2022

7 Januari alweer, Vandaag gaan we het Zimmertje ontdoen van de kerstspullen en lekker alles even soppen, ook echt wel nodig. We zijn nog niet helemaal klaar maar maandag is er weer een dag, ik ben de hele week al bezig met de hokken uit te ruimen, pff wat een klus, dus een weekendje rust is ook wel weer eens lekker. We zitten nog steeds in een lockdown en eind van deze week (14 januari) krijgen we weer een update te horen en als het weer nergens heen gaat met die persconferentie dan gaan we open, het is wel klaar nu. We zijn allemaal geënt en geboosterd dus gaan we er iets van maken door de mensen weer uit huis te halen en samen lekker even weer bij te kwebbelen. Nog even een paar dagen duimen voor geluk dan maar.

23 februari: Eindelijk, we bestaan 15 jaar, we hebben er zo naar toegeleefd, vooral na die corona. Het was ook niet duidelijk of we wel een feest konden geven en om geen geld over de balk te gooien hebben we het onder elkaar gevierd. Maar dat mocht de pret niet drukken hoor, wat was het gezellig en wat waren de bezoekers blij om weer bij elkaar in "Het Zimmertje" te zijn. Ik heb dat niet zo in de gaten maar het is echt een gemis voor de senioren. Eenieder had heel veel te bespreken na zo'n lange tijd dus bleven de senioren lekker gezellig hangen en genoten van elkaar. We hebben nog even naar vroegere films van "Het Zimmertje" gekeken ook zo leuk. Daarna kwam Sjanie met een voorstel om vroegere anecdote's te vertellen, dus een ieder voor zich, nou, in het begin was het even op gang komen maar toen kwamen de verhalen los hoor, zo leuk ook omdat weer eens te horen, ik onthou ook niet alles. We (Harry en ik) zijn ook vreselijk verwend door de bezoekers, echt te gek maar super lief. Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor de felicitaties, kaartjes, bloemen, whatts-apjes en berichtjes. Het was een onvergetelijke dag. Dank jullie wel.

12 Maart, Jammer genoeg ben ik getroffen door Corona en niet zo'n beetje ook, ik ben er goed ziek van. Ik hoest me kapot maar gelukkig heeft Harry nergens last van. Hij heeft zich elke dag laten testen en vrijdags 18 maart was ook Harry positief getest. Harry heeft ook wel erg gehoest maar verder viel het allemaal wel mee. Ik daar in tegen had geen smaak en reuk en voelde me echt beroerd. 17 maart zouden we uit eten gaan met Het Zimmertje maar voor mij en Harry ging dat niet door, ik had ook geen smaak of reuk dus zou het echt zonde van het geld zijn. Gelukkig heeft iedereen het naar zijn zin gehad en we hopren dat ook wij de volgende keer er weer bij kunnen zijn. 's Avonds hebben we een bijeenkomst voor van gas los en dat is allemaal goed gegaan in ons kleine onderkomen.

8 mei: Fietsmaatjes gaat naar parijs. Op moederdag 8 mei gaan Romy Snijders en Whitney Schell samen fietsen naar Parijs op een duo fiets van "Fietsmaatjes Schiedam". De aftrap was in het Oreliopark en wij, Nel en Cock, Harry en Leni hebben gezorgd voor koffie en thee vanuit "Het Zimmertje" en versiering opgehangen buiten tussen de bomen en heg. Nadat een ieder er klaar voor was zijn ze, de meiden, van start gegaan, Rob met nog iemand zijn er met de bus achter aan gegaan voor de zekerheid, als er iets mocht gebeuren. Maar gelukkig is alles goed gegaan en is de reis zonder problemen verlopen, gefeliciteerd dames en Fietsmaatjes Schiedam, het was een geweldig evenement.

13 Mei: Elsbeth zou een bakkie doen in "Het Zimmertje" omdat ze nog wat hobbyspulletjes had voor ons, echt fijn, we kunnen alles gebruiken voor een workshop. Ik kwam naar beneden en was zeer verbaast dat Erik en Marian erbij waren, gezellig hoor maar toch raar. Eenmaal aan de koffie werd alles duidelijk, we krijgen een kado voor ons 15 jarig bestaan, dit hebben we niet kunnen vieren vanwegen corona, dus werd er onthuld wat we kregen, echt super, we krijgen bloembakken met daarop mosaiekbloemen die we met z'n allen gaan maken. Marian helpt ons daarbij net zoals de tafel die we jaren geleden hebben gemaakt en gekregen van Erik die toen vertok bij Woonplus en ging werken bij de Woonbron. Wat waren we verrast, echt heel leuk. We beginnen zo snel mogelijk met die bloemen maken, gezellig. Inmiddels zijn we druk aan het plakken van de steentjes, voor sommigen is het toch te intensief maar dat is ok, je doet wat je kan. Maar we willen de Hoppegroep dan ook super bedanken met dit geweldige kado namens ons van "Het Zimmertje".

1 juni: We gaan mozaieken, we maken bloemen voor plantenbakken die we krijgen voor buiten in de tuin, echt heel leuk en we kijken er allemaal naar uit. We zijn door Marian geinstalleerd en ze heeft verteld hoe we het moeten doen, nou dat was best nog een uitdaging hoor, er vielen toch een aantal senioren af omdat het toch iets te veel was van het goede. Maar ze hebben hun best gedaan toch? Het is toch leuk dat ze het proberen, het is ook een goede oefening, we staan al twee jaar stil en moeten toch in beweging komen dus ze hebben ff. de kleine motoriek gebruikt. Ze blijven wel gezellig zitten hoor, met een bakkie koffie, we kunnen ook gewoon praten en breien toch? inmiddels zijn we al een paar weken bezig hoor en het wordt echt heel leuk. Het is vandaag woensdag 14 september en wij (Harry en Ikke) moesten de caravan verplaatsen van Alphen naar Zevenhuizen, stuk dichterbij voor ons dus wij hebben vandaag niet mee gedaan maar Cock en Nel hebben het perfect overgenomen en het is goed gelukt, misschien kunnnen we snel de bloemen gaan plakken op de bloembakken en dan in de nieuwe bakken mooie bloemen er in, ik kan niet wachten.

Heleen met pensioen: 21 juni, Heleen gaat met pensioen, wij zijn eigenlijk op vakantie maar ja, je moet wat voor over hebben voor een collega dus zijn we een dagje naar huis gekomen. we hadden afspraken gemaakt met het WOT en wat vlaggetjes en ballonnen opgehangen, het zag er echt feestelijk uit. Op de afgesproken tijd kwam Helleen met man de tuin in en wat zag ze er mooi uit, het is altijd een hele belevenis als je dan binnen komt maar na de felicitaties en speeches kon het feest beginnen, hapjes en drankjes stonden klaar dus niemand hoeft wat te kort te komen. het was een gezellige middag en Heleen heeft het geweldig gevonden en daar ging het om. We zijn gaan opruimen omdat we om 19.00 uur weer biljarters krijgen, naar huis konden wij niet meer, daar was het te laat voor geworden, dus heb ik maar een patatje gehaald voor ons vieren, we moeten toch eten. Er waren nog een paar bezoekers blijven zitten in de tuin met een drankje en de mannen konden gewoon optijd biljarten , ik ben blij dat alles goed is verlopen en we zullen van de foto's nog een fotoboek maken voor Heleen maar dat moet even wachten, we gaan eerst onze vakantie afmaken. Na de vakantie hebben Nel en ik het fotoboek gemaakt en een afspraak met Heleen gemaakt om het haar te overhandigen, ze vond het echt heel erg mooi, dus al met al is alles geslaagd.

Gymmen: 1 Augustus beginnen we weer met stoelgymnastiek, we hebben iemand gevonden die ons daarbij wil ondersteunen, ze heet Jeanette en we zijn heel blij met haar, ze beult ons af, hihi, maar goed misschien hebben we dat wel nodig. Sommigen wilden eigenlijk niet meer maar zijn toch maar gekomen, het is zo van belang om in beweging te komen en te zijn. Het motto is, je doet wat je kan, niemand zal daar van opkijken. We zijn heel blij dat we weer een beetje makkelijker kunnen bewegen na aldat bewegen dus komt het toch wel weer goed met ons. Na de 2 jaar corona is dat heeeeel ergggg nodig. Dankjewel Jeanette, je doet het super en wij zijn blij met je, nou ja, als we klaar zijn dan met de gym hihi.

Museum Schiedam: 9 september zijn we uitgenodigd om naar het museum te komen, hoe leuk is dat! We worden opgehaald door een busje en voor de deur kunnen we uitstappen, super geregeld. toen we eindelijk allemaal op onze stoelen zaten met iets te drinken en te eten hebben we eerst zitten luisteren naar het koor wat aanwezig was, ff. bijkomen en meezingen, er waren ook kinderen en dat was voor ons iets minder, ze waren aan het gillen en roofden alles wat er op de tafels werd gezet om te eten, ze bezetten ook de lift, dat was ook niet echt leuk want nu moesten wij te lang staan en dat was al een proleem voor een aantal mensen, maar goed, ik ga dat sowieso nooit meer doen het was veel te druk zo. Maar we kregen een rondleiding met uitleg en dat was zo geweldig, echt waar, we voelden ons echt vips. Het was interessant en we hadden het echt geweldig, veel te eten en drinken, nou, waar krijg je dat nou nog. Ik wil dan ook namens ons allen het Schiedamse Museum bedanken voor deze geweldige avond, we hebben genoten.

11 september: Fietsmaatjes heeft een bijeenkomst in de Brug. Ook wij waren uitgenodigd, niet dat we daar nou echt de tijd voor hadden maar ok, heel eventjes maar dan. Ik vermoedde al iets, dat ze iets van plan waren, omdat er constant gebeld werd of we wel kwamen. Uiteindelijk werd ik als erelid gebombardeerd voor mijn verdiensten die ik had gedaan voor fietsmaatjes. Heel leuk, dankjewel.

28 september: Week van geluk. Vandaag start de week van de eenzaamheid, die wij omgedoopt hebben als week van geluk. Veel partners hebben deelgenomen aan de week, echt heel gezellig en...... we hadden prachtig weer. Jammer genoeg waren er werklui bezig met grondwerkzaamheden dus we moesten door de blubber om bij de tafels te komen waar de activiteit bezig was. Maar al met al was het een geslaagde opening van de week.

1 Oktober: Eigenkrachtmarkt: Vandaag gaan we onze activiteiten promoten, altijd gezellig. Het was erg druk en de mensen waren echt geinteresseerd in al onze activiteiten. Wethouder Petra Zwang opende de "Eigenkrachtmarkt". We hadden bijna een aanslag gepleegd op de wethouder, de vlag, die we provisorisch hadden vastgezet, kwam los en viel zo op de schouder van de wethouder, pffffff. Ging maar net goed, dus volgend jaar maar een ander systeem aanschaffen.

5 Oktober:We gaan, samen met een aantal kinderen van de school El-Furkan, papier prikken op een educative manier, dus de ouderen met rollator of scootmobiel houden de vuilniszak vast en de kinderen prikken de troep van de straat en dumpen dat dan in de vuilniszak bij de senioren. Na de introductie voor de kinderen, we hadden ze verteld dat dit allemaal oma's waren, en dat ze daar voorzichtig mee om moesten gaan. Het was echt heel leuk en gezellig met de kinderen, na een korte evaluatie hebben we de kinderen een zakje met fruit en wat te drinken gegeven en gevraagd hoe ze het hadden beleefd. Nou echt.... het was geweldig en wilden de volgende keer wel weer iets met ons doen, het liefst de volgende dag. Na dit al hebben we een broodje gegeten en daarna hebben we een workshop gedaan. We gingen figuren maken met windowscolers, het was echt heel gezellig en hebben best leuke creaties gemaakt.

6 Oktober: Einde "Week van geluk", het was met prachtig weer, de gehele week, en na de evaluatie met wat verbeteringen kijken we terug op een een geslaagde week.

7 Oktober: Vanaf nu zit de Energiecoach elke vrijdag bij ons in Het Zimmertje, we gaan nl. van gas af en dat heeft een hele inpact. Mensen moeten tijdelijk hun huis uit en er moet ook het nodige verbouwd worden in je huis, dus, al met al, een drukte van jewelste.

1 November: we willen weer een winterwandeling gaan doen, dat is zo leuk met al die ouwetjes. De datum is geworden op 21 december dus we hebben nog even.

4 november: We hebben vanaf nu elke vrijdag een ontbijtje bij de ochtend van de energie, erg gezellig. We hebben heel veel mensen al binnen gehad en dat allemaal in ons Kleine Zimmertje. Er zijn mensen die het een mooie aanleiding vonden om toch eens binnen te stappen en te kijken wat we allemaal doen in "Het Zimmertje". Zo leuk,maar ook jammer,om dan te horen dat ze elke dag voorbij lopen en niet naar binnen durven te stappen. Dus het is ook weer eens leuk om andere mensen te ontmoeten.

11 November: Vandaag is het een belangrijke dag voor de energietransititie. We krijgen hoog bezoek van Chris Kuijpers, Directeur-Generaal volkshuisvesting en bouwen. En we zijn bezig met een Tuk-Tuk, Laetitia heeft voor ons een crowdfunding opgezet voor de Tuk-Tuk, zo lief. En als je dan iemand in huis hebt die makkelijk ons er een handje bij kan helpen moet je daar voor gaan. Ik had papieren uitgeprint en klaar gelegd om ze aan Chris te overhandigen, je weet maar nooit. Op het laatst durfde ik niet en heeft Marcel het gedaan met de zin, Leni durfde het niet hihihi, maar goed, nadat ik het uitgelegd had aan Chris gingen we nog ff. op de foto. Het is echt een hele gewone, sympathieke man.

17 November: We gaan uit eten met "Het Zimmertje". Wij sparen een klein bedrag per maand en daarvan gaan we uit eten, super gezelig. Helaas is er deze dag iets ergs gebeurd met Fedde. Er is een ader gesprongen in zijn hoofd en hij is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Een aneurisma dus. Wat vreselijk. Nu ik dit schrijf is hij al weer thuis maar voordat hij weer de oude is? Duurt dat nog wel even, hij is snel moe, wat logisch is, dat moet hij allemaal weer opbouwen. Fedde, we wensen je heel veel beterschap toe en doe het rustig aan.

23 November: We hebben vandaag een vergadering over de vrouwenavond met de vrouwen die in de organisatie zitten. We willen graag met eten, muziek en een bingo de avond opluisteren.

24 November, Harm en ik hebben een afspraak namens Netwerk Groenoord met JanWillem de Boer die een videoreportage maakt met ons over de Tuk-Tuk. Het is echt een heel leuk filmpje gewordenm dankjewel JanWillem.

26 November: Vandaag komt de gemeenteraad voor de energietransitie naar "Het Zimmertje" . Bea van de Beethovenzaal maakt verse broodjes en ik zorg voor de rest. Heel gezellig allemaal maar ik had het idee dat ze binnen liepen en gelijk er weer uit, zo snel ging alles. Maar zolang alles maar goed gaat en het allemaal naar wens gaat dan ben ik tevreden.

1 December: We hebben vandaag een vrouwenavond, met muziek en een bingo. Het was allemaal best kort dag maar wat was het een geslaagde avond, hier en daar ging het wat mis, zoals de bingo, maar het is allemaal goed verlopen. De dames hebben echt geweldig gekookt en het smaakte heerlijk allemaal. We gaan het zeker nog een keer doen maar dan maken we er een bingoavond van, ik kijk er naar uit, het was super leuk allemaal.

5 December: Sinterklaasfeest, dit vieren we al jaren en dan koopt eenieder twee kadootjes van € 2.50 per stuk. Met die kadootjes spelen we dan een spel en daar zijn we de hele dag wel zoet mee. Cynthia en Sjakoentala hebben Souto soep gemaakt, echt heerlijk, wat hebben we zitten smullen. Dank je wel dames dat jullie dit voor ons gemaakt hebben. Het was weer een super gezellig dag.

7 December: Ik heb een afspaak bij de tandarts, mijn brug is instabiel en ik heb ergens een ontsteking, dat zagen ze nadat er foto's zijn gemaakt van mijn gebit. Het werd een wortelkanaal behandeling, alles liep voorspoedig en ik heb 5 kwartier met mijn mond open gezeten, pffff, was best heftig.

8 December: Mijn tandartsbehandeling gaat niet in mijn koude kleren zitten, mijn kaak word dikker en en ik heb best wel pijn maar goed, het leven gaat door en we doen ons best.

9 December: Op de kalender staat dat we "Het Zimmertje" in kerstsfeer gaan maken. Ik had erwtensoep gemaakt, zoals altijd, en in de ochtend hadden we gewoon nog een energieontbijt. Harry had alle spullen al uit de gerage gehaald en we zijn van start gegaan. Ik liep echt als een kip zonder kop rond, kon me niet concentreren en heb het uiteindelijk opgegeven, ik voelde me zo ziek. Iedereen is doorgegaan met de werkzaamheden en ik ben boven mijn bed ingeschoten. De volgende dag werd ik alleen maar zieker en zijn we toch maar naar de tandarts gegaan, ik kon het niet meer uithouden en moest gewoon een occycodon innemen. Ik kon om drie uur terecht en de tandarts konstateerde een kaakontsteking. Ik kreeg antibiotica maar ik was al gewaarschuwd dat het wel drie dagen kon duren voordat het aan zou slaan, De volgende dag was ik echt een zombie, verschrikkelijk zoals ik er uit zag, ik deed niks anders als slapen, eten heb ik 5 dagen echt niet gedaan, moest er niet aan denken. Maar de 14de waren wij 50 jaar getrouwd en zo zie je maar dat je niks kan regiseren, maar wat zijn we verwend door iedereen. Heel veel bloemen en geld, echt te gek, ondanks alle ellende was het toch een leuke dag. En hierbij willen wij dan ook iedereen bedanken voor de kaarten, kado's etc.

13 December: Vanavond gaat Lidy Fukkink met de senioren kerststukjes maken. Ik kan helaas niet omdat ik nog steeds niet ok. ben vanwege die ontsteking in mijn kaak. Ik heb er leuke dingen over gehoord dus ik ga er van uit dat ze het gezeliig hebben gehad. Super bedankt Lidy dat je dit hebt willen doen.

16 December: Vandaag gaan we 175 kerststukjes uitleveren. Ergens begin van het jaar 2022 hadden Rob en ik een coronafonds aangevraagd, en daarin hadden we ook kerststukjes begroot voor de eenzame senioren maar ook voor de eenzame die niet op leeftijd is, die zijn er natuurlijk ook. De kerststukje zijn gemaakt door Boko, wat hebben die leuke kerststukjes gemaakt voor ons, echt hoor, petje af. Maar vandaag gaan we er 175 afleveren en maandag nog eens 50. Het was weer een hele operatie maar wat een leuke reacties en vooral verbazing dat ze zomaar een kerststukje kregen. Dit zijn echt de momenten die het er toe doen, al die leuke reacties en blije gezichten, daar word ik vrolijk van. Het is allemaal voorspoedig gegaan en konden we eigenlijk best snel de boel schoonmaken in "Het Zimmertje". Was het niet dat het superglad was op straat en vlak bij onze deur er een mevrouw lelijk was gevallen. 112 was gebeld maar vanwege de drukte moesten we even in de wachtrij. Maar mevrouw had wat mensen gebeld en die kwamen haar onder- steunen in "Het Zimmertje".Halvewege heb ik toch nog een keer gebeld naar de Ambu of er wel zeker een melding was gedaan, omdat het zo lang duurde. Dat was wel het geval maar vanwege de drukte duurde het even. Drie en een half uur later kwam de ambu. Mevr. werd onderzocht en meegenomen naar de ambulance, even later kwam een broeder van de Ambu iemand halen die mee kon met haar want ze wilden haar toch laten onderzoeken in het Ziekenhuis. Gelukkig is alles goed afgelopen en heb ik in de avonduren nog een berichtje gekregen dat mevrouw weer thuis was en het een beetje rustig aan moest doen. Nadat wij de laatste hand aan de schoonmaak gedaan hadden zijn we maar een patatje gaan halen, we waren te moe om nog te gaan kokkerellen.

19 december: Vandaag gaan we de laatste kerststukjes rondbrengen en ik moet vanmiddag terug naar de tandarts, ik ben benieuwd, het is nog niet echt helemaal weg, alleen geen pijn meer en dat is ook al heel wat. Maar eerst komst de kerstman met Wim Meiboom. Die heeft voor ons allemaal een kerstpakket van het Ouderenfonds, hoe leuk is dat. En om het allemaal een beetje op te vrolijken had Harry zich verkleed als kerstman, en dat op zijn verjaardag. En omdat ik ziek was op onze trouwdag en de mensen vanuit "Het Zimmertje" toen ook wat wilden doen voor ons, liep het een beetje uit de klauw, Nel helemaal zenuwachtig, want Harry moest nu komen! Maar ja dat kon ff. niet, het is achteraf allemaal goed gekomen en wij kregen een harstikke leuke eettafel met een menukaart en patatjes met een kippebout hihi, had Elly Hugo gemaakt, zo leuk. 'Smiddags ben ik bij de tandarts geweest en heb daar weer vijf kwartier met mijn bakkes open gelegen. Als ik er nu geen last meer van heb gaat hij het nog 1 keer openen en anders moet die kies er toch uit, wat dan weer jammer is na al die elllende, maar tot nu toe gaat het super en probeer ik die kies een beetje te omzeilen met eten, ff. rust gunnen.

22 december: We hebben een afspraak met Hemubo voor een keet die we kunnen gebruiken als we uit "Het Zimmertje" moeten. Hij staat recht tegen over "Het Zimmertje" dus dat is echt handig. Voor de opslag word ook gezorgd en als het goed is, komen ze nog helpen ook met het leeghalen, wat een service!

24 December: Gisteren alle boodschappen gedaan voor de kerst. Harry en ik blijven lekker thuis, dus we gaan lekker rustig aan doen en genieten van onze rust, de afgelopen tijd was echt hectisch. Laat de kerst maar komen. Volgende week vieren we Oud en Nieuw in "Het Zimmertje" dus dan is het weer druk genoeg. Fijne kerstdagen allemaal.

31 December: vanavond vieren we Oud en Nieuw met elkaar, we zijn met 11 personen dus lekker knus en gezellig. We gaan eerst even wat eten en daarna zien we het wel, vaak doen we een spelletje of iets dergelijks. niks moet (bijna) alles mag. Na het eten hebben we koffie met natuurlijk oliebollen en appelflappen genomen, deze worden elk jaar door Fred Fukking gesponsoord, dankjewel Fred en Lidy. We hebben zo zitten praten de rest van de avond, dat, voor dat we het wisten de klok bijna op twaalf uur stond. Dus snel de champagne open maken en de glazen vullen, na twaalf uur melden de familie zich via de media en dan is het hier net een telefoon centrale, zo leuk, al die senioren die zitten te bellen. Rond de klok van 2 uur heeft Marius en Harry de mensen naar huis gebracht, de gene die achter bleven in Het Zimmertje hebben opgeruimd, morgen doen we de rest wel, we waren best moe, dus eerst even douche en dan lekker naar bed. Het is nu 2023, waar blijft de tijd, een jaar is zo voorbij, 1 keer knipperen en het is 2024 geworden, zo'n gevoel geeft dat. Wij wensen een ieder een heel goed en vooral gezond 2023 toe.