2021

 

Maand Januari: Helaas zijn we gesloten wegens Corona. Vorig jaar konden we nog met groepjes bij elkaar komen in "Het ZImmertje" maar wegens de Britse variant van corona is het te gevaarlijk om bij elkaar te zitten al is het op anderhalve meter. "Het Zimmertje" is wel aangepast dus als we allemaal een vaccinatie hebben gehad, kunnen we weer beginnen met groepjes. Tot die tijd zijn we helaas gesloten.

"Het Zimmertje" is beschikbaar voor allerlei activiteiten, mits het verantwoord is. Zoals 1 op 1 gesprekken en de mannengroep om de 14 dagen en af en toe een videovergadering maar voor de rest moeten we het afwachten totdat we allemaal safe zijn. Ik laat het jullie weten.

23 Februari: Yes, "Het Zimmertje" bestaat 14 jaar, pfffff wat een tijd en wat hebben we veel meegemaakt met z'n allen. Heel veel bezoekers verloren, maar niet vergeten, hoop uitstapjes gemaakt, workshops gegeven, elke maandagmiddag lunch en daarna gymnastieken. Met z'n allen een koor gevormd, oud en nieuw gevierd en niet te vergeten onze eet-uitjes waar we elke maand voor sparen. Laten we hopen dat we dit weer, heel snel dit jaar, kunnen oppakken, het heeft nu wel lang genoeg geduurd. Ondanks dat we het niet konden vieren heb ik heel veel kaarten gekregen, super leuk, dank daarvoor. Ik heb ze in de Zimmer gehangen, kunnen we er nog eens naar kijken. Van fietsmaatjes kregen we een leuk mandje met voorjaarsbloemetjes en die heb ik dan maar in ons huis neergezet. Jullie kunnen dat op de foto's zien. Ik hoop tot snel.

Pasen: Ja hoor, weer een pasen zonder gezellig bij elkaar zijn, maar we brengen natuurlijk wel weer iets lekkers aan de deur, corona proef.

Inmiddels is het juli en zijn we zo'n beetje allemaal ingeënt tegen Covid 19 maar er ligt nog steeds een variant op de loer (Delta) dus gaan we voorzichtig te werk. De lockdown is opgeheven we hebben alleen nog de anderhalve meter aan te houden. Maar jammer genoeg is dat nog steeds te veel voor een aantal mensen, die denken dat alles al weer kan, maar helaas dat is het nog niet. Nu ligt de bal bij mij wat te doen, ik wil in geen geval mensen laten besmetten die toch al fragile zijn. We kijken het nog even aan hoe deze Delta variant zich gaat gedragen anders zit er niks anders op dan weer de boel te sluiten.

3 augustus: We zijn al een tijdje bezig met de verjaardag van Coby Sonneveld, zij wordt nl. 90 jaar en dat laten we echt niet zomaar voorbij gaan, corona of niet dit moet gevierd worden. Ik had iedereen een uitnodiging gestuurd en gevraagd om dan langs te komen. Coby mocht van niks weten natuurlijk en dat hebben we dan ook maar even op de uitnodiging gezet, je weet maar nooit. Ik had met haar dochter een afspraak gemaakt dat zij haar moeder zou ophalen en voor een bakje koffie naar het Zimmertje komen. De avond daarvoor natuurlijk slingers en balonnen opgehangen en Coby was echt heel verbaasd, ze had gelukkig niks door gehad, wel vermoedens maar dat is logisch. Na de koffie met gebak hebben we haar het kado gegeven, dat was echt heel leuk en ze had het ook niet verwacht, dus al met al een leuke geslaagde dag.

29 september: Vandaag krijgen we wethouder Houtkamp op bezoek, dat vinden wij altijd gezellig, eigenlijk zou hij woensdag 22 september komen maar door het ontslag nemen van wethouder Ooijevaar werd het een week uitgesteld. Maakt ons niet uit, we zijn er toch, nou ja, als er geen corona meer was. Vanwege week van geluk gaan we 11 oktober weer de normale openingstijden aanhouden, heerlijk, de anderhalve meter is al opgeheven dus we kunnen weer los in de Zimmer.

1 oktober: Week van geluk start dan elke jaar, maar vewege de corona kon ook dit niet doorgaan dus hebben we er nu echt zin in om er voor de senioren te zijn. Helaas was het verschrikkelijk weer, 'smorgens viel het nog mee maar tegen 12.00 uur begon de regen. Gelukkig hadden we de opening gepland om 11.00 uur en dat liep wel even uit maar dat is gelukkig droog verlopen. Ze hadden mij gevraagd of ik de opening wilde doen en daar was ik me blij mee, maar niet heus, achteraf viel het reuze mee hoor en werd het goed ontvangen. Ik heb de wethouder Patricia van Aaken een netwerkhesje aangeboden en vanaf nu hoort ze bij ons netwerk. Ook wethouder Patricia vond dat we het super deden met z'n allen en dat vonden wij zelf ook. Toen de eerste regels vanwege de corona werden uitgezet was een ieder een beetje in paniek maar we hebben ons snel hersteld en zijn gewoon aan de slag gegaan, en wie je ook belde ze waren allemaal paraat voor zover als dat kon. In "Het Zimmertje" hebben we verschillende instanties onderdak geboden omdat wij er toch dan niet waren, door de week hebben we wat senioren uitgenodigd en hebben geprobeerd om zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. Maar ik heb veel geleerd van de corona, ik weet nu zeker wie je helpt en ook bij wie je niet hoeft aan te komen. "je kan me altijd bellen" is makkelijk gezegd maar dan nog het doen, daar komt vaak niks van terecht. Omdat de regen maar niet stopt hebben we de Zimmer verbouwd om daar de tent te huisvesten om te drogen, gelukkig kwamen Jos en René van de mannengroep even helpen, want die tent is echt verschrikkelijk zwaar, maar het is wel gelukt. Maandag 4 oktober gaan we hem inklappen en dan komen de jongens weer even helpen en daar ben ik blij mee, dank je wel mannen.

2 oktober: Vandaag gaan we naar de eigenkrachtmarkt in Hof van Spaland, Daar kan je je activiteit promoten en mensen wegwijs maken met wat we allemaal doen in Groenoord en Noordrand. Nu hadden we geen last van het weer omdat het winkelcentrum overdekt is en daar waren we heel blij mee. Zeker na een natte start van de week van het geluk. Al met al waren het leuke maar vermoeiende dagen, maar goed, je moet er iets voor over hebben.

November: Ja hoor weer een variant van Covid 19 genaamd Omicron, nog besmettelijker dan de vorige variant. Gelukkig hebben we in Het Zimmertje alles gedaan om elkaar maar niet te besmetten. Allereerst moet iedereen ingeënt zijn en die worden ook gecheckt, verder hangt en staat er desinfectant dus meer kunnen we niet doen. De senioren zijn wel blij dat we open blijven, met restricties dat dan weer wel maar goed, ze kunnen ergens heen in de week. Laten we hopen dat alles snel over gaat, wat ik niet denk maar ja een beetje positieviteit moet er wel zijn. We gaan duimen.

3 December: Omdat we allemaal er zo aan toe waren om sinterklaas te vieren hebben we besloten om dat dan ook door te laten gaan, we testen ons allemaal voordat ze naar Het Zimmertje toe komen en wat waren we blij dat we allemaal negatief waren van corona. Gelukkig zijn we allemaal ingeënt en de meeste hebben ook al de boosterprik gehad. Iedereen had twee cadeautjes gekocht van ongeveer € 2.50 en daar gaan we een spel mee spelen. Helaas belde Ineke af, die had weer een aanval van haar hart (hartritmestoornis). We beginnen met chocomelk met slagroom met speculaas uit Duitsland, welke Ina had mee genomen. Harry en Fedde leidden het spel vanwege de ruimte, maar dat doen ze prima en dan kunnen wij optimaal genieten van alles. We hebben na de eerste ronde de soep warm gemaakt die ik had gemaakt (chineesche tomatensoep) dus kunnen we even lunchen met elkaar, heerlijk en zo gezellig. Hoe blij kan je mensen maken met een kopje soep en een stukje stokbrood erbij. Nadat we allemaal vol gegeten waren hebben we het spel voortgezet, 1 pakje, genaamt de fles, had de voorkeur en daar hebben we veel om moeten lachen, iedereen wilde die wel hebben ondanks dat nog niemand wist wat er in zat. Het was echt een hele gezellige dag en we zijn blij dat we dit toch hebben mee gemaakt. Ik wil wel iedereen even bedanken die geholpen hebben met opruimen, dat ging als de brandweer, en Fedde en Harry, bedankt voor jullie inzet en dat jullie ons zo goed met het spel hebben geholpen, XXXX voor jullie.

10 December: Vandaag gaan we de kerstversiering aanbrengen en de kerstboom optuigen, hij is dit jaar echt heel mooi en vriendelijke mensen die hem komen plaatsen, dat hebben we wel eens anders mee gemaakt. Maar goed, we zijn met 9 man sterk dus dat moet gaan lukken. We zijn om 11 uur begonnen, het was niet druk in Het Zimmertje dus dan maar vast beginnen. Harry is met Fedde de kerstspullen gaan halen en ondanks dat ik alles keurig netjes had geïnventariseerd werden alle kisten open gemaakt en voor dat ik het wist was er al veel door elkaar heen gegaan, dus het vereist toch weer een andere aanpak. Maar we doen het nu even met de spullen die we kunnen gebruiken, de rest ga ik uit zoeken en in een nieuwe kist doen, de rest van de kisten zijn toch slecht en ik ben bang dat als we dit jaar de spullen er weer indoen de bodem er onderuit valt. Even tussendoor heb ik een broodje gehaald, dat hadden we wel nodig maar daarna zijn we gelijk weer aan de slag gegaan, ondanks dat we met z'n velen waren is en blijft het toch een hoop werk. Nadat we allemaal tevreden en versleten waren hebben we eerst een drankje gedaan en omste beurt in de erwtensoep geroerd, dit is eigenlijk een soort of traditie geworden. Nadat we allemaal vol en rond gegeten waren hebben we nog even gestofzuigd en opgeruimd zodat maandag alles weer een beetje aan kant is voor de bezoekers. Om 16.30 kwamen we ons huisje binnen, nu douchen en onderuit, het was wel weer genoeg voor vandaag, maar fijn met alle hulp die we hebben gehad, dank jullie wel Cock en Nel, fedde en Sjanie, Marius en Henk, Chinthya en nog eventjes Sjakoentela. Vele handen maken ligt werk.

Maandag 13 December: Vandaag geef ik een kerstworkshop. We gaan een kerstster maken van hangertjes met verlichting. Het was lekker druk en iedereen was nieuwsgierig wat we nou gingen maken, toen ik het voorbeeld liet zien vonden ze het echt leuk allemaal, pfff, gelukkig. Het was gezellig maar ontzettend warm, ik was me aan het zweten, maar goed je moet er iets voor over hebben. Met af en toe wat hulp is het echt heel erg leuk geworden, ik ben trots op de bezoekers, het was zeker niet makkelijk maar echt goed gedaan.

Donderdag 16 december: 's middags hebben we altijd een spelletjes middag, deze keer was het ietsjes anders, we kregen bezoek van een kerstgezang, daar moesten we wel voor naar de tuin maar het was maar voor even. Iedereen in de jassen gehesen en op naar de tuin met rollator en al. Maar het was gezellig en hebben zelfs nog een polonaise gelopen, nou gelopen? Het was geschuifel maar ik hoop op deze leeftijd ook nog zo kan lopen. Op naar 20 december, dan gaan we kerststukjes maken samen met Alice.

Vrijdag 17 december: Vandaag komen Miranda en Dora kerstbroden brengen, zo lief ook weer. Dit krijgen we vaker maar het gebaar is zo lief, iedereen krijgt een kerstbrood vanuit het AOV en wij, Harry en ik,gaan ze rondbrengen voor diegenen die niet naar buiten kunnen of durven. Nou, de reacties zijn echt overweldigend, wat zijn de mensen in deze tijd toch dankbaar, al is het is het maar voor een praatje, daar zijn de mensen al blij mee, eindelijk iemand aan de deur. Het is jammer dat dit nu zo is maar laten we hopen dat de corona in 2022 eindelijk stopt met de besmettingen, dat zou al een hele mooie tijd gaan worden voor de senioren. We gaan duimen dat we in 2022 elkaar gewoon weer kunnen ontmoeten en begroeten, we gaan er voor.

Zaterdag 18 december: Helaas zijn er vandaag weer strengere maatregelen genomen en Nederland gaat weer in lockdown en dat betekent, per direct, sluiting van "Het Zimmertje". Echt balen, zo net voor de kerst. Ik hoop dat iedereen toch, ondanks de maatregelen, een goede en leuke kerst heeft en een gezond 2022 mogen beleven en zonder corona, daar zijn we nu wel zat van.

Maandag 20 december: afgelast. Helaas door de nieuwe maatregelen van de corona kunnen we niet met bijna 30 man in Het Zimmertje om een kerststukje te maken. Ik heb contact opgenomen met Alice en die was zo lief om alsnog, voor de tweede keer op rij, de kerststukjes te maken, zo lief. Na twee dagen belde Alice al op dat er al een paar klaar stonden en die hebben ze ook gebracht dus wij de volgende dag de kerststukjes rond gebracht en wat waren ze mooi, echt waar, zoveel leuke reacties gehad. De volgende dag werd de rest van de kerststukjes gebracht en wat zijn we blij dat Alice dit voor ons heeft gedaan, super veel dank Alice, je hebt er heel veel senioren blij mee gemaakt.

Dinsdag 21 december: Vandaag hebben we een brainstormsessie via teams, kijken of we met ideeën kunnen komen voor de eenzame mensen onder ons en daarbuiten.

Maandag 27 december: Vandaag gaan we René van de mannengroep verhuizen . "Het zijn maar een paar meubeltjes" zei René, nou dat hebben we geweten. Om te beginnen moesten we drie trappen op en daarna weer drie trappen af, en dat voor die stijve harken zoals wij. We hebben gedaan wat we konden, we hebben twee dagen lang spierpijn gehad en we waren echt versleten, maar goed, we hebben overgebracht wat we hadden afgesproken en daar nog iets bij, maar met behulp van Willie, Jos, Rob, later ook Fedde en dan Harry en ik, dus manschappen genoeg, hebben we toch alles in zijn nieuwe huisje gekregen. We hopen dat René daar nog lang en gelukkig kan wonen. Er zijn geen foto's van gemaakt, daar waren we te druk voor.

Dinsdag 28 december: Vandaag gaan we in "Het Zimmertje" oliebollen inpakken en uitdelen. We dachten,dat doen we even, dat inpakken, maar dat viel nog best tegen. We waren met z'n achtten en het liep als een trein met inpakken. Oliebollen met krenten en zonder krenten, 1 oliebol per zakje met twee telefoonnummers erop, die van mij en die van Hans en daar waren best veel mensen blij mee. Er was 1 persoon die heel ziek was geweest en niet eens boodschappen had om te eten, hoe erg kan het zijn in 2021. Daarom doe ik hier maar gelijk een oproep, mensen, kijk naar uw buren om, het kan u ook overkomen, dat u ineens hulpbehoevend wordt. We zijn gestart om half 11 'smorgens en kwamen om kwart over 6 hondsmoe thuis maar wat was het geweldig hoe de mensen reageerden, echt geweldig. In januari gaan we weer iets verzinnen om eenzame mensen te benaderen. Ik wens dan ook een ieder een mooie jaarwisseling en een gezond 2022. Tot volgend jaar.