2015

Zaterdag 3 januari: Vandaag gaan we "Het Zimmertje" verlossen van het kerstgeweld en maken alles gelijk helemaal schoon zodat we er weer tegen aan kunnen voor het jaar 2015. Iedereen een heel goed, maar vooral een gezond 2015.

Inmiddels is het al februari, te druk om de website te doen maar....... we hebben veel gedaan in die weken. Dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan we sjoelen, ik weet eigenlijk niet of we het zo kunnen noemen hoor, af en toe vliegen de stenen om je oren, maar heel gezellig. In het begin was Sjanie de kampioen, wij deden ons best maar er was geen eer te behalen Sjanie bleef winnen, totdat we doorkregen dat Sjanie de punten op schreef, en wat dacht je wat, sinds ik de punten schrijf wint Sjanie niet meer, hoe zou dat nou komen, hihihi. Nee hoor, grapje, het is super gezellig en daar gaat het om. We gaan lekker door met sjoelen en iedereen mag en kan winnen. Zie fotoboek: Sjoelen.

Dinsdag 17 Februari zijn we uitgenodigd voor een High Tea in de brasserie van de "Drie Maassteden". Kinderen van de school de "Violier" hebben spulletjes gemaakt en verkocht voor de ouderen in Schiedam, geweldig. En nu mogen alle ouderen uit Schiedam mee doen met de High Tea. We zijn die middag met eigen vervoer daar naartoe gegaan, het was super druk en super gezellig. De kinderen hadden ieder een eigen taak, zo schattig allemaal. Het was echt een heel gezellige High Tea en we bedanken de kinderen van de school de "Violier" het was heel erg leuk. zie fotoboek "High Tea".

Maandag 23 Februari bestaat "Het Zimmertje" precies 8 jaar en dat gaan we vieren. Er was al een paar keer het verzoek gekomen om erwtensoep te maken maar door gezondheids redenenen zat dat er even niet in. Ik ga nu in het weekend maar erwtensoep maken dan zal het dubbel feest worden. Het is maandag en ik ga vroeg op pad om het gebak te halen die ik had besteld. Na in de verkeerde Hema te staan, hebben we toch het gebak, zou wat zijn zeg, maar het is goed afgelopen. We kwamen bij "Het Zimmertje" aan en wat verbaast mij, alles is versiert met slingers en flyers zijn er opgehangen, wat gaaf zeg, zo leuk. Hadden verschillende bezoekers stiekum, als verrassing, zondags alles versiert, dank jullie wel, ik vond het geweldig. Wat ik wel vreemd vond dat er nog geen mensen binnen waren maar toen ik naar de andere kant liep, zaten er al heel veel bezoekers, zo leuk en vooral gezellig. Het was zo druk dat de mannen van de Gom aan de andere kant zijn gaan zitten, hihihi. Denk je alles gehad te hebben, krijgen we ook nog een kado van de bezoekers, de vrijwilligers en de mannen van de Gom, nou, het kon niet op. Het was zo'n verrassing, dank jullie wel allemaal, we vonden het echt heel leuk. Nadat we gezellig met z'n allen koffie met gebak hebben genuttigd was het al weer 12 uur. We gaan een hapje eten thuis en vanmiddag om een uur of vier hebben we een borrel en daarna eten we met z'n allen erwtensoep die ik in het weekend heb gemaakt. De hele dag was het super gezellig en de erwtensoep viel in goede aarde, hij smaakte heerlijk volgens de eters die we hadden. Het was een super gezellige dag, ons 8 jarig bestaan. Een dag om niet snel te vergeten, dank jullie wel allemaal. Zie fotoboek: 8 jarig bestaan van "Het Zimmertje".

Zondag 3 mei: Vandaag gaan we naar "Streven Doet Herleven" altijd gezellig. We hebben dit keer wel een kleine opstakel met het vervoer maar we gaan er van uit dat dit goed gaat komen. Gelukkig zijn we allemaal optijd aan gekomen en genieten we van een heerlijke bak koffie met een gebakje er bij. We doen mee met de bingo en loterij en doen af en toe een dansje. Tonnie Vuisting danst ook af en toe mee, en als je COPD hebt en je bent ook nog 91 jaar dan mag je toch wel spreken van een plezierig uitje. Het eten was ook weer fantastisch. We hebben weer genoten van een prachtige en gezellige dag. Zie fotoboek: "Streven"

Vrijdag 3 juli: Jan Duifhuizen zit al een paar weken in een crisis-opvang, hij is de laatste tijd heel snel achteruit gegaan. Vandaag hebben we te horen gekregen dat hij niet meer thuis kan wonen en hij in Vlaardingen naar een verpleeghuis gaat. Wij allen wensen Jan toch een fijn verblijf en zijn nieuwe omgeving.

Vandaag 13 juli kreeg ik een telefoontje van Joop dat gisteren, 12 juli, na een kort ziekbed Jan Duifhuizen is overleden. Wij wensen de familie heel veel sterkte toe.

Oktober: Wat gaat die tijd toch snel, inmiddels al weer oktober en voor je het weet zitten we in het jaar 2016. Ik kan het af en toe niet meer bijhouden zo snel gaat het allemaal. We zijn in de tussentijd ook een dagje uit geweest.

13 September: Het begon allemaal een beetje hektisch, we hadden het goed voorbereid en zaten om half negen op de busjes van het Rode Kruis te wachten. Maar wie of wat er kwam, geen busjes. Ik naar boven om mijn mail na te lezen en kwam tot de conclusie dat er een verkeerde datum op de lijst stond van het Rode Kruis. In een soort of paniek probeer ik de mensen in vervoer in te delen en de chauffeurs een tweede keer te laten rijden. De eerste auto's waren net weg en wat komt daar aan rijden, twee busjes van het Rode Kruis. Alles was toch goed geregeld alleen hadden deze chauffeurs een andere tijd opgekregen dan wat er was afgesproken. Gelukkig, opgelost, de overgebleven ouderen konden instappen en op naar de boot "Merlina" die op ons Lagen te wachten. De dag zelf was weer heel gezellig, bingo'tje, loterij'tje, heerlijk eten en drinken, dus al met al hebben we weer een fijne dag gehad.

De week van 28 september is het de week van de eenzaamheid, en ja, wie zitten er allemaal, zonder dat wij het weten, achter de garaniums. Als U iets constateert laat het ons dan weten dan kunnen wij er misschien iets aan doen. Ook zou de wethouder(s) in "Het Zimmertje" komen op woensdag 30 september, maar door een vergissing is dat niet door gegaan, nou ja we hadden er in ieder geval een lekker gebakje aan over gehouden. O ja, we krijgen als troost nog een lunch aangeboden dus dat houden we te goed.

18 november: Vandaag krijgen we de lunch met Wethouder Patricia van Aaken. We bereiden alles goed voor en doen de bestellingen die we daar voor nodig hebben. Nel v Deventer en Chythia doen, samen met Negash en Qusay, de tafels dekken. De bezoekers zitten ondertussen aan de andere kant van het zimmertje te wachten tot ze aan tafel kunnen. Alles loopt op rolletjes en als we klaar zijn bel ik Orhan op, zodat ze weten dat we gereed zijn en............ dat we ook honger hebben, het is inmiddels al half 1, de afspraak was kwart over twaalf dus we zijn keurig op tijd. Ook zijn er mensen die medicijnen in moeten nemen en dat zijn toch belangrijke dingen. Toen we allemaal aan tafel zaten heb ik een kleine speech gegeven, ik ben niet zo goed in speeches hihihi, en iedereen smakelijk eten toegewenst. Het was ontspannen en super gezellig. Nadat een ieder klaar was kreeg Patricia een vragenvuur, ook Hüss, wijkprocesmanager van Groenoord, die aanwezig was samen met Orhan van het "WOT" en de secretaresse "Chantie" ,die overigens een oud buurmeisje van mij is, had genoeg antwoorden voor ons. Het was ontzettend leuk en ik denk dat we eens moeten gaan nadenken om twee of drie keer per jaar iemand uit te nodigen waaraan we onze vragen kwijt kunnen. Ik zet 'm op mijn agenda, wie weet wat er van komt. Het was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Zie fotoboek: Lunch met Patricia van Aaken.

Vrijdag 20 november: Ik wordt gebeld door Chythia, zij draait vrijdagochtend altijd, om medicijnen aan Ton Vuisting te geven, die geef ik elke dag om 11 uur aan haar omdat ze dat zelf niet kan. Ondanks dat het nog net kwart over tien was ben ik toch maar naar beneden gegaan. Ton kwam gelijk aanlopen om haar medicijnen in te nemen, ze had het erg benauwd. Nadat het ritueel goed was verlopen heb ik in de doucheruimte een glas water voor haar neergezet om haar mond te spoelen, ze stond daar en zei nog tegen mij dat ze niet mee ging met haar dochter om boodschappen te gaan doen, haar dochter zou om 11 uur bij haar zijn. Na herhaaldelijk zeggen dat Ton in de Zimmer even moest wachten op haar dochter, wilde ze toch naar boven. Ik volgde haar en buiten stond Negash een sigaretje te roken en die bracht Ton altijd naar boven als hij er was, dus nam hij het van mij over om haar naar huis te brengen. Ik was in gesprek met twee dames, die kwamen op de advertentie af die in de krant stond voor een te vormen koor, en laat die dames "Het Zimmertje" zien en gelijk kwamen er twee ziekenauto's en een brandweerauto met gillende sirene's, en ja hoor ze moesten bij Ton zijn. Na een tijdje zijn de ziekenauto's en brandweer vertrokken zonder Ton. Dus toen wisten wij wel hoe laat het was, we waren allemaal helemaal uit het veld geslagen, zeker als je nog geen half uur geleden met haar aan een tafel had gezeten. Om plm. 13.00 uur werd ik gebeld door haar mantelzorger die meldde dat ze was overleden. Heel triest, maar voor haar een opluchting, ze was zo benauwd en wilde eigenlijk voor haarzelf niet meer leven, daar sprak ze elke dag over. Ton is 92 jaar geworden en 40 jaar mijn buurvrouw geweest, zo raar dat ze er nu niet meer is. Wij wensen haar familie heel veel sterkte toe voor de komende tijd. R.I.P Ton.

7 December: Vandaag gaan we een kerstworkshop doen, heel eenvoudig zodat een ieder met gemak mee kan doen. We gaan een kerstkrans bekleden met wol. Dit heeft zo'n leuk effect. Je neemt een bol wol en die draai je om een piepschuimkrans, je Hangt er een kerstmannetje aan en klaar is Kees. Omdat we eigenlijk allemaal snel klaar waren hebben we nog gezellig wat zitten kletsen onder elkaar. Het was super. Zie fotoboek workshop kerstkrans maken.

10 December. Morgen gaan we met z'n allen "Het Zimmertje" in de kerstsfeer brengen. De kerstboom is dinsdag 8 december gebracht en Harry heeft hem met Qusay en Negash de boom in de pijp gezet die er jaren geleden in de grond is geplaatst, speciaal voor de kerstboom. Ik ga erwtensoep maken voor morgen dan kunnen we na ons harde werken lekker met elkaar een hapje eten.

11 december: Vandaag zijn we gewoon open en Alie gaat samen met Marius de kerstspullen halen die bij Alie altijd het hele jaar in de kelder mogen staan. Het is best veel, elk jaar krijgen we weer wat om neer te zetten of op te hangen. We zijn ongeveer met 13 mensen en ieder doet zijn ding en na een twee en half uur is "Het Zimmertje" omgetoverd in de kerst, zo gezellig. Dus is het nu tijd voor de soep, Nel heeft al een aardige tijd staan roeren en we wisselen elkaar even af, het is best een zwaar iets om in die erwtensoep te roeren. Het is een pan van 10 liter dus dat wil wel. Als de soep op temperatuur is kunnen we eten, gelukkig viel de soep in de smaak, ik blij. Onder het eten kwam cultuurscout Bob nog ff. langs en natuurlijk wilde hij ook erwtensoep. Het was al met al een hele gezellige dag ondanks het harde werken. Zie fotoboek kerstopbouw met erwtensoep.

14 december: vandaag gaan we een SterrenTraum maken. Het is speciaal folie, als je er een kaarsje achter brandt, is het een ster, heel leuk effect. Er is van alles om je eigen fantasie er op los te laten dus gaan we aan de slag. Het was geen moeilijke workshop dus een ieder kon het makkelijk en ook nu weer waren we best snel klaar dus hebben we weer ff de tijd om te kletsen met elkaar. En de SterrenTraum zijn zo leuk geworden. Zie fotoboek: SterrenTraum.

21 december: Vandaag hebben we, zoals elk jaar, een workshop die Alice voor ons doet, en dat is een kerststukje maken. Altijd zo leuk, ik heb nl. geen groene vingers, ik ben best creatief maar dan zonder groene vingers, het is weer eens iets anders hihi. Na de voorbereidingen zitten we allemaal op onze plek en Alice legt uit wat we gaan doen. Nou ik stond versteld hoe creatief mensen kunnen zijn ondanks dat ze al bij voorbaat zeggen, Dat ken ik niet. De stukjes zijn heel erg leuk geworden. Het word voor Alice ook steeds moeilijker om iets nieuws te verzinnen maar het is dit jaar in ieder geval weer gelukt. Echt Alice, we vonden het weer waanzinnig, dank je wel. Zie fotoboek: Kerststukjes maken met Alice.

31 december: Oud en Nieuw, dat vieren we ook in "Het Zimmertje". Mensen hoeven met kerst niet alleen te zijn maar met oud en nieuw al helemaal niet. Ik zorg altijd voor een hapje en drankje en iedereen is welkom. Om een uurtje of zeven zaten we in Het Zimmertje, lekker koffie met oliebollen en appelflappen gesponsord door Fred, nogmaals dank Fred. We hebben filmpjes gekeken van "Het Zimmertje" zoals de opening en 1 jarig bestaan, erg leuk om al deze gebeurtenissen terug te zien. Ook het Zimmerkoor die we hadden opgericht voor het afscheid van Karin van Dreven, directeur van Woonplus waar we zoveel aan te danken hebben. Maar we hebben ook zelf nog gezongen gezellig met de gitaar, het is dan net of je bij een kampvuur zit, zo gezellig. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we een super gezellige avond gehad met z'n allen. Ik heb Coby en Ina even naar huis gebracht zodat ze dat eind niet hoefden te lopen met al dat vuurwerk. Intussen hebben Alie, Sjanie, Fedde en Harry Het Zimmertje opgeruimd. We kunnen terug kijken op een geweldig jaar, helaas zijn dit jaar Jan Duifhuizen en Tonnie Vuisting overleden, zij worden erg gemist in Het Zimmertje. Zie fotoboek: Oudejaarsavond 2015.