2017

 

Maandag 16 januari: Vandaag komt Miranda Groen langs met de resultaten van het wijkpijl. Daarna hebben we een lunch en een evaluatiegesprek. Het was best druk en gezellig, ik hoop dat er nog iets mee gedaan wordt, er zijn best heel veel punten die nog uitgewerkt kunnen/moeten worden. We hebben er weer wat van opgestoken, hoop ik. Zie fotoboek: Wijkpijl.

23 februari: Vandaag bestaat "Het Zimmertje" precies 10 jaar. Woensdagavond 22 februari, na het kaarten maken hadden we afgesproken dat we de Zimmer zouden versieren met ballonnen en slingers. Zo gezegd zo gedaan, met Cock , Nel , Harry en Leni ,we hebben ballonnen staan blazen alsof ons leven er vanaf hing maar met de slingers en vlaggen zag het er feestelijk uit, wij waren in ieder geval tevreden. Op donderdag de 23ste gaan we het onder elkaar vieren, de taarten waren binnen dus het feest kan beginnen. Nel werd door haar kaartclub in het zonnetjes gezet, ook weer zo'n lieve zet van de mensen. Toen iedereen koffie of thee had werden Harry en ik naar voren geroepen door Sjanie, die moest het woord doen namens iedereen. Harry kreeg een fles wiskey en ik moest eerst het kado uitpakken, was 'n grote doos joh, dus mijn nieuwschierigheid was zooooo groot. Toen ik het uitpakte zat er een babypop in, mijn hobby is nl. rebornen van baby's. Toen ging Sjanie haar speech doen met daarin hele lieve woorden, het was te veel allemaal. Voor mijn hobby kreeg ik geld om daar spullen van te kopen, nou ik vond het veelste veel maar wel een super lief gebaar van een ieder die in de Zimmer komt. Dat houdt in: de hobbyclub's de vrijwilligers, bezoekers en de heren van de Gom. Nogmaals bedankt allemaal. Om kwart over 11 moest ik paraat staan met mijn telefoon, ik zou gebeld worden maar door wie of wat, wist ik niet, het was een verrassing. Precies om kwart over 11 ging mijn telefoon. Door de drukte moest ik wel de gang in anders kon ik het niet verstaan. Ik werd welkom geheten door Radio Rijnmond en zat live in de uitzending. Natasja, onze dochter had ons opgegeven bij Radio Rijnmond in het programma, wie gun jij een taart, en dat waren wij, zo lief! De volgende dag zouden we de taart krijgen, pfffff we groeien dicht op deze manier maar..... we eten hem lekker maandag op. Zo, toen zijn we aan de champagne gegaan, er moest toch geproost worden op ons 10 jarig bestaan. Het was super gezellig en Harry had wat films gezocht van de opening en wat we zo'n beetje hadden gedaan in die 10 jaar. Nou dat is echt niet niks, we hebben best heel veel gedaan en daar kunnen we trots op zijn. Tegen 12 uur kregen we honger en Paulina had voor iedereen gekookt, zooooo lief, rijst met kip, gebakken banaan en pasteitjes, voor zo'n 40 mensen he, echt niet te geloven wat die lieverd had gedaan. Paulina, we vonden het zo lief en niet te vergeten, het was heerlijk allemaal. Nogmaals een dikke kus van ons allemaal. Zie fotoboek "Zimmer 10 jaar"

24 Februari: Dag dat we het gaan vieren met iedereen, 'smorgens moeten we nog de hapjes op de schalen doen, dat doet Nel altijd maar de tent, tafels en stoelen, heaters etc, dat moet allemaal opgezet en klaargezet worden. Gelukkig hebben we genoeg hulp, anders zou ik het niet weten hoe we het allemaal moeten doen. Ondertussen kregen we een prachtig bloemstuk van de Burgemeester, dank U wel en van "Strauss en Co", Dick nog bedankt daarvoor. We hebben er toch nog best wel hard aan moeten trekken, het was meer werk als dat we hadden voorspeld, maar...... we waren op tijd klaar. Nu nog even douchen en aankleden en het feest kan beginnen. Kwart voor 4 kwamen de eerste mensen al, met bloemen en kado's ik wist echt niet wat me overkwam, zoveel. Het was echt heel erg gezellig. En ja het was tijd voor ons optreden met het koor, Harry riep iedereen bij elkaar, heette gelijk iedereen welkom, scheelde mij weer een hoop gehakkel hihihi. Maar Fred gaf wel gelijk aan dat als het niks was, dat koor, dat ons optreden ook niet door zou gaan dus, daar werd extra op gelet hihihi. Harry had speciaal voor ons 10 jarig bestaan een lied geschreven en dat viel goed in de smaak bij onze gasten, het was nl. zo goed bevallen dat later op de receptie er nog een keer om gevraagd werd, en ja er werd zelfs een polonaise gelopen op ons lied, geweldig toch? We zijn zo blij dat iedereen het leuk vond nu kunnen we met een gerust hart naar ons optreden toe op 25 maart op de Spido, we kijken er echt naar uit. Het was super geslaagd, onze receptie, en iedereen was blij dat het goed verlopen was, de ouwetjes hebben heerlijk genoten en daar doen we het voor. En niet te vergeten, wat een bloemen hebben we gekregen zeg, echt onvoorstelbaar. Wij, eenieder van "Het Zimmertje" Bedanken iedereen die ons een warm hart toe dragen en bij ons feest aanwezig geweest zijn. Zie fotoboeken 1-2-3: 10 jarig bestaan.

6 Maart: Vandaag krijgt het biljart een nieuw laken, na 4 jaar is dat echt aan vervanging toe. 3 keer per week biljarten de mannen in de avonduren en beleven daar heel veel plezier aan, terwijl de dames zingen of een workshop aan het doen zijn. Het is leuk als we allemaal lekker bezig zijn en zeker omdat we niet al te veel ruimte hebben we toch elkaar toch niet in de weg zitten. Echt top. De mannen hebben het biljart al uitgeprobeerd en zijn heel blij met het nieuwe laken. Zie fotoboek: nieuw biljartlaken.

Donderdag 23 Maart. We gaan ontbijten in het Stedelijk Museum, dit allemaal voor het maken van een vaandel voor je vereniging. Nu zijn wij helemaal geen vereniging maar toch mogen we meedoen, zo leuk! Ik had me vergist in de tijd maar we kwamen toch nog een soort van op tijd, pffff, altijd wat. We werden allemaal door Bob van de Lugt ondervraagt, over hoe de vereniging is ontstaan en wat je er allemaal doet. Het was super gezellig en hebben drie afspraken gemaakt om een vaandel te ontwerpen. Wie er zin in heeft kan mee hoor, altijd goed. de datums zijn: woensdag 26-04-2017 en zaterdag 6 mei 2017 en woensdag 7 juni 2017, op deze datums gaan we een vaandel (proberen) te maken voor Het Zimmertje. Opgeven bij mij. Zie fotoboek: Ontbijten in het stedelijk museum.

Zaterdag 25 Maart: We zijn door Fred Fukkink uitgenodigd op de boot van de Spido. Er is een seniorendag georganiseerd door "Muzikaal Schiedam" met super veel sponsors en vrijwilligers. Wij gaan met "Het Zimmerkoor" onze try-out doen op de boot, spannendddd. Op de boot gearriveerd kregen we koffie met gebak en daar waren we best aan toe hoor, we hadden het geluk dat er op de maasboulevaar een rommelmarkt was georganiseerd, dat is altijd op zondag behalve op zaterdag 25 maart, dan doen ze het die dag. Sjanie, Ton en ik moesten dat hele eind lopen naar de boot, normaal geen probleem maar nu ff. wel, wat een ........... eind. Onderweg nog even een bankie gepakt maar we werden opgehaald omdat de boot ging varen, dus wij in de houding en lopen moesten we. Nou gelukkig hebben we het gered, wel met moeite maar we waren binnen en als wij binnen zijn dannnnnn.......Kan het feest beginnen. Na alle speech'es moesten wij op, wel spannend hoor maar super leuk. Gelukkig ging alles goed, het was wel super warm op die trap waar we op stonden maar een beetje artiest heeft dat er voor over. Na ons eerste optreden werden we geconfronteerd met een ongevalletje, Hannie was gevallen en helemaal van de kaart. Ze werd gelijk opgepakt en naar een kamer gebracht op een bed, na wat onderzoeken hebben ze toch een ambu. gebeld en moest de boot aanleggen. Hannie is gelijk naar Schiedam gebracht waar ze is behandeld voor: een gebroken enkel, die zit in het gips en ze moest een nacht blijven ter observatie op de hartafdeling, voor de rest gelukkig geen schokkende bevindingen. Sterkte meid. Ik wil Fedde nog bedanken die met haar mee is gegaan voor morele steun, dan kon ik bij het koor blijven. Nogmaals dank Fedde. Voor de rest van de dag hebben we genoten hoor, het was jammer dat dit nu moest gebeuren maar ik ben blij dat het toch niks ernstigs was. We hebben met z'n allen nog ff. nagenoten in "Het Zimmertje" en gewacht tot Fedde terug kwam uit het ziekenhuis. Na het doorbellen van het bericht over Hannie aan het verzorgende personeel op de boot zijn we huiswaarts gegaan, maar wel heel tevreden over de geweldige dag op de Spido en try-out van het koor. Zie fotoboek: Try-out op de Spido.

Maandag 27 maart: Ik krijg net een berichtje van Nancy, dochter van Nel de Zwart, dat Nel de Zwart, aan het eind van de ochtend is overleden. Wat triest, ik ben er helemaal onderste boven van, ondanks dat het was aangekondigd. Het is voor Nel het beste, geen pijn en ellende meer. Nel, we wensen jou een hele goeie reis en rust zacht. Voor Gerard, Nancy en Inge, heel veel sterkte voor de komende tijd van ons allemaal uit "Het Zimmertje".

April: Helaas is ook mevrouw Tiny Koekebakker overleden, ze had een goed leven gehad zoals ze zelf nog vertelde toen ze in het ziekenhuis lag. Ze wilde echt niet meer dus voor haar was het fijn dat ze nu kon gaan, naar haar man die jaren geleden al was overleden en die ze zo miste. Wij allen van "Het Zimmertje" wensen de familie heel veel sterkte voor de komende tijd.

zondag 7 mei: We gaan weer een dagje uit, heerlijk en gezellig met z'n allen, de busjes van het Rode kruis zitten weer vol dus we gaan genieten. Het is elk jaar wel weer iets anders niet echt veel maar het blijft leuk. we hebben bingo gespeeld en ik geloof niet dat wij iets hebben gewonnen, maar des te meer met de loterij. We hebben heerlijk genoten van de dag en kijken alweer uit naar september. Zie fotoboek: Streven.

Juli: Ik ben een tijdje geleden benaderd door Cilia van het " Stedelijk Museum" of wij interesse hadden om een vaandel te maken. Heel leuk maar dan doen we het in "Het Zimmertje" zei ik, dan kan een ieder die dat leuk vindt er aan mee doen. Nou, zo gezegd zo gedaan. We hadden eerst een ontbijt met driekwart van de gegadigden die een vaandel gingen maken. Omdat het zoveel verenigingen waren kon het niet in 1 keer en er werden wel drie dagen voor uitgetrokken. Ik heb tijdens dat ontbijt nog verteld wie en wat "Het Zimmertje" is en doet, onbegrijpelijk dat er nog veel mensen zijn die ons niet kennen. Maar er werden ook gelijk afspraken gemaakt voor drie keer een workshop om het vaandel te maken. Cilia komt dan naar "Het Zimmertje" toe. Dag 1 van de vaandel. We kregen opdrachten die we moesten tekenen en daar kwamen leuke dingen uit hoor, dus een kleine basis hadden we al, aan het eind van de workshop hadden we toch best een idee wat en hoe we het wilden gaan doen, ondanks alle bedenkingen heeft Cilia ons een eind opweg geholpen. Workshop dag twee, Nadat we de kleuren hebben uitgezocht werd het passen meten en knippen. Het was een heel gedoe met de afmetingen, het is best een grote lap maar na wat geklungel ontstond er toch een begin. het vaandel lag nog los aan elkaar gespeld en toen ontstond ineens het enthousiatsme, we konden nu echt inzien hoe het zou gaan worden. Zo leuk en we wilden niet stoppen dus hebben we snel wat brood en en tosti ijzers gehaald om even lekker een tosti te eten en even iets te drinken, anders zou het niet goed gaan, we hadden het zo druk. We hebben die dag toch nog veel gedaan maar dag drie moet de vaandel echt af zijn. Dag drie: ik ben al twee dagen bezig met Harry aan het vaandel anders gaan we het niet redden. de achterkant moet er nog aan en alles moet nog op het vaandel vastgezet worden. AL met al hebben we het op het randje gehaald hoor, we hadden echt een tijdsdruk, maar wat is het vaandel mooi en leuk geworden!!!!!!, We zijn er zo trots op. Cilia heeft het vaandel gelijk meegenomen en dan zou hij opgehangen worden in het "Stedelijk Museum" De opening van de Vaandels en Verhalen is op 1 juli 2017, precies tijdens het Zomerfeest, tuurlijk waarom makkelijk als het moeilijk ook kan. Om er toch bij te kunnen zijn gaan er een aantal senioren kijken, samen met Harry, Aad en Marius die de senioren daarheen brengen. Nou was het zo druk dat er een aantal senioren al terug kwamen, er was geen doorkomen aan, maar gelukkig waren er ook een aantal die wel door de menigte heen hebben geworstelt. De Burgemeester C.Lamers heeft de tentoonstelling geopend. Ik zelf kon niet weg vanwege het Zomerfeest. Maar wat zijn we trots als ik dat zo mag zeggen, echt een heel leuk project. We kunnen niet wachten tot dat we hem terug kijgen. Ik wil Cilia heel hartelijk danken voor haar ondersteuning en gezelligheid, het was super, dank je wel. Zie fotoboek: Vaandels en Verhalen.

10 september: we gaan weer een dagje uit met Streven, lekker op de boot een stukje varen altijd leuk. Het weer is best aardig dus we hebben geluk, we zitten lekker droog en we worden lekker verwent. Half negen waren de busjes van het rode kruis er a,l veel te vroeg natuurlijk maar met een kopje koffie was de tijd zo om en de mensen waren inmiddels al binnen gedruppelt. Met een omweg naar de Esch, altijd leuk voor de senioren om een stukje Rotterdam te zien. Bij binnenkomst heerlijk bakkie koffie of thee met natuurlijk een heerlijk gebakje, het is altijd super verzorgd door Henk Hersbach, dit mag ook weleens een keer gezegd worden. Het was weer erg gezellig die dag, lekker een bingootje en een loterijtje gespeeld en weer heerlijk gegeten en natuurlijk de radio in de gaten gehouden want Feyenoord kon vandaag kampioen worden, jammer genoeg niet vandaag maar.... volgende week hebben we nog een kans. We kijken terug op een heerlijk uitje. Zie fotoboek: Streven.

Week van het geluk: 2016 zijn we begonnen met de week van de eenzaamheid maar omdat we dit toch een beetje zwaar vonden is er de week van geluk van gemaakt. Een hele week activiteiten voor de senioren om de mensen toch te laten zien wat er allemaal gedaan wordt in Schiedam. Dus drempel verlagend. Ik moet zeggen dat wij als "Het Zimmertje" een aantal mensen over hebben kunnen halen om toch eens een keertje langs te komen en zeker even binnen komen. Het heeft bij ons zeker gewerkt, er zijn zeker 5 mensen die nu een bakkie koffie komen halen en zelfs al mee doen met een activiteit. Dus voor ons al geslaagd. We hebben op donderdagmiddag het levensloop spel gespeeld in de Zimmer en dat was echt heel leuk, echt leuke verhalen iet- wat onwennig maar door onze dagvoorzitter Adrie, van het groenoordblad kwam alles op gang, nog dank daar voor. De dag van de puzzeltoch hadden we weer zulk mooi weer dat iedereen in de tuin bleef zitten, wat hebben we toch geboft . Met de koffie en gebak was het een super dag. daarna nog naar Jurk&co die kleding opvangen voor de mensen die geen kleding kunnen kopen, die kunnen daar terecht en vandaaruit naar de voedseltuin gegaan, het voedsel wat daar wordt verbouwd gaat ook naar de mensen die het niet breed hebben. Daarna ging het miezeren dus we zijn toch een beetje snel naar het laatste station gelopen, Beethovenzaal, daar kregen we een heerlijk broodje kroket en de uitslag van de speurtocht. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag en hopen volgend jaar weer van de partij te zijn. Zie fotoboek: Week van geluk.

2 oktober: Het koor start weer, wat hebben ze er zin in, we beginnen ook gelijk om te oefenen voor de kerst dus het boek moet groter en dikker. Als we maar leut hebben zeggen wij hier. Het gaat harstikke goed en daar zijn we blij mee. Ik zal er nog wat foto's bij zetten.

3 oktober: smiddags hebben we engelse les, Beverly is de juf en het is echt heel leuk. Ik doe niet mee omdat er iedere keer wel iets anders te doen is. maar ik vind het geweldig leuk. Dank je wel Beverly.

22 oktober: Omdat er iemand plotseling was overleden hadden ze Harry gevraagd om in te vallen bij het cabaret-groepje van Groenoord. Zij spelen een stuk over eenzaamheid en daar werd met een gitaar ondersteuning bij gedaan. Het optreden was in het Theater ter Schie en iedere vrijwilliger kreeg een vrijkaart om daar naartoe te tegaan. Met een aantal vanuit de zimmer zijn we naar het theater gegaan. Als eerste kregen we een verhaal van proffessor Leo Bormans. Een uur heeft hij aan 1 stuk staan vertellen, geweldig. Daarna was het pauze en hebben we drankje gehad, echt goed verzorgd hoor. Na de pauze kwam het Cabaret uit Groenoord op, het ging echt super en ik was trots op mijn mannetje dat hij toch in zo'n korte tijd alles onder controle had. Ze kregen Een staande ovatie dus het was geslaagd. In de hal van het theater speelden nog drie dames maar dat was iets minder, er was geen rekening gehouden met mensen met een gehoorapparaat, de muziek was zo hard dat er eigenlijk niet naar te luisteren was. Dus snel in de schoenen en op naar huis. Het was een leuke middag en daar gaat het toch om. Zie fotoboek: theater ter Schie.

16 Oktober: We moeten er aan geloven, we gaan stoelgymnastiek doen in Het Zimmertje. Hilde, onze sportcoach gaat ons er bij helpen. We krijgen allemaal een checkup, wegen en een paar testjes doen.

23 oktober, we zijn van start gegaan met de gym. Het was best een dingetje, het lijkt makkelijk allemaal maar je moet er echt iets voor doen. Maar het is heel leuk om te doen, zeker voor de senioren. Omdat er te weinig tijd is om naar huis te gaan eten we lekker gezellig met elkaar in de Zimmer, super gezellig. Ik hoop dat we het allemaal volhouden ik ben zo benieuwd hoe het aan het eind van deze sessie is, zijn we afgevallen of aangekomen, zijn we leniger geworden of stijver? kan haast niet maar je weet nooit. Zie fotoboek: Het Zimmertje in beweging.

5 december: Omdat Sinterklaas het te druk had voor "Het Zimmertje" hebben we besloten om surprises te maken. Ik dacht nog, nou, zal mij benieuwen of dit allemaal gaat lukken maar wat een verrassing zeg, zo leuk gedaan allemaal. 'sMorgens hebben we eerst chocomelk met slagroom want dat hoort bij sinterklaas, echt ouderwets. Daarna zijn we aan de surprises begonnen. Fedde had de schone taak om de surprises te pakken. Dat was niet eenvoudig omdat alle surprises apart in een vuilniszak waren verpakt. 1 voor 1 werden de surprises uitgepakt en wat hadden de senioren er werk van gemaakt, zo ontzettend leuk. Cythia en Sjakoeltela hadden gekookt, rijst bami, kip, salade, echt zo lief dat ze dat hebben gedaan en vooral niet te vergeten, wat was het lekker. Dames bedankt namens ons allemaal. In de middag hebben we de rest van de surprises uitgepakt, echt wat was het geweldig. Ik hoop dat we dit volgend jaar weer kunnen doen, dus mensen kijk vast uit naar een leuk onderwerp voor volgend jaar. Zie fotoboek: Sinterklaas

9 December: We hebben alles weer in kerstsfeer gemaakt, heel gezellig en zoals altijd, met erwtensoep natuurlijk.

12 December hebben we een optreden in de tuin voor de kerstwandeling. Er is een een wandeling georganiseerd en wij zijn daar onderdeel van. Oefenen en nog eens oefenen maar we hebben er zin in. Het is wel vreselijk koud en er ligt sneeuw, dat is wat minder om met senioren door de wijk te lopen. In de Beethovenzaal hebben ze glühwein gehad dus een beetje warm zijn ze wel. Het was echt heel leuk om te doen, met een vuurkorf ging het net. We hebben niet alles kunnen zingen omdat er mensen in een rolstoel zaten en het zo koud was om lang stil te staan. Maar iedereen vond het leuk, dus snel naar binnen en aan de chocomelk met slagroom, dat hebben we wel verdiend. Zie fotoboek: Kerstkoor.

15 december zouden we een kerstborrel doen maar door omstandigheden kon dit niet doorgaan.

20 December: We gaan een kerstpot maken met window's collors. Het ging niet vanzelf allemaal, als je het ziet denk je, ok, dat doen we even maar we moesten best nog wel het 1 en ander oplossen maar het was echt weer gezellig om te doen. Zie fotoboek: kerstworkshop.

21 December, We gaan een kerststukje maken maar...... Nel heeft een verrassing voor haar mannetje. Cock krijgt zijn eigen keu, net als zo vele die in Het Zimmertje biljarten. Wat was hij verrast en het alle mooiste was dat hij de keu zelf ook had besteld aan Fedde, die zelf ook een keu had gekocht, hoe leuk is dat. veel pleziek Cock met biljarten en dan je nog vele jaren plezier mag hebben van je keu. zie fotoboek: Cock krijgt eigen keu.

Zo, nu gaan we ons richten op het kerststukje, Alice komt weer met een leuk idee voor een kerststuk. We hebben het er maar druk mee en als we dan naar de gezichtjes kijken hoe rood ze zijn van inspanning weet je dat ze goed bezig zijn. Wat zullen de dames weer slapen vannacht. Het zijn echt leuke kersstukjes geworden, ze hebben echt hun best gedaan, ik ben trots op jullie. Alice, weer bedankt. Zie fotoboek: Kerststukjes maken

31 December: We vieren oudejaarsavond. Eerst gaan we gezellig fonduën en daarna spelen we spelletjes. Het was heel gezellig, Het eten was super, iedereen heeft genoten. Na het opruimen gaan we een spelletje spelen, geen ja en geen nee. Nou wat hebben we daar een plezier mee gehad, Paula en Bep trapten er zo in. Zeker Paula, Sjanie moest Paula aanspreken en zei, Paula, waarop Paula zei, Ja Sjanie, nou we hebben in een deuk gelegen. Bep had het zelfde, Fedde zei tegen haar, Bep is jouw trui Paars van kleur? Ja zegt Bep, nou wat hebben we daar een plezier aan beleeft. De avond was zo voorbij, voor dat we het wisten zaten we in 2018. Wat een leuk spel is dat en wat trap je daar snel in. We hebben een hele leuke avond gehad en het oude jaar gezellig afgesloten. Dankjewel aan iedereen die mee hebben geholpen om Het Zimmertje tot een succes te laten blijven. Ook wil ik de vrijwilligers bedanken die elke week weer klaar staan om als gastvrouw of gastheer aanwezig te zijn. Het was weer een geweldig jaar zeker met ons 10 jarig bestaan, dat waren ook geweldige twee dagen, dag 1 met de bezoekers onder elkaar en dag 2 voor iedereen, het was overweldigend, dank daarvoor. Zie fotoboek: Oud en Nieuw 2017.