2018

 

 

Januari: Na een heel mooi afscheid van het jaar 2017 was er toch een zwarte rand aan deze belevenis, Marja van de Mast is ernstig ziek en zal ook niet meer beter worden. Vrijdag 5 januari waren Marja en Marius nog 45 jaar getrouwd, toen ik een bloemetjes bracht samen met Harry was dit gelijk ons afscheid van Marja. Ze had veel pijn maar was er helemaal bij. Op maandag 8 januari 2018 is Marja overleden. Op 12 januari zal Marja gecremeerd worden en omdat Marja ook in ons koor zat hebben we, na overleg, besloten om haar lievelingslied te zingen (droomland) op haar crematie, dit hebben we natuurlijk eerst overlegd met de familie, het was echt heel mooi dat we dit hebben gedaan, we hadden er een goed gevoel bij. We wensen de familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies. Eindelijk heeft Marja rust.

Het leven gaat dan gewoon door, dat is zo'n raar gevoel dan. Maar we moesten Het Zimmertje weer opruimen, alle kerstspullen moesten weer het hok in. Maar we hebben nu de ruimte gekregen, de hokken waar vroeger de stortkokers waren mogen wij gebruiken. Dus dat wordt ruimen. We hebben last van muizen dus dat moet echt aangepakt worden. Nadat we de kerstspullen hebben opgeruimd wordt het tijd voor mij om het voorraadhok aan te pakken. Ik weet echt niet waar te beginnen dus pakken we de kisten die het dichtste bij staan maar aan. Ik heb er een systeem van gemaakt zodat we nu, als we iets nodig hebben, gelijk in een index kunnen kijken in welke kist iets zit en op welke verdieping deze staat. Na een aantal weken is alles aan kant, het voorraadhok is weer beloopbaar en na een aantal muizenrepellers opgehangen te hebben zijn de muizen naar de buren verhuisd, pffff wij blij hihi. AL met al is alles lekker opgeruimd en geïndexeerd, Nu nog een verfje op de muren en een grote schoonmaak dan kunnen we er weer tegen aan. Nog een paar dagen en dan bestaan we al weer 11 jaar, daar gaan we toch met z'n allen een klein feestje van maken.

Op maandagmiddag hebben we seniorengym, dit project is via de gemeente Schiedam gestart, Hilde is onze juf en laat ons regelmatig met spierpijn de deur uit gaan. Geen spierpijn, dan heb je niet goed mee gedaan. Maar al met al is het gezellig leerzaam en goed voor de conditie, hoop ik.

Helaas kregen we bericht dat "Streven Doet Herleven" niet meer actief is, wegens ontbreken van een nieuw bestuur is besloten om de vereniging, na 73 jaar, te stoppen. Verschrikkelijk, maar dankbaar, dat we al die jaren hebben genoten van de uitjes en van de inzet van alle vrijwilligers. Nogmaals dank namens alle mensen uit "Het Zimmertje".

Ook hebben we nog steeds elke donderdagmiddag spelletjesmiddag, super gezellig en behoorlijk fanatiek. Dus heeft u zin in een spelletje, er is altijd plek.

9 Februari: Bea belt mij op om te vragen of ik mensen kan benaderen die wel een extra kunnen gebruiken. Tuurlijk weet ik de mensen te vinden die dit waarderen. Er was een High Tea geweest in de Beethovenzaal en er was heel veel over gebleven dus zonde om weg te gooien. Nadat ik alles even in de zimmerkoeling heb gezet ben ik wat senioren op gaan schrijven om zo de volgende dag, met een schema'tje, de doosjes rond te gaan brengen, en wat hebben we weer een hoop mensen blij gemaakt hiermee. Bea, nogmaals dank namens deze mensen.

23 februari: Vandaag bestaan we 11 jaar, het is niet te geloven wat gaat die tijd snel. nautuurlijk hoort er dan gebak bij de koffie. We hebben die dag gewoon gezellig zitten kletsen, het was een leuk jubileum. Op naar de 12 jaar.

7 juli: Zomerfeest. Gelukkig is het mooi weer, wel een klein windje maar de vooruitzichten zijn goed. Er was mij gevraagd of ik de EHBO wilde doen, er was vergeten om dit nog te regelen. Ik heb natuurlijk niet echt veel aan EHBO spullen maar een pleister en verbandje is nog wel aanwezig. Zal je altijd zien, het was een geweldige zomerdag geworden dus er lopen kinderen, slim of niet slim, maar op hun blote voetjes en dat is dan vragen om moeilijkheden, dus regelmatig een pleister moeten plakken op voetjes omdat ze ergens in hadden getrapt, een brandwond moeten behandelen en een beklemming van een vinger. Dus een volgende Zomerfeest zal er toch een behoorlijke verbanddoos aangeschaft moeten worden als ze mij weer vragen. EHBO zonder goede spullen is niet echt een goede optie. Verder was de geluidsinstallatie uitgevallen door de hitte dus daar hebben we ook weer van geleerd, geen geluids- installatie zonder tent er boven, weer of geen weer. Het was best een geslaagde dag, prachtig weer, op de soep na, dat viel best tegen maar elk jaar leren we weer van onze fouten.

In de zomerdagen is er niet echt veel te doen, ook niet in de Zimmer, mensen vonden het te warm dit jaar en er zijn dan ook toch veel mensen weg.

21 September: Week van geluk. Omdat we op een operatie-oproep zaten te wachten hebben we geen activiteit in Het Zimmertje gehad, wel zijn de mensen binnen geweest tijdens de puzzeltocht. Fedde en Sjaanie hebben ons geholpen omdat het eigenlijk niet de bedoeling was dat we mee zouden doen. Harry heeft uitgelegd wat we in "Het Zimmertje" zoal doen, er was koffie thee en een heerlijke versnapering voor de mensen en je kon zien dat ze heerlijk aan het genieten waren. Na afloop kregen de mensen allemaal een zakje ships mee, voor onderweg, het was weer een genot om hier deel van uit te maken. Dank je wel Sjaanie en Fedde voor jullie inzet.

1 november: Het is weer tijd om te bewegen dus we worden we weer afgebeuld door Hilde. Ja we zijn weer gestart met de Gymnastiek. Dit keer zijn de regels anders geworden, we moeten het zelf gaan betalen, het bedrag valt reuze mee en we sparen nu elke maand € 6.00 en daar kunnen we de gym mee betalen. Het is geen wereld bedrag dus makkelijk om te doen. Sjaanie regeld het inzamelen ervan en houdt de administratie bij, top, scheelt mij weer een hoop werk. Dank je wel Sjaanie hiervoor.

8 november: Patty is jarig en wordt 80 jaar en dat willen we natuurlijk vieren, alleen is het op 8 november geen geschikte dag dus hebben we besloten om haar verjaardag op vrijdag 11 november te vieren. Ik had met Bea afgesproken dat als ze in de Beethovenzaal zou zijn dat Patty doorgestuurd zou worden dus daar zaten we safe bij. Ik had gevraagd aan iedereen om een kleinigheidje in te pakken zoals iets van snoep of koek, als het maar een kleinigheidje is en dat vrijdags aan haar te geven. We hebben Patty wel gefeliciteerd maar voor de rest niks laten merken. Donderdagavond hebben Nel, mijn schoonzus Nelly en ik een paar ballonnen en slingers opgehangen zodat het toch een beetje feestelijk was voor Patty. Vrijdagmorgen half 10, Patty is in geen velden of wegen te bekennen en ze is altijd vroeg dus ik kijken en wachten, er stond taart klaar en de mensen stonden klaar om haar het kadootje te geven. Ik bellen naar de Beethovenzaal, niemand, geappt naar Bea, niks, gebeld naar Jeanne, moeder van Bea, niks, geappt naar Jeanne, nog niks. Nou ik schoot wortel dat kan je verzekeren. Na een tijdje belde Jeanne mij op met de mededeling dat Patty naast haar zat, dus zei ik, stuur ze a.u.b even naar Het Zimmertje? Nou, na enige tijd kon ik Patty zien aankomen fietsen, ik stond voor de deur om haar welkom te heten en ze was echt verbaast. Ik legde haar uit wat we hadden bekokstooft en zette haar op haar verjaardagsstoel. Zo en nu konden we met z'n allen de kadootjes aan haar geven en de koffie met taart eten, wat was ze blij en verrast, echt leuk om dat voor haar te doen en zeker nadat een tijdje haar geheugen niet zo best was. Het was een geslaagde ochtend en voor ons nog 1 taak te doen, opruimen, ballonnen laten leeglopen en de slingers de kast weer in. Leuk dat jullie allemaal hebben meegedaan, dank jullie wel.

13 September: Omdat we alweer bijna 12 jaar bestaan is het echt tijd om alles eens op te frissen in Het Zimmertje. We hebben alle oude foto's van de muren gehaald en daar komen nieuwe voor terug, hoe weten we nog niet maar dat gaan we zien als we bezig zijn. Voor nu hebben we een levensboom gemaakt, dus eerst geverft en daarna de boom geplakt. Deze boom is voor onze bezoekers die er niet meer zijn. We hadden een aantal mensen, die overleden zijn met foto opgehangen maar er was echt geen ruimte meer voor anderen, daar er inmiddels al 13 mensen uit ons leven zijn wilden we ook deze mensen blijven herrinneren. De bomen zijn geplakt en de schilderijtjes met de mensen er in die zijn overleden hebben we er in gehangen met de zelfde lijst en we krijgen gemengde gevoelens van de mensen. De één zegt: het lijkt wel een crematorium en de ander vindt dat we het wel prominenter mochten neer hangen, ik vind het best mooi en zeker geen crematorium maar een mooie plek voor de mensen die het begin van Het Zimmertje hebben beleeft. Omdat Harry daarna opgeroepen werd voor de operatie is het werk even stil gelegd maar we gaan er zeker mee door. Wordt vervolgd dus.

24 september: We hebben een flatvertegenwoordigers vergadering van het HBV. Omdat we met een aantal mensen zijn vond Anneke het fijner en beter dat we niet zover uit elkaar zaten dus wilde ze het in Het Zimmertje doen. We zitten centraal in de wijk dus makkelijker voor de flatvertegenwoordigers/sters en we hoeven niet meer zo te schreeuwen tegen elkaar vanwege de afstand die we dan uit elkaar zitten. Het was een vruchtbare en gezellige vergadering en voor herhaling vatbaar.

5 December: Ja Zeker, vandaag is Sint Nicolaas bijna jarig, o wat zijn we blij, en tuurlijk vieren we dat in Het Zimmertje! Omdat er senioren zijn die geen suprise konden maken hebben we besloten om een Sinterklaas spel gaan doen. Iedereen koopt twee kadootjes van € 2.50 en dan komt de rest vanzelf. Om tien uur smorgens druppelen de eerste mensen binnen, we hebben choclademelk met slagroom en natuurlijk een sinterklaas tompoes. Nadat alles opgeruimt te hebben zijn we met het sinterklaas spel begonnen, omste beurd mogen we met de grote dobbelsteen gooien en aan de hand daarvan krijg je een opdracht of moeten de kadootjes die je hebt binnen geharkt terug geven of doorgeven of ruilen. Nou wat hebben we er om gelachen, echt een leuk spel en ook nog educatief ook, we zijn heel wat achtergronden tegen gekomen van Sinterklaas die we niet wisten, echt leuk. Net toen we met de lunch wilde beginnen kwam ineens Sinterklaas met zijn zwarte pieten binnen, hoe leuk is dat! De pieten gooide met snoepgoed en wij maar snoepen, hoezo diabeet! Nadat we met z'n allen op de foto zijn geweest met Sinterklaas en zwarte piet zijn we aan de lunch begonnen, ik had een heerlijke chineesche tomatensoep gemaakt met stokbrood met kruidenboter, ook dat ging er in als koek, en dat hadden we al zoveel van op hihi. daarna hebben we het spel weer hervat en de dag was om voor dat we erg in hadden. 1 ding is zeker, het was een geweldige Sinterklaas dag.

7 December: Het is weer tijd om Het Zimmertje in kerstsfeer te brengen. Onze vaste ploeg is weer aanwezig en inmiddels weet iedereen wat te doen. Sjanie en Cock gaan de hal doen, Fedde en Marius de kerstboom buiten, Nel en ik binnen in Het Zimmertje en Harry maakt de foto's en doet wat hij kan voor nu. Ieder jaar is het weer leuk en anders dat maakt het misschien wel zo leuk, we zijn zelfs gedreven in het maen van een kerststukje met overgebleven spullen en die is me leuk geworden, voor mij echt het kerststuk van het jaar 2018. Na dit alles is ook de traditie om erwtensoep te eten die ik dan maak. Inmiddels hebben we best al wat tradities op stapel staan. het is in ieder geval weer super gezellig geworden en dat is het belangrijste.

15 December: Vanavond hebben we een winterwandeling, samen met Harg-Spaland, Beethovenzaal, Weerklank, Mooiwerk, Dock, en Het Zimmertje. De voorbereiding is al heel leuk en konden we een beetje een voorstelling maken hoe het zou worden. Het enige wat we niet in de hand hebben zijn de weergoden, dus duimen is het enige wat we dan kunnen doen. En dat hebben we goed gedaan, het was prachtig weer, jammer, geen sneeuw, maar, je kan ook niet alles hebben. Voor de wandelaars was het heel goed weer en vandaar dat het giganties druk was. Er waren 5 groepen van minstens 20 personen die om de 15 minuten oppad werden gestuurd met een gids. Ik kan natuurlijk alleen voor Het Zimmertje spreken maar wij hebben het super druk gehad, maar ik heb heerlijk genoten van de mensen die genoten van hun wandeling. En wat is het dan dankbaar werk wat we met z'n allen hebben gedaan. Super dank aan iedereen die hebben meegeholpen maar vooral mijn eigen vrijwilligers, want die hebben er echt hard aan moeten trekken. Nogmaals dank daarvoor.

Tussendoor ook nog een afspraak gehad met Mieke van de Buurtcirkel, daar gaan we in het nieuwe jaar afspraken mee maken om zich te vestigen in de wijk Groenoord.

17 december: Ook weer een traditie, we gaan kerststukjes maken onderleiding van Alice, altijd gezellig. Dit jaar een super kerststuk, nu eens zonder kaarslicht maar met gekreurde lampjes, ook een stuk veiliger. Het was weer een super gezelige avond en dank aan Bram, die Alice heeft geholpen. Dank jullie wel het is een geweldig stuk geworden.

Ik wil via deze weg iedereen fijne feestdagen toe wensen en een gezond 2019.

Oudejaarsavond: Ook dit jaar gaan we met de senioren het jaar 2018 verlaten en het jaar 2019 in. We hebben heerlijk aan de qourmet gezeten, en was heerlijk. We hebben heerlijk met elkaar zitten praten en voor dat we het wisten was het bijna 24.00 uur. Niet normaal zo snel is het gegaan die tijd. We hebben niet eens gezongen en ook geen spelletjes gespeeld. Wel jammer maar wat in het vat zit verzuurd niet, volgend jaar beter maar.....het was super gezellig. We gaan in 2019 weer van alles doen in Het Zimmertje, eerst gaan we vrijdag de kerstspullen op ruimen en dan eens kijken wat we er van gaan maken in het jaar 2019.