2016

1 januari: Vandaag gaan we even wat schoonmaken wat we op oudejaarsavond hebben vuil gemaakt. Het is niet zoveel want we hebben gisteravond/nacht het ergste opgeruimt. Maar we vegen wat en maken de vaatwasser leeg zodat we een maandag lekker fris kunnen beginnen. Vrijdag 8 januari gaan we de kerstspullen opruimen dus dat wordt weer soep maken zodat we met z'n allen een lekker bakje soep kunnen eten na gedane arbeid. We hebben er zin in, heerlijk alles weer op zijn plaats. Het was met 10 man zo gepiept, de spullen waren in een no time opgeruimd, ze roken de soep zeker hihihi waar Nel al in stond te roeren. Ik had chineesche tomatensoep gemaakt en die viel ook erg in de smaak. het was heel erg gezellig ondanks ons harde werken. Alles is weer lekker als he oude en kunnen het jaar 2016 weer fris en fruitig te gemoed gaan. Ik heb helaas geen foto's gemaakt hiervan maar de volgende keer staan ze er weer op hoor.

11 Januari: maandag, vandaag komt Look TV opnames maken voor afval de Game, we zijn een beetje gespannen. Maar toch wel heel erg leuk.

14 Januari: Vandaag gaan we starten met een koor, we hebben er allemaal erg veel zin in dus het gaat wat worden. Het heeft ook in de krant gestaan en daar zijn ook nog wat mensen op af gekomen dus dat is super leuk, we zijn altijd in voor meer mensen. We worden begeleid door Tim Tomassen, leuke jonge knul dus dat vinden die ouwetjes leuk natuurlijk, helaas komt hij maar voor 1 keer maar dan krijgen we Jirre, ook een jonge knul en we zijn er blij mee, ook hij doet het fantasties. Maar de eerste zangles was wel tongbrekend hoor, de liedjes waren engels frans en volgens mij portogees, het zingen gaat me al niet goed af laat staan dat het ook nogeens in een andere taal moet worden gezongen. Maar we hebben er vreselijk om gelachen en dat is ook wat waard.

21 januari: Vanavond komt dan Jirre. Dus dan gaan we weer iets anders doen en met Jirre blijven we nu of Jirre blijft eigenlijk bij ons, we hebben er heel veel schik in met z'n allen en daar draait het allemaal om, het moet gewoon leuk zijn. Het is gelukkig allemaal in het nederlands, veel beter om te zingen. Ons thema gaat over "Alles is liefde", nou daar kunnen we wel iets mee. We gaan later ook nog gedichten maken en die worden dan tussen het zingen door opgedragen. Voorlopig is het gezellig en leuk iedereen is weer blij als het donderdagavond is. Zie fotoboek: Het koor.

Maandag 25 januari: de hele dag komen ze van Groenlap in "Het Zimmertje" verhalen verzamelen van mensen die hier komen. In ruil daarvoor kunnen ze kiezen tussen een professionele foto van jezelf of maken ze je dromen waar op een tekening. Het was best druk de hele dag en super gezellig. Als u vragen heeft kunt U die stellen doormiddel van een mailtje naar: groenlap@kl.nl of bel naar 0610553190 (Orhan Zengin)

28 januari: ik ben jarig vandaag en omdat Alie ziek is neem ik haar taak over. Tuurlijk heb ik gebak meegenomen dus dat word smullen. Tot mijn grote verbazing kreeg ik bloemen en een kadobon, zoooo lief. Ik had het al gedaan maar nogmaals, iedereen bedankt. Ook kon ik niet mee zingen en hebben de dames het van mij overgenomen die avond, super bedankt voor jullie inzet. Joop is ook al maanden aan het kwakkelen dus die kan ook niks, maar, Joop van harte beterschap vanuit het kippenhok, zoals jij dat meestal noemt, we hopen dat je snel weer op de been bent.

Dinsdag 9 februari: Vandaag krijgen we Soesja (Kleine Ambassade) en Nicole Cup (Irado) op bezoek in "Het Zimmertje". We gaan het hebben over het scheiden van afval. Dit is zo belangrijk voor nu en zeker voor later. Wij willen onze kinderen en kleinkinderen toch een schone aarde geven en dan zijn wij diegenen die moeten beginnen met het voorbeeld. Na uitleg van Soesja hebben we wat dingen geopperd hoe we dit zo goed en vooral goedkoop kunnen doen met behulp van Irado en de Gemeente Schiedam. We hebben best een aantal goede dingen op papier gekregen en nu maar hopen dat heel schiedam mee gaat doen met het scheiden van afval. Zie fotoboek: AfvalScheiden.

Vrijdag 27 februari: Vandaag komt de kinder-gemeenteraad een pitstop houden in Het Zimmertje, ze zijn aan het schouwen door de wijk Groenoord en onder begeleiding van, Politie, school en Judith van de kleine ambassade (afval de game) zitten ze lekker onder het genot van een sapje bij ons aan de tafel. Het was super gezellig. Zie fotoboek: kindergemeenteraad.

De maand februari vliegt om, we hebben de eerste bijeenkomst gehad voor het Zomerfeest en we zijn druk, niet alleen met Het Zimmertje maar ook met de Stichting, het SAG. Er moet nog veel gebeuren.

Dinsdag 23 Februari: We bestaan 9 jaar, wat een tijd en wat hebben we veel beleefd met elkaar, er zijn bezoekers overleden en er zijn weer nieuwe mensen bij gekomen. Wat is het leven eigenlijk raar, dit besef ik me nu als ik dit zo zit te typen. Afval de Game kwam een taart brengen, zo lief, we zijn het eerste flat die Bingo heeft dus worden we getrakteerd. We hebben er van gesmuld. We gaan nu op naar de 10 jaar en willen dat zeker niet zomaar voorbij laten gaan dus als iemand een sugestie heeft voor die dag, graag, we gaan er onvergetelijke dag van maken. Zie fotoboek 9 jarig bestaan.

Maandag: 29 februari: Negash appt mij dat hij een probleem heeft met een ring die te strak om zijn vinger zit. Hij had de hele nacht wakker gelegen van de pijn dus we moesten EHBO uitvoeren. Harry heeft, met een touwtje, gelukkig zijn ring kunnen verwijderen en wat was Negash blij. Na twee asperine's en wat ijs op zijn vinger kon hij weer lekker naar huis en genieten van een goede nachtrust, dat zal hij niet snel meer doen, een te kleine ring om zijn vinger doen. Zie Fotoboek. Ring Negash

Maandagmiddag 29 Februari: Vanmiddag gaan we knopenpoppetjes maken, jawel van knopen. Overal halen we knopen vandaan, het is een hele uitzoekerij maar Sjaanie is er handig in, die kan nu even geen knoop meer zien. Maar de poppetjes zijn leuk, kijken of we 1 mei nog wat mensen blij kunnen maken met de poppetjes, ze zijn super leuk. Zie fotoboek: Knopenpoppetjes.

Woensdag 2 Maart: Vandaag, vanaf 16.00 uur tot en met 17.00 uur vieren we dat wij het eerste flat zijn die de flatbingo hebben gehaald, dus een piepklein feestje is wel op zijn plaats, de wethouder zou ook nog komen, dus bij deze is iedereen uit het flat (en daaromheen natuurlijk ook) van harte uitgenodigd. Wij waren er al eerder omdat Het Zimmertje gewoon open is vanaf 14.00 uur. Kunnen we de hapjes alvast klaar maken, want als er een feestje is dan is er ook een hapje en een drankje. Rond de klok van 15.00 uur druppelden al wat mensen binnen, zoals, Simone, Wieneke, Deborah, Judith en wethouder Alex van Steenderen. Ook waren er al heel veel bezoekers, heel gezellig, en mensen uit het flat kwamen even binnen kijken wat er nou gewonnen werd door ons flat. De wethouder gaat het laatste kaartje ophalen bij Fam F. Bergsma, we hopen dat ze thuis zijn. Na alle officiéle handelingen, waarbij ik nog een bos bloemen kreeg, zijn we naar boven gegaan om daar het laaste Bingokaartje op te halen bij Sjanie en Fedde. Ondertussen worden er taartjes uitgedeeld aan iedereen in het flat, dus alle bewoners die mee hebben gedaan krijgen een taart, hoe gaaf is dat?, niet dat we het daarvoor hebben gedaan maar wel leuk dat het gewaardeerd wordt. Aangekomen op de vijfde verdieping belt Wethouder van Steenderen aan bij de Fam. Bergsma en pfffff gelukkig, ze waren thuis, wat een mazzel. Eenmaal binnen hebben we gezellig zitten kletsen, en ja de wethouder wilde nog wel blijven slapen ook bij Sjanie en Fedde en nog wel op de bank ook, hoe tof is dat. Dat heb je niet elke dag dat er een wethouder bij je op de bank zit die ook nog wil blijven slapen, ik heb altijd pech hihihihi. Na het bezoek zijn we gezellig naar Het Zimmertje gegaan en hebben nog heerlijk nagenoten met een hapje en drankje. Het was een super middag, met dank aan eenieder die hier aan heeft meegewerkt. Zie fotoboek: Flatbingo

Vrijdag 4 maart: 5 februari en 4 maart hebben we gelunche't met de mensen die een gedicht hebben gemaakt en deze tussen het zingen door, voor gaan dragen. Het thema van ons koor is "alles is liefde" vandaar dat we gedichten hebben over liefde. Zie fotoboek: Gedichten oefenen.

Vanaf 14 januari oefenen wij met een koor, super gezellig dus hier nog een paar foto's, tussendoor maak ik nog wat afspraken met Simone, van de kleine ambassade. Zie fotoboek Koor:

12 Maart: Vandaag is de grote dag, we gaan een zangpresentatie geven in de recreatiezaal van het Beethovenflat. We zijn zeker wel een beetje gespannen hoor, we verzamelen in Het Zimmertje en gaan met z'n allen naar de zaal. Daar gaan we eerst nog even oefenen, met de gedichten zodat het vers in ons geheugen ligt. Wat we ook hebben vandaag is dat Negash jarig is, hij weet niet dat we iets voor hem gedaan hebben. Ik fluister het even in het oor van Bob dat we na het oefenen gelijk lang zal hij leven zingen, Ik leg het snel even uit aan de koorleden en dan gaan we van start. Het oefenen loopt best goed, hier en daar wat zenuwen maar het valt niet tegen. En toen we klaar waren met oefenen speelt Jirre gelijk "Lang zal hij leven" voor Negash, wat een verrassing voor hem, zo leuk. We hadden nog een klein kado'tje voor hem gekocht en dat vond hij zo leuk. Nou, we kunnen onze borst nat gaan maken want de zaal loopt al aardig vol. Als nou de zenuwen maar onder bedwang gehouden blijven. Na een praatje van Bob die ons voorstelde kan het spektakel beginnen. Het eerste lied verliep super dus de rest zal ook best wel goed gaan, en ja hoor, flink applaus en wat zijn we trots. Nadat iedereen een mooie roos heeft gekregen geven wij Jirre nog een kadobon die we met het hele koor hebben geven, Jirre heeft ons zo leuk ondersteund. Dik verdiend. Nadat we klaar waren was een ieder toch wel heel blij, er zijn nog foto's gemaakt door Sven, kleinzoon van Marja en Marius, dank je wel Sven, de foto's waren super mooi. En Bea, bedankt dat we gebruik mochten maken van de Beethovenzaal. Zie fotoboek: Presentatie zaal Beethoven.

Woensdagavond 16 Maart: het kan niet op maar vandaag geven we een zangpresentatie in de korenbeurs, hoe leuk is dat? Voor mij zeker, ik wist nog niet eens waar de keurenbeurs zat laat staan dat ik er geweest was. We zaten wel even met vervoer maar dankzij Nathalie van "Senioren welzijn" werden we gehaald en gebracht naar de de korenbeurs met een busje van "SeniorenWelzijn" met een vrijwilliger die ons wilde rijden, we zijn dan ook heel dankbaar dat die meneer dat wilde doen. We gingen er een beetje sceptisch naar toe met de gedachten, wie komt er nou naar de korenbeurs om naar ons te luisteren. Nou, we waren dan ook des te meer verrast dat er toch nog heel veel mensen kwamen, ik wist echt niet dat we al zo populair waren hihihi. Maar het is te danken aan Bob en zijn collega's hoor, die hebben een hele mooie poster laten maken dus we hebben niks te klagen, wij moesten ze alleen maar rond brengen en goed zingen en dat is een makkie, toch? Nadat we koffie op hadden en onze keeltjes hadden geschraapt mochten we onze zangtalent laten horen, het ging allemaal goed, hier en daar wat haperingen maar ach, wie let daar nou op. We kregen groot applaus en wie wil dat nou niet. Super gedaan hoor, nu gaan we op naar het Zomerfeest, ja we hebben het druk met het koor. Als U ons wilt boeken kan dat hoor, zie mijn gegevens onder het knopje "Contact". het was in ieder geval een super leuke avond. Omdat we niet met z'n allen tegelijk in het busje konden hebben de eerste mensen die met het busje mee waren op ons gewacht in "Het Zimmertje" zo lief, hebben we er maar gelijk een leuk avond achteraan gedaan, het was oergezellig, bedankt iedereen. Zie fotoboek: Presentatie Korenbeurs.

18 maart: Morgen, 19 maart, is het Nationale Schoonmaakdag maar dan is "Het Zimmertje" gesloten en omdat ik het al druk zat heb om er nog een dag langer op te gaan hadden de meiden van "de Kleine ambassade" gedacht! Ok, dan doen we het op vrijdag 18 maart. Omdat iedereen het wel met elkaar eens is dat je de omgeving van je huis best schoon kan houden zijn we aan de gang gegaan. Voor die tijd eerst even een bak koffie of thee om wat warm te worden want dat is wel nodig zeg, er staat me een wind!! Maar goed, we gaan van start, iederen een hesje aan, veiligheid staat voorop, en gaan met die banaan. Zo als U kunt zien op de foto's zijn er mensen die heel goed weten waar al het vuil ligt, en wat zo jammer is dat ze het zelf niet opruimen maar wel weten te vertellen. Dit statement willen wij dan ook maken, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, je slecht ter been bent, of in een scootmobiel rijdt, iedereen kan iets doen, daarom deden wij, met de bezoekers van "Het Zimmertje" mee aan de Nationale Schoonmaakdag. Wijs dus niet naar een ander als je zelf niks uitvoert. zie fotoboek: Nationale Schoonmaakdag.

Donderdag 24 Maart: Op donderdagmiddag sjoelen we met elkaar, nou niet echt met elkaar maar tegen elkaar en dat is spannend, elke week weer opnieuw. Nu had Cock een grote mond dat hij dat veel beter kon dus hebben we hem uitgedaagd. Vandaag is het dan zover, we gaan tegen Cock spelen. We beginnen vol goede moed maar ik bak er alvast niks van, dus we moeten het van een andere speler hebben. Nu is Marja nogal goed in het sjoelen dus daar zetten wij onze punten op. Nou toen Cock aan de beurd was gooide hij best goed maar moest toch het onderspit delven bij Marja, die was de kampioen. We denken dat Cock het wel voor gezien houdt maar het was wel leuk, even zo die spanning en vooral al dat gepoch van, ik dit en ik dat hihi. Zie fotoboek: Sjoelen met Cock.

Woensdag 13 april: Vandaag gaan we praten over de oorlog. Eigenlijk willen we het allemaal er niet meer over hebben maar het is zooooo belangrijk dat we het er wel over hebben, dit mag nooit meer gebeuren wat er in de oorlog is gebeurd. Sowieso nooit geen oorlog meer maar daar kunnen we niks over zeggen. Bea van Etten van de Beethovenzaal, gaat 5 t/m 7 mei bevrijdingsfeest geven, samen met heel veel vrijwilligers uit Groenoord. Om de verhalen levend te houden voor de jeugd wordt er een film gemaakt met verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Ik kan er helaas niet bij zijn maar Nel van Deventer neemt mijn taken over. Wat ik gehoord heb van vele mensen was het super gezellig, ondanks het beladen gesprek. dank jullie wel allemaal voor de medewerking. Ik kreeg 1 foto van Negash.

26 April: High Tea met Senioren Welzijn. Ik werd gebeld of Senioren Welzijn een higt Tea kon geven in "Het Zimmertje". Tuurlijk kan dat, we zijn op de wereld om elkaar te helpen en dat doen we dan ook. Als ik iets vraag aan "Senioren Welzijn" zijn ze er ook voor ons en ik vind dat echt een uniek iets. Samen staan we sterk en we hebben dezelfde doelen, alleen, zij zijn groot en wij zijn klein. (Grapje). De mensen die hier aan mee doen zijn ook van Senioren Welzijn, dus niet de bezoekers van "Het Zimmertje". Achteraf is hte allemaal anders gelopen, er waren te weinig mensen van senioren welzijn dus mochten de bezoekers van Het Zimmertje ook aanschuiven, ik zeg, gezellig. En dat was het ook, erg veel lekkere dingen zoals: appeltaart, brownie, chocolade taart, lemoncurd, worteltaart/cake, mokaataart, scones met slagroom en jam, bakewell (amandel). Dan het hartige gedeelte: krabtaartje, sandwich met: oude kaas en kerrie/papaya, kipfilet basilicum-mayonaise, rookvlees met ijsbergsla. Verder natuurlijk koffie en thee en Bowl. Ik kan jullie verzekeren en was heerlijk, echt voor herhaling vatbaar. Met dank aan Miranda Groen van senioren welzijn. Zie fotoboek: High Tea.

28 April: Vandaag is het de afsluiting van Groenlap (De week van de eenzaamheid). Deze bijeenkomst was in de Harg-Spaland en nog super druk ook. Het zijn hele fijne en leerzamen bijeenkomsten. Ik maak het dagelijks mee bij mensen die heel erg eenzaam zijn, verschrikkelijk en als we daar maar een heel klein beetje aan kunnen helpen dan is dat gewoon een vereiste om iets te doen voor deze mensen. Zie fofoboek: Groenlap.

1 Mei: We gaan weer een dagje uit naar Streven doet Herleven, Deze stichting kennen we nu allemaal wel. We kijken er altijd weer naar uit, de dag is altijd gezellig met een bingo'tje en een loterij'tje. Ik kan er wel weer een heel verhaal van maken maar we hebben het erg gezellig gehad en dat is het belangrijkste. We danken dan ook ook het bestuur van Streven wat die allemaal voor de medemens doet. Zie fotoboek: Streven 05-16

28 mei: We gaan optreden met het koor in "Het Wennekerpand". Geweldig, zou er wel iemand komen kijken? Maar hoe komen we daar, je kan er moeilijk parkeren en die ouwetjes kunnen geen einden lopen. Nou gewoon, Argos mobiel, wat een uitkomst. Komen op tijd, zijn super behulp zaam en attent, dus we hebben niks te klagen. het was nog een heel avontuur ook, het is weer eens wat anders. Regelmatig hebben we het over het feit dat als "Het Zimmertje" er niet was deze mensen dit soort dingen niet eens mee hadden gemaakt. Een ritje door Rotterdam roept al zoveel vragen op, laat staan als je in je eigen stad rond rijdt. We hebben heel goed gezongen en........... er waren nog best veel mensen. Zie fotoboek: Optreden Wennekerpand.

24 Juni: Vandaag treden we op in het Sveapark, we gaan er op vooruit hihihi. Gelukkig is het weer goed en gaan we lekker genieten, en voor het vervoer hebben we de Argus autotjes besteld, zo gezellig. Omdat ik op mijn kleindochter moest passen en zij natuurlijk heel graag met zo'n karretje mee wilde mag zij de plaats van Nel van Deventer innemen, hoe gaaf is dat? Ze genoot gewoon van haar prominente plaats in de Argosmobile. Het optreden was leuk, niet zoveel mensen maar ja je moet ergens beginnen, de beatles hebben ook vaak in een klein zaaltje gestaan of in een kroeg, dus, wij maken daar geen punt van hoor, als we het maar leuk hebben. En dat hadden we zeker. Dit was het laatste optreden voor de zomervakantie, we treden nog 1 keer op bij "Het Zomerfeest" een beetje een thuisbasis, maar net zo gezellig. In oktober gaan we weer verder met ons koor, we hebben we nog steeds zin in. Zie fotoboek: optreden Sveapark.

11 September: Vandaag gaan we varen met de "Merlina", altijd super leuk. het weer is fantastisch, misschien ietsjes te warm voor de ouwetjes maar we gaan er voor. Met de rode kruis busjes gaan we op pad, we zijn op alles voorbereid. Omdat er vele wegen zijn afgesloten hebben we moeten omrijden maar dat is altijd leuk om door Rotterdam te rijden, we hoeven niks te doen als alleen maar te genieten. Op de boot aangekomen krijgen we koffie met gebak, zoals altijd, heerlijk op de vroege morgen een bakje koffie. Het was weer super druk met mensen, allemaal kijken ze blij want een dagje weg is op die leeftijd schaars. We hebben 2 keer bingo gepeeld en nog een loterijtje gedaan maar het was echt veel te benauwd. Mevr, Koekenbakker is nog even nagekeken door het Rode kruis, die was even weggevallen. Nadat we haar bij een open deur hadden gezet ging het beter. Gelukkig geen nare andere dingen, dat is zo balen als er iets gebeurd wat je niet wilt. Het was heerlijk boven op het dek maar daar kan niet iedereen op komen. In ieder geval was het weer een gezellige dag en danken dan ook het Rode kruis, de Catering en de mensen van Streven Doet Herleven. Zie fotoboek: Varen met Streven.

Oktober: Na ons dagje uit, waar Joop al niet is meegegaan, gaat het steeds slechter met Joop, we doen er van alles aan maar de ziekte loopt Joop voorbij. Hij wordt opgenomen en aan het infuus gelegd, inmiddels heeft Joop al weken niet gegeten dus een beetje voeding kan hij wel gebruiken. Ook krijgt hij bloedtransfusies en dat doet toch wel iets goeds maar niet wat wij hadden gehoopt. Joop gaat het opgeven, wat we ook deden hij wilde niet meer. Zijn morfine werd opgehoogd en hij sliep alleen nog maar. Zijn dokter kwam langs en vertelde dat zijn chemokuur wordt gestaakt, uitbehandeld heet dat. Volgens de dokter kon hij lekker naar huis en dan kon hij daar sterven, nou, dat was hij nog niet van plan zei hij. De volgende dag kregen we een gesprek met de afdelingsarts. Deze meldde ons dat het niet verantwoord was om Joop naar huis te laten gaan en het advies was "Hospisch". Nou het was een klap en wat we ook deden of zeiden, het was onverantwoordelijk. Vreselijk. Ik kwam op zaal en het eerste wat Joop zei, zo we gaan naar huis. Ik kan echt niet uitleggen wat er toen door mij heen ging, ik brak ter plekke. Huilend vertelde ik hem dat hij naar een hospisch zou gaan, toen was het klaar voor hem, als er iets was wat hij niet wilde was een hospisch. Op donderdag werd hij, samen met zijn broer, naar het hospisch gebracht met de ambulance naar zijn laatste plek. Het was zo verwarrend voor Joop dat we een dag bezig zijn geweest om uit te leggen waar hij was. Voor onze ogen verliep zijn ziekte nog harder dan wij wilden. Vrijdagochtend was Joop heel erg bij de tijd en kon redelijk praten. We geven hem af en toe een slokje water en dan gaat het goed. Inmiddels was Huib van de paliatieve zorg ook bij Joop en praatte wat met Joop. Joop is al die tijd in de veronderstelling geweest dat Huib hem zou euthaniseren, maar dat kan niet natuurlijk. Op een gegeven moment zei Joop nou, kom op met die wiskey dan nemen we een neut, dan had hij een goede smaak in zijn mond voor onderweg, dan proosten we en dan die spuit erin. Maar helaas zo makkelijk gaat het niet. Harry heeft nog een hele tijd met Joop herrinningen op zitten halen en dat deed hem goed, ik was met Joop zijn broer even koffie gaan drinken omdat wij dachten dat wij Joop, misschien wel in de weg stonden met het sterven. In de middag kwam Joop zijn eigen huisarts en die begreep gelukkig de situatie en na dat we met Joop nog geprobeerd hebben om een gesprek aan te gaan was dat al niet meer echt mogenlijk. De dokter gaat hem dormicum geven en dan zou hij 4 uur slapen, Joop was ook erg onrustig. Als hij wakker zou worden dan gingen we verder kijken. Ik kreeg het 06 nummer van de huisarts en als die 4 uur om zouden zijn dan nam ik contact op met de huisarts. Om Joop met rust te laten zijn we even naar huis gegaan. 4 uur later was Joop niet wakker en hebben de huisarts gebeld, die kwam en we hebben samen met de broer van Joop overlegd dat dit het einde gaat worden. Om de 4 uur dormicum en dan maar kijken hoelang hij het vol zou houden. Om twaalf uur naar de hospisch gebeld en zijn polsslag was al heel laag geworden, om zaterdag 8 oktober om 5.40 uur belde de hospisch ons op met de mededeling dat Joop vredig was overleden. Fijn voor Joop hoor maar wij verliezen een zeer gewaardeerde vriend die van een borrel en gezelligheid hield. "Het Zimmertje" verliest ook een vrijwilliger die zich altijd inzette voor iedereen, niks was te veel. Joop heel veel dank voor je vriendschap en voor de vele vergaderingen die we samen afliepen en we altijd vele leuke dingen beleefden. Rust zacht, we zullen jou nooit vergeten. Wij wensen de familie heel veel sterkte voor de komende tijd. Zie fotoboek: Overlijden Joop. Donderdag 13 oktober wordt Joop gecremeerd, omdat Joop van gezelligheid hield hebben wij van Het Zimmertje iedereen uitgenodigd die Joop dierbaar waren, het was een geweldige opkomst met veel verhalen en goeie dingen over Joop, dat deed mij in ieder geval goed, met zijn whisky. En ik hoop dat hij heeft gezien hoeveel mensen er gesteld op hem waren. Joop is niet meer.

12 Oktober: Al een hele tijd geleden hadden we afgesproken met afval de game Xtra dat we een schoonmaakactie zouden houden met de kinderen van een ttschool en "Het Zimmertje", Joop is dan wel net overleden maar voor anderen draait de wereld gewoon door en dat moet ook zo. Na een bakje thee zijn we op pad gegaan, het is echt niet te geloven wat je op straat allemaal vindt, het is te veel om op te noemen. Jammer dat er mensen zijn die je tegen komt en die dan zeggen "Morgen ligt het er weer" nee, er zou dan morgen het dubbele liggen, maar dat zien de mensen niet of willen het niet horen, dat kan ook. Maar goed, Ina en ik hebben toch nog een vuilniszak vol opgehaald, gewoon met de rollator hé, Ina had de vuilniszak op de rollator en ik vulde hem met rotzooi. We hebben toch een leuke middag gehad, het was mooi weer dus we genoten ook nog. Jammer dat er weinig mensen zijn die om hun omgeving geven en het wel best vinden dat een ander bereid is om de omgeving schoon te houden. Ik vond het gezellig, en we zullen best wel snel weer eens afspreken voor een nieuwe ronde. Zie fotoboek: Schoonmaak actie Afval de game Xtra.

November: Deze maand is nagenoeg rustig en naar tevredenheid verlopen, pfff wat officieel zo, hé. Maar ik ben al blij als het met iedereen goed gaat, we hebben genoeg gehad dit jaar en ik ga niet zeggen volgend jaar weer, eigenlijk nooit meer maar dat zal niet opgaan ben ik bang.

December: De voorbereidingen zijn allang begonnen, kerstboom aangevraagd, wat ook niet zonder slag of stoot ging, maar hij komt er. Maar eerst SinterKlaas, alhoewel we allemaal een jaartje meer zijn is het toch leuk om dat ook weer te vieren. Maandag 5 december, we hebben om 14.00 uur afgesproken, gewoon gezellig met een beker chocomelk met slagroom en een hoop gezelligheid. Misschien, als we mazzel hebben, komt sinterklaas nog wel langs dus vol verwachting klopt ons hart. En....... laten we nou heel erg lief geweest zijn dit jaar want daar komt hij hoor, SINTERKLAAS met zijn ZWARTE PIETEN. Wat gezelliggggg. Ik weet nu hoe het komt dat de sint zo oud is geworden, hij kuste iedere aanwezige vrouw, rara. Eeen volgende keer ga ik dat toch eens vragen aan hem, misschien is dat wel de kloe om oud te worden hihi. Het was een gezellige middag, wat hebben we gelachen en zeker genoten. Met snoep, chocolade letter en een mandarijn hebben we een super middag gehad. Met dank aan de Sint en zijn Pieten, het was geweldig. Zie fotoboek: Sinterklaasfeest.

Maandag 12 december: Het is een weekje vroeger dan gewoonlijk maar dat komt omdat we 20 december een uitvoering hebben met het koor in de bibliotheek, gaan we een kerststukje maken, altijd leuk en gezellig samen met Alice die dit ook al 10 jaar met ons doet. het is een geslaagd stukje geworden, we zijn er blij mee. Cynthia was ziek en Alice heeft voor haar ook een stukje gemaakt en die heb ik de volgende dag aan haar gegeven, ze was er erg blij mee. zie fotoboek: Kerststukjes maken.

Vrijdag 16 december, het is weer tijd voor de kerstborrel, af en toe heb ik het idee, alweer een kerstborrel maar dat komt omdat de tijd zo snel gaat. Ik moet zeggen het was niet zo druk als anders maar wel super gezellig, misschien omdat we het nu gedwongen wat vroeger moesten houden. Het vervelende wat ik er wel van vind, niemand reageert op de uitnodiging, op een paar na dan, ik vind het zelfs een beetje schofterig, een mailtje is toch zo verzonden? ook de bobo's hoor. dat is wel een beetje jammer vind ik. De kerstborrel is weer super verlopen dankzij de vrijwillgers die meehelpen. dank jullie wel voor je inzet. Zie fotoboek: Kerstborrel 2016.

31 december: Vandaag zouden we oud en nieuw met elkaar vieren maar helaas werd ik door de griep getroffen, en niet zo'n beetje ook. Ik hoest de longen uit mijn lijf en heb hoge koorts, ik zat in de wachtkamer van de dokter en daar word je ook niet echt beter van, iedereen was aan het hoesten en proesten. het is balen de laatste dagen op je bed te moeten liggen en...... geen goed begin voor 2017. Nou ja, we gaan het meemaken, we kunner er toch niks aan veranderen. Ik wens iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2017 toe en op naar ons 10 jarig bestaan.