2013

Vandaag, 2 januari 2013 gaan we "Het Zimmertje" weer omtoveren tot het normale, kerstspullen de kast in alles schoon maken en "Het Zimmertje gereed maken voor het nieuwe jaar. We zijn om half 10 aanwezig en ik ga eerst de boxen en dozen te voorschijn halen om alles netjes weer weg te zetten voor een jaar. Het is nogal wat want het kerststal, die hebben we gekregen van Sjanie en Fedde, moeten we ook een plekje gaan geven, we hadden gedacht in de koffer waar de kussens van de tuin in hebben gezeten dus dat gaan we proberen. Ook de kerstboom in de tuin zal er aan moeten geloven en dat is echt heel jammer want dit is het eerste jaar dat de kerstboom, die heel erg mooi was, zonder problemen heeft gestaan. Maar goed aan alles komt een einde dus ook voor de kerstboom. Het is weer een hele klus om alles op te ruimen en Alie en Paula gaan de hal doen, daar staat ook een kerstboom en de ramen zijn versiert, dat is altijd Cock zijn terrein maar die ligt nog steeds in het ziekenhuis. Harry vroeg assistentie aan Helen en ook Lenie de Brons kwam helpen, kijk dat scheelt weer een hoop werk. We hebben alles netjes in de boxen gedaan en het grootste werk was om 12.00 uur klaar. Alie kwam met een waanzinnig idee om de kerstspullen bij haar in de kelder te zetten, ze had genoeg ruimte, pffffffff daar zijn we blij mee, dan kan ik ook mijn sauna eens leeghalen en in het hok zetten, kunnen we ook de auna weer eens in. Na het zemen van de ramen binnen en buiten was ik om half drie klaar, moe maar wel voldaan het zag er weer heerlijks schoon uit dus we kunnen er weer tegen voor een paar weekjes. Ik wil iedereen bedanken voor zijn en haar hulp, ik was er blij mee.

7 januari: Vandaag gaan Angela en Claudia een workshop geven in glasverven, erg leuk om te doen. Ik heb wat voorbeelden uitgeprint zodat ze die kunnen gebruiken als steuntje. Het was een heel gedoe, de verf zat soms waar het eigenlijk niet hoorde maar er zijn leuke glaasjes uit gekomen. Zie workshop glas verven.

28 januari werken we met stramien en wol, ook erg leuk om te doen. Zie fotoboek: Workshop stramien.

Het is al weer ver in februari en er is een hoop gebeurd. We hebben vier stageres van het Lentiz college en dat is heel gezellig. Maandag 18 februari is de Burgemeester op visite geweest, super vind ik dat, "Het Zimmertje" is zo klein en dan toch de moeite nemen om een kijkje te nemen bij ons, echt leuk. Vanavond gaan Angela en Claudia een workshop geven, we gaan armbandjes maken met kralen en fietsbanden. Zie fotoboeken: Burgemeester op bezoek en armbandjes maken met fietsbanden.

23 februari, Inmiddels bestaat "Het Zimmertje" 6 jaar en dat gaan we vieren met een erwtensoepdag, ik ben twee dagen bezig geweest, samen met Terry, om de soep te maken, ik heb spierballen gekregen van het roeren. Om half twaalf moesten we het pand even verlaten, Carlos gaat de vloer reinigen. In de middag hebben terry en ik alles klaar gezet voor de erwtensoep, Terry roert zich de blubber in de erwtensoep het is zo'n grote pan, maar het ruikt heerlijk. We hebben met een groepje heerlijk van de erwtensoep genoten. Zelfs Terry zijn vader heeft nog genoten van een kopje erwtensoep, hij kon niet geloven dat Terry deze had gemaakt samen met mij. Omdat ik veel erwtensoep over had ben ik de volgende dag de erwtensoep gaan verdelen onder de ouderen. Ik kwam niet voor niks, er werd heel blij op gereageerd en het was er weer voor ook, het was super koud en het sneeuwde. Al met al is er weer een jaar voorbij, op naar de volgende jaren. Zie fotoboek: 6 jarig bestaan.

16 Maart: Vandaag gaat de kindergemeenteraad de speeltoestellen keuren in het Josef Oreliopark op veiligheid. Hiervoor zijn ze de toestellen gaan keuren in Zuid. Omdat het vreselijk koud was hebben de kids zich eerst lekker opgewarmd in "Het Zimmertje", ik heb gelijk verteld aan de kindergemeenteraad wat wij allemaal doen in "Het Zimmertje" en dat dit hun voorland zou kunnen zijn, als het nog bestaat tegen die tijd. Daarna was er werk aan de winkel om de toestellen in het park te gaan keuren, en...... ze zijn allemaal goed gekeurd, er moet wel het één en ander gerepareerd worden maar de toestellen zijn oke. zie fotoboek: KinderGemeenteraad.

5 Mei: Vandaag gaan we weer gezellig naar Streven Doet Herleven. Het is een terug kerende feestdag, altijd gezellig en elk jaar een andere artiest(e). Dit jaar was het Anita Meyer, super leuk en speelde ook geweldig met het publiek, dat vinden de mensen altijd leuk als ze mee kunnen doen. Het was weer een super dag, leuke spelletjes gedaan en heerlijk gegeten. 22 September is het weer Streven dag, dan gaan we varen. Zie fotoboek: Streven Doet Herleven.

21 Juni is de dag dat Jan Duifhuizen 90 jaar is geworden, lang zal je leven in de gloria Jan, Van Harte Gefeliciteerd namens iedere bezoeker/vrijwilliger(s) van "Het Zimmertje". Zie fotoboek: Jan Duifhuizen 90 Jaar. Met dank aan Terry voor de foto's.

27 juni: vandaag geven Denise Angela en Terry (stageres van het lentiz college) een High Tea. Het was super druk, eigenlijk iets te, maar ze hebben het goed opgelost allemaal. Vroeg in de morgen werd er al hard gewerkt aan de hapjes, het moest allemaal perfect zijn, dat vind ik een goeie eigenschap. Tegen half twee kwamen de eerst ouderen al en na wat schuiven en haast proppen kon het feest beginnen. Zelf had ik een afspraak staan die middag dus kon er niet bij aanwezig zijn maar het was echt goed geslaagd. Er kwam nog een begeleidster van school kijken en die was ook onder de indruk. Het was een gezellige middag en heel goed gedaan van de stageres. Zie fotoboek: High Tea.

Het is vandaag 17 september, we zijn inmiddels terug van de camping en al druk met regelen voor de wintermaanden. De tijd gaat al snel dus we moeten ook snel dingen regelen.

22 september: Vandaag gaan we weer een dagje uit met Streven. We gaan weer varen met de Merlina en, als het allemaal doorgaat, varen we naar de tweede maasvlakte, erg interesand. Het was, zoals altijd, weer een gezellige dag met leuke prijzen en heerlijk eten. zie fotoboek: Varen met streven.

Op vrijdag 18 oktober is Raadj Marapengopie, voor velen beter bekend als "Gopie", en werkte bij de Gom, onverwachts overleden op 53 jarige leeftijd. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte voor de komende tijd. We gaan Gopie missen.

27 Oktober: Er is weer te veel gebeurd in de tussentijd, ik ben weer gedotterd en er is een nieuwe stent in de oude gezet. Het was een grote teleurstelling voor mij maar ja, we gaan er gewoon weer voor. Ik beland wel weer in het traject "cardiosport" dus kan ik er weer tegen aan, wat zal ik sportief worden!!

November: Het weer gaat slechter worden en we spelen lekker spelletjes in "Het Zimmertje", zo gezellig, Nigel, die stage loopt bij ons op maandag en donderdag, zorgt er voor dat alles in goede banen word geleid. Op donderdagmiddag komt Giovanni ook stage lopen en helpt Nigel met het organiseren van de spelletjes en ze zorgen ook dat de ouderen koffie of thee krijgen. Aan het einde van de dag ruimen ze keurig alles op, top jongens, dank jullie wel. zie Spelletjes in "Het Zimmertje".

Dinsdag 26 november krijgen we bezoek van de directeur van Harg Spaland, Roel van Tongeren, in "Het Zimmertje". Omdat het buiten de openingstijden is komen er toch een aantal ouderen voor de gezelligheid. Nadat ik een beetje over "Het Zimmertje" heb verteld en wat spulletjes, die we hebben gemaakt, had laten zien, schuiven we met een bakje koffie aan bij de ouderen. Leida Grootveld heeft een map meegenomen met info over Harg-Spaland en we worden uitgenodigd voor een rondleiding en om een hapje te eten in Harg-Spaland. Nou, dat komt goed aan in "Het Zimmertje", weer een uitstapje. In januari zal ik contact opnemen met Leida en met haar alles kortsluiten. Het lijkt ons allemaal leuk, en nuttig, om in de omgeving eens een kijkje te kunnen nemen in dit soort verzorgingshuizen. Dank je wel Roel voor je bezoek, het was gezellig, en dank aan Leida Grootveld voor de bemiddeling. Zie fotoboek: Harg-Spaland ( Roel van Tongeren) op bezoek.

Zaterdag 7 december: Vandaag gaan we de kerstboom opzetten en "Het Zimmertje" versieren. Omdat we weinig ruimte hebben voor opslag van de kerstspullen hebben we het bij Alie in de kelder mogen zetten het afgelopen jaar, Alie bedankt, echt fijn dat we het bij jou mogen stallen. We hadden om 13.00 uur afgesproken en wat een hulp allemaal. In het begin was het een beetje zoeken wie wat ging doen maar daarna liep het allemaal op rolletjes. het is toch een hoop werk, "Het Zimmertje" is wel klein maar dan zijn we ineens groot hoor, wat een oppervlakte hebben we dan. We zijn met z'n allen ( 10 man sterk) toch nog 5 uur bezig geweest en dat vind ik niet niks. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de hulp en de gezelligheid. het is hard werken maar toch ook heel gezellig. Ik ben nu heel brutaal maar komen jullie ook helpen als we weer gaan opruimen?? Dat zou helemaal super zijn.

Maandag 9 december: Ik ga vandaag weer eens een workshop geven, ik moet mijn energie een beetje verdelen op de dag maar kan het niet laten, het is zo leuk om te doen. Omdat er een aantal mensen die avond al een afspraak hadden staan, en dus niet konden komen, was het aantal mensen iets minder, wel gunstig voor mij. We gaan een kerstboom maken van een boekje, en wel te verstaan een boekje van Bas van der Heijden, ditjes en datjes. We hebben voorheen ook een egeltje gemaakt van een boekje. Het is een kwestie van goed vouwen. Voor Tonnie Vuisting (90 jaar) heb ik alvast één boekje gevouwen, dus ze moet zelf ook een boekje vouwen, nou, proberen dan. Het ging allemaal goed, het was relaxt en een ieder kon het bijhouden, sommigen met wat hulp, maar het ging perfect. Na het vouwen plakken we de twee boekjes aan elkaar en dan hebben we ineens een kerstboom. Nu kunnen we de boom gaan optuigen, lampjes erin en ballen of sneeuwballetjes, sterretjes, etc. Een piek in de vorm van een beertje of engeltje. het is echt heel leuk geworden. Zie fotoboek: Kerstboom van een boekje.

Maandag 16 december: We gaan, onder leiding van Alice, een kerststukje maken. Omdat er veel mensen zich hadden opgegeven moest het wel goed georganiseerd worden, dus we trekken alles uit de kast. De bezoekers mogen even aan de voorkant een bakje koffie of thee gaan drinken zodat Alice haar spullen kan uitstallen. Al snel gaan we met z'n allen aan de slag, Alice doet het voor en wij volgen. Soms moeten we elkaar helpen en dat gaat allemaal goed. De resultaten mogen er zijn, ze zijn stuk voor stuk erg leuk geworden. Alice, super bedankt weer en tot volgend jaar. Zie fotoboek: kertsstukjes maken.

Vrijdag 20 december: Vandaag komt wethouder Mario Stam op bezoek in "Het Zimmertje". Er waren best veel mensen wat het heel gezellig maakte, velen hebben een woordje met Mario gesproken over hoe het is om in "Het Zimmertje" te komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee was het een gezellig uurtje met de wethouder. Na het bezoekje van de wethouder was er weer werk aan de winkel, we moeten nog genoeg voorbereiden voor de kerstborrel. Na onze lunch was het weer aanpoten, de laatste puntjes op de I gezet en nu maar wachten tot de eerste zich gaat aanmelden. Net een voor 5 uur stonden de eersten voor de deur, gezellig, we zijn er klaar voor. Al snel liep "Het ZImmertje" vol met mensen waar we blij mee zijn, hebben we niet voor niks al die voorbereidingen gedaan. Het was weer een geslaagde Kerstborrel, iets waar we elke jaar toch weer naar uitkijken, ik dank iedereen voor hun komst en hoop tot volgend jaar. Zie fotoboek: kerstborrel 2013.

Dinsdag 31 december: Wegens een hele vervelende griep is het niet mogelijk voor mij om Oudejaarsavond te organiseren. Ik vind dat heel vervelend maar voor mij is dit echt overmacht. Ik hoop dat we volgend jaar weer gezamelijk deze gezellige avond kunnen vieren met elkaar in goede gezondheid.