Maandag 26 februari
Het was de eerste dag dat we officieel open zijn en het was best druk, 'smiddags kregen we bezoek van Martijn Verwaaien van het AlgemeenDagblad en hij vroeg of wij er zin in hadden om morgen (dinsdag 27 februari) het stedenspel te spelen en dan specifiek het spel over Schiedam met een aantal bewoners, nou dat viel in goede aarde, dus we hebben afgesproken om 13.30 uur en kijken er naar uit.

Dinsdag 27 februari
In de ochtend was het niet zo druk, er komen af en toe mensen die wachten op de teletax maar we bereiden ons voor op de middag voor het spel. Om 13.15 waren we al aanwezig en zetten een lekkere bak koffie, het spel mag maar met 4 mensen gespeeld worden maar wij waren met 11 man, iedereen wilde mee doen. Gelukkig was het geen probleem en we hebben erg gelachen. Het zou maar een half uurtje duren maar we zijn zeker anderhalf uur met de vragen bezig geweest. Iedereen vond het gezellig en we hebben weer een hoop mensen blij gemaakt. Toen we wilden sluiten stopte er ineens een auto voor de deur en een vrouw kwam informeren voor haar moeder die had over "Het Zimmertje" gelezen in de krant en wilde graag naar "Het Zimmertje" komen. Ze kwamen helemaal uit Bijdorp, dus die komen morgen gezellig bij ons op bezoek.

Woensdag 28 februari
'S morgens Kwamen Rob Vollendam en Hans Scholte even langs voor een bakje koffie, Hans was net de dag daarvoor ontslagen uit het ziekenhuis en voelde zich gelukkig goed, later druppelden de mensen binnen en vinden het nog steeds geweldig. In de middag kwamen ze van LookTV een dvdtje brengen met de opnamen van de opening en daar waren we erg nieuwsgierig naar. Wij gelijk de dvd afdraaien op de laptop en dat was erg leuk, we waren met 10 mensen dus dat was dringen, iedere keer als er mensen binnen komen willen ze de dvd zien en praten over hoe leuk de opening was, en hoe lief onze Burgemeester is. Het bezoek uit Bijdorp is ook geweest, zij vonden het erg gezellig en willen hun moeders dan ook graag brengen en komen gezellig erwtensoep eten volgende week donderdag.

Donderdag 1 maart
In de morgen was het best druk, mensen die even komen kijken wat het nou allemaal inhoudt, dat "Zimmertje", krijgen een bakje koffie of thee en dan leggen we geduldig uit wat we eigenlijk allemaal van plan zijn, nu is het allemaal even aftasten, kijken en een babbeltje maken, de meeste worden gebracht en gehaald door de kinderen of iemand die ze kennen. Maar tot nu toe mogen we niet klagen met de opkomst, het moet nog groeien en komen dan ook niet echt aan een spelletje spelen toe. Om 14.00 uur hebben we de kado's uitgepakt die we hebben gekregen van Woonplus en dat was heel gezellig, het leek wel pakjes avond, het zijn erge leuke kado's en we hebben er al gebruik van gemaakt, we hebben die middag nog het spelletje pim pam pet gespeeld met 8 man en daar mee zo veel lol gehad dat we met buikpijn naar huis zijn gegaan van het lachen.

Vrijdag 2 maart
De hele dag aanloop gehad en er komen nog steeds nieuwe mensen (die gebracht worden) een kijkje nemen omdat ze het hebben gelezen in de krant en zijn tot nu toe erg enthousiast. We hebben de dvd van LookTV weer laten zien en er zijn dan ook mensen die het jammer vinden dat ze er niet bij waren. We hebben best een leuke week gedraaid, zeker omdat het de eerste week is, volgende week is het de week van de erwtensoep en dan gaan we met z'n allen de groenten schoon maken zodat Ton Vuisting deze kan koken, we zijn erg benieuwd. Klik op een foto voor een vergroting.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van het
Groot stedenspel, kado's uitpakken

De tweede week na de opening. Maandag 5 maart, de hele dag aanloop gehad, er komen tussen de 15 en 20 mensen per dag een kijkje nemen, de meeste zijn wel uit de omgeving hier van het Zimmermannflat, zowel 3 als het 7 hoog flat maar ook zeker buiten de regio, echt tijd om wat spelletjes te spelen hebben we niet, dat doen we eigenlijk tussen door, zodat als er mensen binnen lopen opgevangen worden en worden rondgeleid. tot nu toe is iedereen te spreken en vinden het allemaal erg gezellig en zeker een verbetering voor de buurt. Over vrijwilligers hebben we zeker niet te klagen iedereen is op zijn manier wel bereid om een handje te helpen, we hebben nu al een vaste plantjesman, die verzorgt de plantjes zodat ze goed verzorgd worden, en tot nu toe is elke dag bemand met een vrijwilliger/ster.

Dinsdag 6 maart
Vandaag is er volop gebiljart, de mannen waren op dreef, op verzoek van bewoners is de dinsdagavond uitgeroepen tot biljartavond, dus een ieder die wil biljarten en nog moet werken overdag kan, bij aanmelden, dinsdagavond terecht om een balletje te stoten vanaf 19.00 uur. Verder zijn er de hele dag mensen geweest, of ze wachten op de teletax of komen even een bakje koffie of thee doen en praten met elkaar over koetjes en kalfjes maar heel erg gezellig.

Woensdag 7 maart
Vandaag is het de dag om de erwtensoep voor te bereiden, er moeten boodschappen gedaan worden, alles was al besteld, en in de middag gaan we met z'n allen die beschikbaar zijn de groente schoonmaken. De mensen van de GOM hebben "Het Zimmertje"ook gevonden, die kwamen even een bak koffie halen, mensen uit het Heyermansflat hebben ook de oversteek getrotseerd en namen ook een kijkje bij ons wat er nou allemaal zo geweldig is aan dat "Zimmertje", en nog steeds erg leuke reacties. In de middag hebben we met een aantal bewoners de vele groente schoongemaakt voor de soep en een hoop gekibbel over het feit dat niet iedereen het zelfde de groente schoon maak en snijdt, dus je kan wel bedenken wat dat voor gevolgen zal hebben voor de smaak. Maar wederom het was erg leuk om te doen, dus kan Mevr Vuisting, die de soep zou maken, haar gang gaan. We hebben nog even de troep opgeruimd, wat na gepraat hoe je groente moet snijden, en hebben afgesloten.

Donderdag 8 maart
Vandaag de grote dag, we moeten alles voorbereiden zodat we de 17 mensen die we verwachten kunnen ontvangen voor de maaltijd van de erwtensoep, we moeten alles goed bekijken, zoals, hoe gaan we de tafels neer zetten, het moet wel gezellig en mooi gedekt zijn, kunnen we iedereen een plekje geven aan de tafel, iedereen is er druk mee in de weer maar het is allemaal gelukt, het is passen en meten maar het was erg geslaagd. Na de maaltijd hebben we nog de film afgedraaid die Harry heeft gemaakt van de opening, dus er zat gelijk een bioscoop aan vast, al hoe wel de buurman in slaap was gevallen, we putten ze helemaal uit, dus de daling van de slaappillen zullen wel spoedig aangekondigd worden, iedereen heeft meegeholpen met de afwas en daarna hebben we nog even met wat mensen nagepraat. Er werd al gevraagd of er belangstelling was voor pannenkoeken dag, nou die was er zeker, dus dat gaan we nog even uitwerken.

Vrijdag 9 maart
Wat gaat een week nu snel hé, dat zijn woorden van de mensen die de uitweg naar "Het Zimmertje" al helemaal in hun dagelijkse leven hebben gepland. We hoeven niet meer alleen te zijn, er is altijd wel iemand waar we nu naar toe kunnen gaan zonder dat je je hoeft te schamen om te zeggen, ik voel me zo alleen, er is geen drempel meer, de weekeinde zijn dan voor familie, als die er dan nog zijn. We kunnen terug kijken op een geslaagde week.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van

Erwtensoepdag, film van de opening.

Maandag 12 maart
Het is nog steeds een komen en gaan van mensen en ze komen echt van alle kanten, vandaag iemand van de Vivaldilaan en vond het erg gezellig, zowel binnen als buiten. De meeste mensen doen snel hun boodschappen en komen dan gezellig naar "Het Zimmertje" om hun contacten nu bij te houden, het is zo gezellig. Na het prikken van alle troep op straat kwam Paula ( die haast elke week de enige is die dat doet) ook een bakje koffie halen, echt verdiend hoor, we gaan binnenkort een rooster maken zodat we dit met z'n allen gaan doen vanuit "Het Zimmertje". Onze vaste plantenman doet ook zijn best, de plantjes en bloemen staan er perfect bij, de mensen zijn blij om weer voor iets te zorgen, al is het maar iets kleins.

Dinsdag 13 maart
's Morgens vroeg ben ik al aan de slag gegaan, er moet schoon gemaakt worden, de ramen gezeemd, slingers verwijderd en alle bloemen, die inmiddels de moed hadden opgegeven, weggedaan en wat knapt dat dan op, alles is weer strak en opgeruimd Net toen we wilden afsluiten kwamen Hans Scholte en Mike met zijn vrouw even kijken hoe het nu allemaal is in "Het Zimmertje", dus snel een bakje koffie gezet en hebben gezellig even zitten kletsen met elkaar, we vonden het zo leuk dat Mike zover is opgeknapt dat hij ons een bezoekje kon brengen, nog veel sterkte toegewenst, ook voor Hans Scholte die voor een moeilijke periode staat met bestralingen, heel veel sterkte Hans, we denken aan jullie. 'sMiddags hebben we met z'n allen een vragenformulier ingevuld over Leefbaarheid in Groenoord, dit is een onderzoek van het Groot Steden Beleid. Deze is gelijk op de bus gedaan, daarna hebben we "Het Zimmertje" gedweild, we hebben weer niet stil gezeten, maar het was weer erg gezellig en we hebben weer een hoop mensen blij gemaakt.

Woensdag 14 maart
We zitten met een aantal bewoners aan de koffie en de vraag rijst, wat gaan we eten vandaag, een luxe probleem wat elke dag weer terug komt, maar nu kan je het delen en op ideeën worden gebracht, hieruit kwamen de verhalen weer over de erwtensoepdag die toch wel indruk heeft gemaakt en leuke herinneringen, daarbij krijgt Jan de titel "schone slaper", hij was in slaap gevallen na het eten van de erwtensoep. Ook zijn de tafels weer onderhanden genomen, sommige tafels zaten wat los, die ouderen zijn soms wel wat hardhandig (grapje). Laurie Hermans (opbouwwerkster van Sonor) heeft biljartlessen gegeven aan de aanwezigen, Laurie is wedstrijd biljartster geweest, we hadden van haar een spel gekregen en wisten niet wat we er mee konden doen dus heeft ze dat ook gelijk uitgelegd en het is een heel leuk spel, zeker omdat je het zo kan neer zetten en even tussen door kan spelen, intussen is er al menig keren mee gespeeld.

Donderdag 15 maart
Gezellig word er weer gekeuveld over eten (natuurlijk) de peentjes doperwten, sparerib en tuinbonen vliegen om je oren, na de ideeën weer te hebben opgedaan worden er boodschappen gedaan en komen de mensen terug om te vertellen wat het is geworden. Jan heeft een nieuw fototoestel gekocht en komt regelmatig even om zijn toestel uit te proberen, nou heb ik deze weke geen tijd gehad om foto's te maken dus zal vragen of ik Jan zijn foto's mag gebruiken, kunnen we gelijk zien hoe zijn toestel werkt. O ja Paula kwam nog met leuke narcissen aan voor "Het Zimmertje", zo zie je maar iedereen draagt zijn steentje bij aan gezelligheid en wordt op deze manier beloond. 'sMiddags hebben we met een aantal bewoners het dobbelspel gespeeld en dat was erg gezellig, de gene die verloren had moest afwassen, toevallig hadden ze dienst die dag, dus dat was hilarisch.

Vrijdag 16 maart
Het is vrijdags niet zo druk, dan is er marktdag en gaan de meesten even markten als het mooi weer is, ook zijn ze druk met het invullen van de belastingformulieren, maar er komen steeds wel mensen binnen vallen. 'sMiddags hebben we een paar spelletjes patience gespeeld, en weer ging de week erg snel, maar we kunnen terug kijken op een leuke en geslaagde week.

Maandag 19 maart
Het was vanwege het weer niet zo druk in de ochtend, het sneeuwde heftig en was koud dus iedereen bleef lekker binnen, in de middag was het druk, de koekjes, waar Nel om had gevraagd, kunnen niet zo snel gegeten worden als dat ze worden aangedragen.

Dinsdag 20 maart
's Morgens ben ik de mensen langs gegaan die het niet allemaal zo goed meer kunnen onthouden dat we een activiteit gaan doen vandaag, we gaan nl. in de middag naar de Blauwe brug voor een seniorendag, eerst een lunch en daarna gaan we smartlappen zingen met een smartlappenkoor en een duo die er zou komen. We kijken er allemaal naar uit, iedereen is benieuwd hoe het is. We verzamelen om 12.00 uur in "Het Zimmertje", toen iedereen er was zijn we op pad gegaan, het weer was erg slecht en de paraplu's waren zeker nodig. Eenmaal aangekomen en iedereen zat aan een tafeltje, gebeurde er een drama, Mevr. Korteland werd ineens onwel, 112 gebeld en na reanimatie zijn we naar het ziekenhuis gegaan met loeiende sirenes, daar zijn de doktoren nog een tijd met Mevr. bezig geweest en hebben haar naar de IC gebracht. Daar ben ik samen met Harry bij haar gebleven totdat één van haar kinderen kwam en na 5 minuten is Mevr.Korteland overleden. Wat een zwarte dag voor ons allen. Ik was helemaal van de kaart maar ben grandioos opgevangen door al het medische personeel en ambulance personeel, hartelijk dank daarvoor. Ook iedereen van de Blauwe Brug hebben mij gesteund en alles gedaan wat ze maar konden doen, ook jullie bedankt voor alles. Het was erg moeilijk voor de medewerkers van de Blauwe brug om door te gaan die middag, maar al die mensen die dit drama niet hadden meegemaakt, kwamen voor een gezellige seniorendag. Dit wilde ik toch even melden, petje af voor de medewerkers van de Blauwe brug.

Woensdag 21 maart
Uit respect voor de familie van mevr Korteland laat ik het voor deze week hierbij, en wens de familie heel veel sterkte voor de komende tijd.

Zondag 29 april
Op het ogenblik zit ik op de camping en zijn erg druk met een verbouwing van de keuken, internet hebben we hier nog niet maar er wordt aan gewerkt en hoop dan ook dat dit snel geregeld is, dan kan ik de site gewoon weer als vanouds bijwerken.

Donderdag 10 mei
We zijn weer even terug van weggeweest en druk met de voorbereidingen van activiteiten in "Het Zimmertje", Nel is op vakantie voor een paar dagen en we draaien nu echt op de vrijwilligers/sters en het loopt geweldig, iedereen is enthousiast en de sfeer is heel ontspannen. We hebben een activiteiten programma doorgenomen en Marja v/d Mast is zelfs begonnen met het maken van poppetjes waar heel leuk op gereageerd wordt. Aanstaande maandag hebben we een evaluatie vergadering gepland en kunnen we even alles doornemen wat we goed of juist fout doen, we staan in de kinderschoenen en kunnen er misschien van leren. Dinsdag is het pannenkoekendag en gaan de hele dag pannenkoeken bakken voor de bezoekers van "Het Zimmertje" en we hopen dan ook dat een ieder komt smullen. Verder staan er twee reisjes op stapel die ik aan het uitwerken ben en daar wordt erg naar uitgekeken, als ik in "het Zimmertje"ben en hoor al die verhalen van de mensen die zo blij zijn met dit initiatief maakt dit mij een gelukkig mens, wel hoop ik dat er nog meer mensen de weg naar "Het Zimmertje" gaan vinden, iedereen is van harte welkom. Het dagboek probeer ik toch zoveel mogelijk weer actueel te houden ook als ik op de camping ben. Voor de mensen die het hebben gemist (o.a Stefan en collega's) beloof ik het bij te houden. Als de activiteiten zijn uitgewerkt dan zal ik er een aparte link van maken.

Deze week hebben we van alles gedaan, ondanks dat er aangekondigd was dat "Het Zimmertje" gesloten zou zijn deze week, zijn er veel mensen langs geweest. We hebben activiteiten doorgenomen en alles uit de kast getrokken wat we in huis hadden om te laten zien wat we kunnen gaan maken. We gaan inkopen doen voor de workshops en dan gaan we volgende week dinsdag middag van start. Deze dinsdag hebben we de pannenkoekendag dus dat is al druk genoeg. Op woensdagavond gaan we kaarten maken, mevrouw v Deventer gaat ons daar bij helpen. De heer Duifhuizen is druk met het oefenen op het biljart, hij wil zo graag een keertje winnen dus pakt hij elk uurtje aan die hij maar kan pakken, ik weet zeker dat het gaat lukken. Ook ligt er een puzzel op de tafel en een ieder die maar wil legt er een stukje in, het is niet de favoriete puzzel van iedereen maar we maken hem toch af. Al met al was het weer een gezellige week.

Maandag 14 mei
Het was fris vandaag maar dat weerhoudt de mensen er niet van om een bakkie koffie te komen drinken, 'sMiddags is er gedobbeld en er is gebiljart. 'savonds hebben we een evaluatie gesprek gehad waar we alle dingen eens door hebben genomen, wat er goed of wat er juist fout is gegaan de afgelopen maanden, dit gesprek is vruchtbaar geweest, de opkomst was groot. We hebben activiteiten doorgenomen, het reisje wat we gaan maken op uitnodiging van "Streven doet Herleven" in september en hoe de mensen de weg kunnen vinden naar "Het Zimmertje". Alles is op papier gezet en ik ben aan de slag gegaan, ik heb flyers gemaakt die we in de hal van flats gaan hangen, bij supermarkten etc. Er komen genoeg mensen maar het is voor andere mensen ook leuk om er eens uit te zijn. Ik heb nette kaartjes gemaakt met opdruk die we voor het raam kunnen hangen, een huisregel-kaart opgemaakt en deze aan het mededelingenbord gehangen voor de vrijwilligers en een activiteitenagenda gemaakt, hier kunnen verdere activiteiten bij geschreven worden. Dinsdag was het pannenkoekendag, om 10 uur had iedereen het water in de mond voor een pannenkoek, geen probleem, Ton Vuisting was al druk aan de slag, maar, de beslagkom viel om en alles droop waar het maar druipen kon. Een ieder die aanwezig was ging soppen en dweilen en om kwart voor elf werd de eerste pannenkoek genuttigd. Ton was inmiddels veranderd in een stresskip en liep dan ook kakelend rond. Maar het was wel hilariteit en de pannenkoeken waren toch erg lekker. 'sMiddags hebben we ons verdiept in de tuin, pannenkoeken zijn er niet meer gebakken, we konden, als we wilden, ze van de grond eten (grapje). 'sAvonds is er nog een biljartje gespeelt. Woensdag: De glazenwasser is er om de ramen te zemen en we hebben gelijk overleg gehad met hem over de tuin. Hoe en hoeveel tuin we kunnen aanleggen zodat de glazenwasser er bij kan met zijn hoogwerker, we hebben goede afspraken gemaakt en wij zijn blij met de ruimte die we overhouden voor de tuin. Yvonne Martijn (onze wijkagente) kwam ook langs om te vragen of er nog klachtenformulieren zijn ingevuld en dronk een bakkie koffie mee, we hebben het gelijk gehad over het rijden over de stoep door auto's die op het Sem Dresdenplein moeten zijn en dan de kortste weg nemen, Yvonne gaat er iets mee doen, we willen geen paaltjes dus zoeken we een andere oplossing. Er kwam iemand van TNT post een pakje afgeven in "Het Zimmertje" en die schrok een beetje van de uniformen van onze wijkagenten. Hij had een pen per ongeluk meegenomen en kwam deze netjes terug brengen en vertelde dat hij pennen verzamelde, dus kreeg hij een pen van Yvonne van de politie waarop ik zei, dat er een zendertje inzat. Voor de zekerheid heeft hij toch de pen maar even gedemonteerd om te kijken of die wel echt leeg was, dus wij lagen helemaal in een deuk. Verder was het erg druk. 'sMiddags zou er politie komen kijken voor een oplossing dat er geen auto's meer over de stoep kunnen rijden, ze hadden geen tijd dus heb ik met mijn kleinkinderen gesjoeld. Donderdag waren we gesloten wegens Hemelvaartdag.  Vrijdagochtend zijn we met z'n drieën (Joop Visser, Nel Deventer en ik) vuil gaan prikken, we hadden drie tassen vol, het is echt te gek wat mensen op straat gooien. Het zag er weer schoon uit, als nu de Irado eens de containers op tijd zouden legen doen wij dit ook niet voor niks. De containers staan vol en er worden nu huisvuilzakken er naast gezet en die worden door de vogels opgereten. Het was weer een leuke week en als het aan de mensen ligt gaan we ook in het weekend open, dus "Het Zimmertje" is nog steeds in trek voor de ouderen en zijn dan ook blij als het weer maandag is.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van de
Activiteiten en schoonhouden van de omgeving.

Maandag 21 mei
Het gaat een drukke week worden, we hebben woensdag seniorendebat, maar er staan ook wat afspraken in de agenda, zoals Jane die bij Woonplus Marija komt bijstaan, gezellig even langs komt in "Het Zimmertje" om kennis te maken met iedereen, ook is er een ruwe tekening gemaakt voor de tuin, en dat gaat er leuk uitzien, ik zal er een foto van de tekening maken dan kan iedereen zien hoe leuk dat gaat worden, de tekening wordt door bewoners zelf gemaakt hoor en later door een kenner uitgewerkt. Verder was het rustig op maandag.  Dinsdag 22 mei komen er wat agenten kijken omdat ze over de stoep rijden voor "Het Zimmertje" langs met auto's, ze nemen de kortste weg naar het Sem-Dresdenplein wat niet echt de bedoeling kan zijn,  palen willen we niet voor de deur dus hopen we op een leuke oplossing. Er zijn toch wat ouderen een bakje koffie komen drinken en hebben een balletje gestoten op het biljart, in de avond ook omdat dinsdag een vaste avond is voor de biljarters. Woensdagochtend komt Jane en collega Pinar op bezoek om kennis te maken met ons en "Het Zimmertje", we laten de tekening zien van de tuin en lopen even naar buiten om de omvang van de tuin te laten zien, ik geloof wel dat ze het leuk vonden allemaal en komen snel weer voor een bezoekje. Woensdagmiddag hebben we een seniorendag en hebben mevr. Verstijnen (van 86 jaar)  meegenomen, ze komt eigenlijk nooit meer de deur uit alleen voor een boodschapje en we hebben moeten aandringen om mee te gaan, ze had net boodschappen gedaan en verontschuldigde zich omdat ze niet was opgemaakt, wij zeiden dat het niet erg was en hebben mevr. toch meegenomen met haar scootmobiel, onderweg moesten we mevr Verstijnen een keer de stoep opduwen omdat er een auto heel fijn voor de oprit stond geparkeerd, de scootmobiel kwam met horten en stoten scheef en tot stilstand te staan en we kregen hem dan ook niet meer aan de praat, we hebben helemaal in een deuk gelegen want de vraag rees, wat nu, na wat onderzoek aan de scootmobiel hadden door dat het sleuteltje was omgedraaid door de klap en geen contact meer maakte. mevr. Verstijnen  vond haar avontuur geweldig en was dan ook heel blij dat ze mee. was gegaan. De seniorendag was voor die groep mensen interessant en ze kregen nog een maaltijd toe, nou, dat was helemaal geweldig, een leuke dag en dan nog uit eten ook, dat was voor mevr Verstijnen in geen jaren gebeurd, geweldig toch dat dit allemaal nu wel kan. Toen we thuis kwamen hebben we haar boodschappen thuis gebracht en hebben mevr. nog meegenomen voor een bakje thee in "Het Zimmertje". Deze mevr. hebben we een hele fijne dag bezorgt en dat is zo fijn gevoel om (als is het maar één ouder) zo'n dag te bezorgen en we hopen, dat we nog veel meer mensen gelukkig kunnen maken.  Donderdag 24 mei was het Groot Stedenbeleid en er werd ook een bezoek aan "Het Zimmertje" gebracht, iedereen vond het een geweldig project en de ouderen die "Het Zimmertje" bezoeken waren dan ook een beetje nerveus van dit alles, "Het Zimmertje" is eigenlijk al een vertrouwde inloop voor ouderen en dan ineens komen er zoveel vreemde mensen binnen. Maar de ouderen waren toch ook wel trots dat ze hun onderkomen konden laten zien aan al die mensen, zo met een blik van "Dit is ons onderkomen" gaaf he!!. Vrijdag 25 mei ging er een buurmeisje uit het flat trouwen dus we hebben gezamenlijk het bruidspaar geluk toegewenst verder was het die dag erg rustig, iedereen moest bijkomen van een drukke week.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van het
Seniorendag en Grootstedenbeleid

Maandag 28 mei
Vandaag is het twee Pinksterdag en is "Het Zimmertje" gesloten, wat heel veel mensen jammer vinden, ik zit nu op de camping en ben al twee dagen bezig om de website te kunnen uploaden, er is geen internet hier dus loop ik als een kip zonder kop, met mijn laptop onder mijn armen, te zoeken naar een station waar ik kan inloggen, het was een hoop werk om de site uptodate te maken omdat we het erg druk hebben gehad de afgelopen weken en heb dan ook overal foto's moeten bietsen, en zelf heb ik foto's gemaakt met mijn telefoon, dus als je de kwaliteit ,van sommige foto's, wat minder vind komt het daardoor. Wel nog even een bedankje aan Joop Visser die voor mij foto's heeft gemaakt. Het is net gaan regenen dus ga ik morgen wel even naar een winkel om te kijken voor een aansluiting met een PCCM-kaart, zodat ik gewoon kan internetten, dit is niks, krijg er alleen maar spierballen van, die laptop is me zwaar. TOT LATER.

Dinsdag: Het is koud  en niet iedereen wil naar buiten, het is daarom stil in "Het Zimmertje" en de vakantie dagen staan nu letterlijk voor de deur, er zullen wel meer van deze dagen komen, misschien moeten we overwegen om een weekje of twee te sluiten. ik heb wel vernomen (ik zit nog steeds op de camping)  dat er mensen zijn die met de SWS naar Vollendam gaan, toen ik opperde om deze dag mee te gaan was er geen animo voor, we gaan deze week even naar huis dus ben benieuwd hoe dit zo ineens tot stand is gekomen. Paula, van de Blauwe Brug is ook nog even langs geweest en had een Mode -presentatie in het vooruitzicht, eens kijken of dit een leuk uitstapje is voor onze ouderen.

Inmiddels, (Woensdag 6 juni)  is die mode -presentatie geweest maar er was geen animo voor. Wel gaan we op donderdagavond yoga- les nemen in "Het Zimmertje" Janny Lubbers gaat dit begeleiden en er zijn veel mensen die de vergeten spieren willen laten werken. We beginnen op donderdagavond 14 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Op woensdagavond willen we een workshop kaarten maken gaan doen, er hangen aanmeldingsformulieren in "Het Zimmertje", met oog op de inkoop van materialen. Nel v Deventer gaat deze activiteit  doen. Ik ben inmiddels voor een weekje thuis en heb allerlei dingen verzameld voor de ouderen zoals, punniken, dit is al heel oud maar zeker niet een vergeten activiteit, ik heb wat voorbeelden gemaakt op de camping en de mensen vinden het geweldig, ik ben dus niet voor niks druk geweest met het punniken. Ook heb ik kettingen gemaakt van garen, ik heb ze gehaakt met een haaknaald maar ook met de vinger, vingerhaken dus, en geregen, ook dit vind iedereen erg leuk en makkelijk om te maken. het is leuk om dit allemaal te doen voor onze ouderen, zo is iedereen lekker bezig en het is erg gezellig onder elkaar. Donderdag 7 juni, het is niet zo druk geweest vandaag, iedereen is zich aan het voorbereiden om naar Volendam te gaan. Vrijdag 8 Juni: Verslag van Paula Gravelijn en Ton Vuisting: Met enkele vaste gasten van "Het Zimmertje" een dagje uit naar Volendam, met de SWS van de Blauwe brug. We verzamelen bij Ton om naar de Blauwe brug te gaan, waar de bus al klaar stond. Het was een drukke boel voordat we allemaal in de bus zaten, en wat een gekakel. Jan Duifhuizen had weer een opmerking, o,o wat een kippenhok, maar ja, hij probeerde toch weer het haantje te zijn met zijn kwinkslagen, wel leuk hoor. Het was voor een ieder vroeg dag, dus op naar Haarlem waar de koffie met gebak al klaar stond. Ja, ja, jan trof het weer met een extra gebakje van Joop. Eenmaal weer in de bus om naar de Zaanse Schans te gaan waar we de tijd hadden om er een beetje rond te kijken, naar de molens en de oude ambachten. Dan nog even wat drinken voor dat we weer in de bus stappen om naar Ilp te rijden. Daar hebben we een lunch genuttigd en zijn we nog even naar het huis gelopen van Anton Heyboer waar Jan de tip kreeg om er in te trekken. Ik heb hem snel weer de bus in gesleurd want hij is veel te gezellig. "Het Zimmertje" wil hem niet kwijt aan de 5 bruiden van Anton Heyboer. Op naar Volendam waar we , vanwege de warmte, meer op een terrasjes hebben gezeten. Na wat inkopen, o.a paling, de bus weer in om naar huis te gaan. Om plusminus 18.00 uur waren we weer bij de Blauwe Brug waar ons dagje uit was begonnen. O, ja, af en toe stond er toch een stevige wind, ra, ra, wie was dat??? Ton Vuisting: aan dit verslag heb ik niks meer toe te voegen alleen, jongens wat was het heet, geen zuchtje wind, alleen J.D produceerde nogal wat wind, maar deze wind bracht geen verkoeling.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van het
Tripje naar Volendam.

Maandag 11 juni
Het is een komen en gaan van bezoekers, we hebben een nieuw rooster gemaakt voor de vrijwilligers/sters omdat Alie haar moeder heel erg ziek is, heel veel sterkte toegewenst voor de hele familie van iedereen uit "Het Zimmertje" en Nel v/d Ven gaat morgen op vakantie, dus er moeten wat vrijwilligers/sters bijspringen, maar dat was snel opgelost. Ton en Joop vangen dit samen op, grandioos, bedankt daarvoor. Dinsdag 12 juni: Het was erg stil vandaag maar Harry heeft nieuwe biljartballen gekocht, met die oude was niet meer te stoten, dus werden die gelijk even uitgeprobeerd, de pommerans  geschuurd en dit was wel een hele verbetering, het biljarten gaat stukken beter. Woensdag 13 juni: Vandaag zijn er mensen komen kijken van de "Sociale Raadslieden" en die vonden het heel gezellig. Ze willen ook een soort huiskamer oprichten en op deze manier kunnen we van elkaar leren en met elkaar samen werken. Hoe meer mensen we gelukkig kunnen maken hoe beter, ik hoop dan ook dat er meer mensen dit initiatief willen gaan volgen. Vanmiddag ga ik weer naar de camping, daar hebben we ook nog een hoop te doen maar gelukkig hebben we hele goeie vrijwilligers/sters die "Het Zimmertje" draaiende houden. Zonder dat zouden we nergens zijn, dus hulde aan die mensen die dit allemaal voor de medemens doen. Donderdag 14 juni: Vanavond is er voor het eerst yoga-les, ben benieuwd of er vrijdag nog iemand kan lopen. En ja hoor het was erg gezellig en, zeer leerzaam, de Yoga lessen, alleen de ruimte is wat te klein dus gaan we vragen of we een uurtje per week bij de buurman mogen oefenen, in het kantoor van Hans Scholte. Ik ga er wat mails aan wagen hiervoor en wat navragen. Ik ben gebeld door Jane vandaag omdat er donderdag wat delegaties op bezoek komen en of ik daarvoor aanwezig wil zijn ( ik zit nog steeds op de camping) en of ik een leuk presentje voor die mensen wil kopen, dat wordt nadenken en een hoop werk, maar voor "Het Zimmertje" heb ik alles over. Ben blij dat ik op deze manier, ouderen een leuke tijd kan geven dus ga ik naar huis om e.e.a.te regelen.    Maandag 18 juni: Ik ben nog steeds op de camping en heb hele leuke presentjes gekocht, ik denk dat het in de smaak gaat vallen, nog even kaartjes thuis maken om er aan te hangen en we kunnen als "Het Zimmertje" weer trots zijn met z'n allen. Ik kan dit niet alleen runnen, de vrijwilligers/sters zijn zeker de belangrijkste en die koester ik dan ook. Wat er maandag en dinsdag is gebeurd is mij niet bekend omdat we het te druk hebben met de komst van ons bezoek. Woensdag 20 juni:  Ik ben thuis en iedereen is blij, we praten over a.s donderdag en iedereen vind het leuk dat we bezoek krijgen. Het valt tijdens sluitingstijd maar er zijn ouderen die bereid zijn om aanwezig te zijn om hun ervaringen te vertellen. Woensdagmiddag komt er ineens een bus voorrijden met mensen uit Amersfoort, wat schrokken de ouderen, die waren bang dat ik me had vergist in de dag en waren dan ook helemaal in paniek maar gelukkig kwamen deze mensen zomaar even langs. Je zal altijd zien, ik was net even boodschappen doen maar ik hoop dat deze mensen het leuk hebben gevonden. Donderdag 21 juni: We hebben het druk 'smorgens en vertellen aan iedereen dat we bezoek krijgen, het is zo leuk om de ervaringen met anderen te delen. De presentjes staan klaar op het biljart en iedereen vind ze geweldig, de kaartjes die Harry heeft gemaakt zijn erg leuk uitgevallen, het heeft wel een hoop tijd gekost, het werd gisteren 3 uur in de nacht, maar we kunnen er mee voor de dag komen en dat is het belangrijkste. We hebben dan ook in "Het Zimmertje" een broodje gegeten met diegenen die zouden blijven. Het weer speelde niet echt mee, het regende, wat wel erg jammer was maar om half twee kwamen ze aan, gewapend met paraplu. Ik,  Jane en Marija hebben over het ontstaan van "Het Zimmertje" verteld, daarna heb ik ze uitgenodigd om binnen een kijkje te nemen waar de mensen werden opgevangen door iedereen die aanwezig was. Daar wil ik jullie nog voor bedanken, Jan, Ton en Joop hartstikke bedankt voor jullie hulp en natuurlijk mijn eigen mannetje, zonder hem zou ik het helemaal niet kunnen doen allemaal. We hebben ( denk ik) zoveel mogelijk verteld en laten zien en we hebben heel wat complimenten gekregen en daar kunnen we met z'n allen heel blij mee zijn. De presentjes heeft Ton aan iedereen gegeven en vielen heel erg in de smaak. Maar we zijn er nog lang niet, ze zullen nog veel meer van ons gaan horen.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van het
Bezoek aan "Het Zimmertje"

Dinsdag 3 juli
We zijn inmiddels een paar weken verder, ik was op de camping en kon met geen mogelijkheid mijn website updaten vanwege het weer, we hadden regen regen en nog eens regen, en ik kan inloggen op het kantoor op de camping maar dan zit ik buiten en dat gaat niet echt met regen, vandaar dat de site wat later is bijgewerkt. Inmiddels hebben we groenlicht gekregen van Woonplus  om de ruimte naast ons te gebruiken voor de Yoga, ik heb begrepen dat de Yoga daar geweldig ging, daar hebben we meer ruimte en kan iedereen zijn oefeningen doen die ze opgedragen krijgen. Met dank aan Woonplus die voor ons altijd klaar staat. Verder gaat het geweldig allemaal, ik ben druk bezig om voorbeelden te maken van kettingen op verschillende manieren, sjaals etc, en dat allemaal met punniken, iedereen is er laaiend over, dus als de winter invalt hebben we genoeg materiaal en voorbeelden voor activiteiten. ik zal er wat foto's van op de site zetten, is misschien wel leuk voor als de mensen ze zelf gaan maken. Morgen 4 juli krijgen we weer bezoek, er komen mensen kijken naar "Het Zimmertje" dat vinden we allemaal geweldig, de ouderen zijn nog steeds heel blij met hun onderkomen, "Het Zimmertje" is voor deze ouderen een geweldig iets, niet meer alleen achter de geraniums te hoeven zitten, en altijd een praatje kunnen maken. Ben dan nog steeds blij dat ik dit ben gestart en hoop nog steeds dat er gevolg komt voor andere ouderen. Woensdag 4 juli: Het weer is vreselijk, het is donker in "Het Zimmertje" dus we steken gezellig wat kaarsjes aan, de mannen zijn druk met biljarten dus praten wij alvast over oud en nieuw, dat willen nl. met z'n allen gaan vieren in "Het Zimmertje". Het is wachten op ons bezoek wat we gaan krijgen, maar Marija stuurt een smsje dat het een uurtje later wordt. Dus hebben we nog even de tijd om alles de revue te laten passeren. In de tussentijd komt Frans Klijzen langs met een collega, Frans gaat minder uren draaien in noord. We hebben nog even over de tuin gesproken maar dat komt allemaal goed. We gaan in ieder geval ons licht eens opsteken overal. Om een uurtje of half vier kwamen onze bezoekers aan, ik vertel wat over ons project en nodig iedereen uit om een kijkje te nemen binnen en aan de ouderen te vragen hoe die het vinden in "Het Zimmertje". Ik hoop wel, dat als we weer bezoek krijgen, dat er meer tijd beschikbaar is, nu moet alles, wat in 3 half jaar is gebeurd, worden verteld in 5 minuten, en dan nog alles laten zien ook. Maar we hopen wel ( ook al was het in een kort tijd bestek )  dat de bezoekers een goeie indruk hebben gekregen van ons project. 

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van het
Bezoek aan "Het Zimmertje" 2.

Donderdag 5 juli
Het was niet zo druk vandaag, iedereen bereid zich voor op de Yoga vanavond, we hebben nog wel wat dingetjes doorgenomen wat we dadelijk allemaal willen gaan doen in de winter. Er zijn genoeg ideeën. De Yoga vanavond was lachen maar de lerares is erg streng, dus, we moeten wel allemaal luisteren, maar we hebben er wel baat bij, en dat is het voornaamste, maar, het blijft lachen, sorry JUF. Nog een paar foto's van de Yoga.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van Yoga.

Ik ga weer naar de camping dus hoop zo snel mogelijk weer wat te kunnen schrijven in het dagboek, het ligt er een beetje aan wat ik voor kopie krijg aangeleverd. Tot later.

Op 9 juli, Geheel plotseling, is Jan Vogel op 69 jarige leeftijd overleden, wij wensen Bep en familie van Jan heel veel sterkte.

10 juli, Laurie Hermans (opbouwwerkster) opent haar onderkomen in Groenoord, een paar mensen zijn, vanuit "Het Zimmertje" haar succes gaan wensen, het was erg gezellig, Laurie, ook van mij heel veel succes.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van de
Opening Laurie's kantoor

16 juli:  Karin v Dreven (Directeur van Woonplus) heeft samen met een paar mensen een bezoekje gebracht aan "Het Zimmertje", ik was er niet op dat moment, maar volgens de vrijwilligers die er waren, die dag, vonden ze het geweldig.

Klik op het fotoboek hieronder en bekijk de foto's van
Bezoek van Karin v Dreven aan "Het Zimmertje"