2014

1 januari:Jammer, maar we kunnen geen Oud en Nieuw vieren in "Het Zimmertje", ik heb de griep maar we hebben het overleefd, pfffff, het was zwaar maar we zijn er doorheen gekomen, zonder drank of extra liflafjes. Harry en ik waren samen thuis en hebben eigenlijk alleen maar in onze stoel gezeten, helemaal uitgeblust, wat een rot griep is dit. Ik ben wel aan de beterende hand maar mijn hoest is nog vreselijk. Ik wens iedereen een heel gezond nieuwjaar toe. We gaan er weer tegen aan, nou nog ff wachten tot ik weer een beetje op mijn benen kan staan, maar we gaan er weer een mooi jaar van maken met z'n allen.

2 januari: Naast Nigel is ook Angela weer in "Het Zimmertje", ze kon nergens een stage adres vinden dus hebben wij haar weer aangenomen. Afspraak is wel dat ze een soort of inloop-workshop gaat doen op maandag. Nadat we alles hadden bekeken wat eventueel nodig en haalbaar is zijn de workshops begonnen. Het loopt niet echt storm omdat de bezoekers op maandag liever toch met elkaar aan de babbel gaan, ikzelf heb het ook weleens geprobeerd om op de dag een workshop te geven maar dat komt op de een of andere manier niet van de grond. We blijven hopen. Zie fotoboek: Workshop Angela.

15 februari: Vadaag zijn we uitgenodigd bij de PVDA op de hoogstraat in Schiedam. Elke verkiezing gaat de politiek door de stad en de PVDA nuttigd meestal een lunch in "Het Zimmertje". Dit keer gaat het anders, nu zijn wij uitgenodigd bij de PVDA om te lunchen. Omdat het niet al te groot is in het kantoortje op de Hoogstraat gaan we met z'n vieren. Er zijn meerdere active bewoners uitgenodigd. We werden ontvangen met koffie en koek en een ieder stelde zich voor en vertelde in het kort wat hij of zij deed als vrijwilliger. Het was een super gezellige ochtend en we hebben onze grieven weer eens te kennen gegeven. De lunch was heerlijk en zelf gemaakt door Coby, dank je wel.

23 februari: Vandaag bestaan we 7 jaar, wat een tijd en wat hebben we een hoop gedaan met elkaar. Ik heb gebak gehaald en we gaan het vieren met z'n allen. 'Smorgens vroeg ben ik naar de bakker gegaan om het bestelde gebak op te halen, ik bracht het naar "Het Zimmertje" en daar hingen ballonnen en een flyer met felicitaties van de bezoekers en vrijwilligers. Geweldig om zo tegen een verrassing aan te lopen. Ik kon in de ochtend niet blijven omdat ik andere afspraken had, maar het is een gezellige dag/avond geworden. Dank jullie wel voor de verrassing. 'Savonds hebben we met z'n allen een hondje gemaakt van een gastendoekje, het is erg leuk geworden en een ieder vond het leuk en makkelijk om te maken. Zie fotoboek: Hondjes maken.

In de middag doen we vaak spelletjes, zoals kaarten of sjoelen, ik heb van het sjoelen een paar foto's geplaatst. zie fotoboek: een middag met spelletjes.

Februari: We gaan een workshop doen met gesso, dat is een soort primer maar erg leuk om mee te werken. zie fotoboek: Workshop met gesso.

Inmiddels is het 1 maart en we zijn zo druk dat ik niet eens tijd heb om mijn website te onderhouden, ik ga er toch wel voor zorgen dat ik daar ietsjes meer tijd voor krijg.

6 maart: Vandaag komt Christina van de Velde van Harg Spaland gezellig op visite in "Het Zimmertje". Zij is maatschaplijk betrokken bij Harg Spaland en komt vertellen wat er allemaal mogelijk is op dit ogenblik in de zorg en ik kan U vertellen dat er aardig is geschrapt. Volgende week gaan we met bijna 20 personen op bezoek bij Harg Spaland, we zijn daar uitgenodigd voor een lunch maar het gaat een drie gangen menu worden als ik het goed heb begrepen. We vinden het allemaal leuk om er naar toe te gaan en we hebben weer iets om naar uit te kijken.

10 Maart: het is ontzettend mooi weer en we hebben de kolder in de kop hihihi, we gaan schoonmaken. Eigenlijk moeten we schoonmaken, "Het Zimmertje" is bestookt met spinnetjes het is echt een invasie, ze zitten overal en waar komen die nou vandaan. We gaan op strooptocht en wat blijkt? We hebben zonwering gekregen en die hebben we, voor dat ze worden opgehangen, in "Het Zimmertje" geparkeerd en daar zaten ze allemaal in, dus wij alles naar buiten en aan de schoonmaak gegaan. Nou wil het toeval dat vandaag onze stagieres er zijn en vier handen meer maken het werk lichter. Kastjes worden binnen en buiten aangepakt, de douche is helemaal met de stoomreiniger gedaan en we gaan de buitenramen zemen. Angela had nog nooit ramen gezeemd dus die kon gelijk wat leren. Nigel wel, die moest op zijn vorige stage adres elke dag de ramen zemen, ja je kan het ook overdrijven denk ik dan maar. Gewapend met sponzen zeem en trekkers gaan we naar buiten, het is prachtig weer dus het word genieten. Angela wat kleine instructies gegeven en gaan met die banaan. Gelukkig vond Angela het leuk werk hihihi en vertelde later dat ze de ramen had gezeemd bij haar oma en tante, nou, goed bezig meis. Ik was zo blij dat ik hulp had het is allemaal heel snel verlopen, Dank jullie wel Angela en Nigel. zie fotoboek: Angela en Nigel helpen met de grote schoonmaak en ramen zemen.

13 Maart: Vandaag gaan we eindelijk naar Harg-Spaland, het is, geloof ik, een keer of vier uitgesteld wegens verschillende redenen. Harg-Spaland is een verzorgingshuis met aanleunwoningen. We zijn daar uitgenodigd om eens te kijken wat daar allemaal mogelijk is voor de ouderen in Groenoord en omstreken. Ik kan wel zeggen dat is best een hoop, je kan als buitenstaander, dus mensen die daar niet wonen, mee doen aan activiteiten, je kan er eten, weleenswaar dat je dat moet betalen, maar dat spreekt vanzelf en het is niet echt duur. We hebben eens zitten rekenen dat als je zelf kookt ben je net zo duur uit alleen zit je daar met mensen aan een tafel en thuis zit je alleen dus het heeft ook nog grote voordelen. Vandaag zijn we dus een dagje uit, we hebben besloten om te gaan lopen het is prachtig weer. Angela en Nigel zullen de mensen begeleiden waar nodig is. Toen we daar aan kwamen kregen we koffie en werden we toegesproken door verschillende mensen over wat ons allemaal te wachten staat voor de toekomst en hoe we het eventueel kunnen regelen. Daarna werd het eten opgediend, en................ het was heerlijk allemaal. Iedereen was zeer tevreden over het eten en we gaan er zeker een herhalings uitstapje van maken. Gewoon als het lekker weer is gaan we eens een stukje lopen en dan kunnen we in Harg Spaland stoppen, even zitten met een bakje koffie of thee of we gaan er een hapje eten. Volgende maand gaan we kijken of we dit nog een keertje kunnen doen, het was echt een super dag. We bedanken al het personeel en vrijwilligers die ons hebben ontvangen. Zie fotoboek: Op visite bij Harg Spaland.

18 Maart: Nog 1 dag te gaan voor de verkiezingen, komt het CDA toch nog even bij het Zimmertje voor een werkbezoek. We hebben toch nog wat zwevende kiezers en wie weet kan het CDA hen over de brug helpen. We hebben de vragen goed voorbereid en we krijgen ook echt een goed andwoord in duidelijk ABN dat is ook wat waard. Wij vonden het leerzaam en we zijn zeker geholpen met het kiezen van een partij. Wij wensen de mensen van het CDA heel veel succes met de komende vier jaar. Zie fotoboek: CDA op bezoek.

26 Maart: Onlangs kregen we een tip van Woonplus dat er zonneschermen over waren afkomstig van een huis. Of wij die konden gebruiken, 1 voor het HBV en de andere voor "Het Zimmertje". En tuurlijk kunnen wij die gebruiken, als de zon op de ramen schijnt dan is het super warm in "Het Zimmertje". De lamellen kunnen dan wel dicht maar dat is al snel te donker en ongezellig. We hadden alleen een probleem, wie kan dat ophangen? Jan duifhuizen wilde het wel doen maar ja die is 90 jaar, hihihihi. Laten we nu nog fantastische mensen op deze aarde hebben. Schoonmaakbedrijf Schiedam heeft ze helemaal, prodeo, voor ons opgehangen en ze gaan ze nog schoonmaken ook. Waar vind je nog zo iets, we bedanken Selfiraz Bagiran van "Schoonmaak bedrijf Schiedam" heel hartelijk voor zijn inzet, we zijn er zo blij mee. Zie fotoboek: Ophangen van de Zonnescreen.

April: We zijn in april een paar keer naar Harg Spaland geweest, voor een bingo'tje en we hebben een keer met een quiz meegedaan, super gezellig.

28 april: We gaan naar het ouderenfestival, we hebben kaartjes kunnen regelen en we kijken er naar uit. We worden heen gebracht door Cock v Deventer en terug gaan we met de tram. Toen we eenmaal in theater ter Schie waren moesten we drie trappen op, belachelijk voor een ouderen festival. Er waren ouderen bij die paars aanliepen toen ze boven waren. Het festival was erg leuk maar dat met die trappen zou anders moeten. Volgend jaar maar eens naar vragen. Zie fotoboek: Ouderenfestival.

4 Mei: We gaan een dagje uit naar Streven. We doen dit al een aantal jaren en we hebben er altijd weer zin in. We hebben twee busjes van het rode kruis en Marius rijdt met zijn bus mee. Aangekomen hebben we koffie met gebak. We doen in de ochtend een bingo. Ik heb in ieder geval niks gewonnen, maar er zijn er wel een paar van "Het Zimmertje" die met een prijs naar huis gingen. Na de lunch kregen we een bordje met kaas en worst, en kort daarna een warm hapje zoals bitterballen en luxe warme hapjes. in de middag hebben we nog een bingo gehad en de loterij, ik ging in ieder geval met lege handen naar huis. Het is altijd gezellig zo'n dag en die dag vliegt voorbij. De koude en warme maaltijd was, zoals altijd, geweldig, je kon niet bedenken of het lag op de tafel.We gingen dan ook bijna rollend naar huis. We kijken uit naar ons volgende project/uitje. Zie fotoboek: Streven doet Herleven.

26 Mei: Angela en Nigel hebben een opdracht van school die ze moeten uit voeren. Om iets te organiseren met ouderen is niet echt makkelijk en zeker niet als je nog jong bent, je moet aan zoveel dingen denken. Daarom heeft Nigel een flyer opgehangen om suggesties te vragen aan de mensen zelf. Maar daar kwam niet echt veel uit. Dus zijn we om de tafel gaan zitten en hebben we de knoop doorgehakt. Nigel en Angela gaan een lunch organiseren en wel op maandag 26 mei. De boodschappen hebben we opgeschreven en die kunnen maandagmorgen vroeg gehaald worden. We spreken af om 9 uur bij het treinstation en gaan de boodschappen halen. Daarna moeten de tafels gedekt worden en intussen drinken de ouderen lekker een bakje koffie of thee en bespreken het weekend. Tegen half twaalf gaan de worstjes op het vuur en zetten Nigel en Angela het brood en beleg op de tafels. Om twalf uur kunnen we aan tafel, er is genoeg om te eten en het is heel erg gezellig. Iedereen heeft heerlijk gegeten en kunnen we zeggen dat het een geslaagde opdracht is geweest. Dank je wel Nigel en Angela. Zie fotoboek: Lunch in "Het Zimmertje".

28 mei: Vandaag heeft Selfiraz, van Schoonmaakbedrijf Schiedam al onze ramen en deuren gezeemd, wat een schat is die man, zo sponsort hij "Het Zimmertje", zo lief. Dank je wel namens ons allen.

2 juni: Vandaag krijgen we Eric Campfens op bezoek van vrijwilligerswerk, ook wel weer eens fijn dat we een gesprek hebben met iemand van het vrijwilligerswerk, het is alweer zolang geleden. We hebben alle nieuwe veranderingen weer voorbij laten gaan en er is inderdaad heel wat veranderd, goed om te weten. Als het goed is zijn we nu weer een beetje bijgepraat.

3 juli: Zo............ ben net uit het ziekenhuis (ze hebben weer gedotterd en een stent geplaatst) maar vandaag komt de burgemeester op bezoek, altijd gezellig. Het stond al een tijdje gepland en we zijn dan toch een beetje gespannen, maar............alles verliep glatjes, en het was gezellig en heeeel ontspannen. ik hoop dat een ieder zijn vragen hebben kunnen vragen ikzelf was niet zo vragerig die dag, was blij dat ik er nog bij kon zijn. We hopen dan ook dat de burgemeester weer snel eens op bezoek komt in "Het Zimmertje". Zie fotoboek: Burgemeester op bezoek.

14 September: Vandaag gaan we weer een dagje varen, er zijn een hoop mensen die mee gaan dus het vergt enige voorbereiding. De busjes komen om half negen en die waren ( zoals altijd) keurig op tijd. Nadat iedereen was ingestapt gingen we opweg. De bestuurder vroeg waar we heen moesten en ik zei uhhhh naar de Esch, waarop ik het antwoord op kreeg, en waar is dat dan precies, ja hoe hete het daar ook al weer hihihi. Na enig uitleg wisten we wel een beetje waar we moesten zijn, dachten we. We waren wel in de buurt maar niet waar we wezen moesten. Omdat Marius v/d Mast achter de busjes aan reed ben ik gaan vragen of hij misschien wist waar we heen moetsetn rijden, precies wist hij het ook niet maar ging toch een poging wagen. Bij een splitsing kwam er toevallig een politiebusje aanrijden en Marja v/d Mast is toen maar gaan zwaaien naar dat busje. Die stopte gelukkig en Marius vroeg of hun wisten waar de Esch was, nou de politie kan ook je beste vriend zijn hoor, wand onder zwaailichten begeleiding heeft de politie Rotterdam ons keurig naar ons doel gebracht, we hebben helemaal in een deuk gelegen en onze dag kon niet meer stuk. Het was echt super en bij deze danken wij de politie Rotterdam. En ja, ik heb het adres nu maar in mijn telefoon gezet, is toch wel handig hihihi. Voor de rest hebben we een super dag gehad, het was mooi weer en zijn ook weer in de prijzen gevallen, niks byzonders maar wel erg leuk. zie fotoboek, Streven doet Herleven.`

Eind september zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de trouwerij van Joke en Louis. Zij gaan 1 november trouwen, hoe leuk is dat. In "Het Zimmertje" vangen wij de gasten voor hun op omdat het thuis niet kan vanwege de ruimte. We hebben alles doorgenomen en zijn klaar voor de uitvoering daarvan. 31 Oktober, we gaan versieren voor de trouwerij morgen, het weer gaat super goed worden dus daar hebben ze al heel veel mazzel mee.

1 November: De dag van de trouwerij van Joke en Louis: Het zonnetje straalt als geen ander dus dit moet een mooie dag worden. vroeg in de morgen halen we de broodjes bij de bakker en gaan alles voorbereiden. het liep allemaal voorspoedig en we hebben nog een tijdje op de gasten moeten wachten, ik had me vergist in de tijd hihi, kan gebeuren. Gelukkig was het een uur te vroeg maar uiteindelijk kwamen de gasten van Joke en Louis binnen. Koffie en thee stond klaar en de broodje konden ook genuttigd worden. Om half 1 kwamen de bruid en bruidegom ook, wat zagen ze er gelukkig uit allebei, echt super dat ze na al die droevige jaren elkaar hebben gevonden. De dag is super verlopen en het feest was heel erg gezellig. Wij hopen dat Joke en Louis nog heel veel jaren in gezondheid met elkaar mogen leven. Zie fotoboek: Trouwen van Joke en Louis.

8 November: De gemeenteraad komt opbezoek in "Het Zimmertje". Altijd gezellig als we bezoek krijgen alleen kon ik er dit keer niet bij aanwezig zijn, ik was de vrijdag ervoor gecatheteriseerd voor een bypass operatie. Gelukkig hebben we fijne vrijwilligers die de taken over nemen. Harry zal, inplaats van mij, een woordje spreken over wat we allemaal doen in "Het Zimmertje" met de ouderen. Alles is vakkundig, door Cock, voor mij, op de film gezet zodat ik het toch een beetje heb mee kunnen maken. Super bedankt Cock, ik was er erg blij mee. Nel en Joke, jullie bedankt voor de opvang, het is goed overgekomen bij de Gemeenteraad. Zie fotoboek: Gemeenteraad op bezoek.

Maandag 8 december: Ina mag na maanden in Frankeland verpleegd te zijn naar huis. Nel en ik zijn even 'smiddags op bezoek gegaan, even een bloemetje brengen. Het kerstpotje kan ik nog niet geven, dat doen we pas als we de workshop hebben gedaan en die is vanavond. We gaan van de week nog wel een keertje langs, wat zal ze opkijken. Ook hoorden we dat Coby woensdag 10 december naar huis mag, komt goed uit, dan kunnen we bij Coby ook een bloemetje en het kerstpotje brengen en brengen we het Kerstpotje ook gelijk naar Ina, twee vliegen in één klap.

8 December 18.30 uur: We hebben een workshop voor de kerst. Omdat ik een stapje terug moet doen heb ik assistentie van Ineke en Nel, zonder hun zou ik het echt niet aan kunnen en zeker ook niet mogen van de arts. Maar goed, Nel, Ineke en ik hadden deze workshop al een keer gemaakt om te kijken of het wel te doen was voor iedereen. Omdat er mensen zijn die niet goed meer kunnen zien of last hebben van de bibberratie, hebben we wat voorbereiding gedaan. Ikzelf heb voor Ina en Coby de kerstpotjes gemaakt, ze kunnen niet bij de workshop aanwezig zijn omdat ze, tijdelijk, in een ziekenhuis en verzorgingshuis verblijven. De workshop was geslaagd iedereen was zo trots op hun zelfgemaakte kerstpotje en ook leuk om naar te kijken. AS: maandag komt Alice, dan gaan we een kerststukje maken, ook dit is een workshop die we eigenlijk elk jaar doen en een soort traditie is geworden. Erg leuk. Zie workshop kerstpotjes maken.

Vrijdag 19 december: Vandaag hebben we de jaarlijkse kerstborrel, altijd spannend. Samen met Nel en Ineke hebben we de avond daarvoor al heel veel voorbereiding gedaan. Ik moet de laatste boodschapjes doen en dan kunnen we de rest van de hapjes klaar maken. in de middag zijn Nel en ik de laatste dingen gaan doen en "Het Zimmertje" nog wat aangepast. We hebben ons nog even omgekleed en we zijn klaar om de gasten te ontvangen. Net voor 5 uur stonden de eerste al voor de deur, na de eerste gasten liep het al snel vol in "Het Zimmertje", super gezellig. Mario Stam (PVDA) en Patricia van Aken (CDA) beiden wethouders kwamen ook af op onze uitnodiging, erg leuk, en we konden ook gelijk nog wat vragen stellen. En wat was ik blij met de komst van Jane Brinkman, dat vond ik zooooo leuk, we hadden haar al lang niet gezien dus de verrassing was, voor mij zeker, erg groot. Jane en John, bedank voor jullie komst we vonden het zoooooo leuk. Het was weer een geslaagde kerstborrel. We hebben nog even na gezeten met een aantal mensen en hebben de ergste rommel opgeruimd, dat was zo gepiept. We waren best een beetje moe maar wel voldaan. Iedereen hele fijne kerstdagen en een goed uiteinde en zeker een gezond 2015. Zie fotoboek: kerstborrel 2014.