Donderdag 23 augustus: Zo, we zijn er weer en gaan er tegen aan, 8 september het grote Zomerfeest in Groenoord en 10 september gaan we met de boot op reis, dus genoeg werk aan de winkel. "Het Zimmertje" loopt als een trein en de mensen zijn nog steeds erg blij dat "Het Zimmertje" in hun leven is gekomen. Dit was het even voor nu, later als ik alles opgeruimd heb thuis, zal ik vertellen wat er tijdens mijn afwezigheid allemaal is gebeurd en geloof me, dat is best nog wel wat. Tot later.

Donderdag 13 september: Ik ben inmiddels weer op de camping, we moeten nu toch echt alles gaan schoonmaken en opruimen, we hebben pech gehad met onze auto, die is inmiddels gerepareerd, gelukkig, maar op deze manier loop ik een beetje achter met van alles, we hebben afgelopen zaterdag het Zomerfeest gehad en dat was een groot succes en afgelopen maandag hebben we een reisje gemaakt met de boot. Ik maak hier een apart verslag van dus kijk op de voorpagina, daar komt een button of knop, hoe je het wilt noemen, met Zomerfeest en Bootreis inclusief foto's.

Het is al weer een tijd geleden maar we hebben het te druk, nieuwe website en allemaal nieuwe dingen zoals workshops etc, de decembermaand staat ook al voor de deur en dan zijn we heel veel op pad, maar voor dat ik daar wat over ga vertellen eerst nog een verslag van ons bootreisje, gemaakt door de mensen zelf, die zijn mee geweest.

Bootreis 10 september: Maandagochtend werden ouderen die regelmatig in "Het Zimmertje" komen, getrakteerd met een reisje. We werden opgehaald door twee busjes van het Rode kruis. We moesten naar de Esch in Rotterdam, en dat was voor velen al een hele belevenis, de meesten ouderen waren al jaren niet in Rotterdam geweest, geweldig. We werden netjes afgezet bij de steiger waar de boot aanlag, de boot lag (volgens de ouderen) al op ons te wachten, en de bemanning hete ons van harte welkom. Het was voor de medewerkers een hele klus voordat alle gasten aan boord waren en een plaatsje hadden. In tussen waren we wel aan koffie toe. daar hoefden we niet lang op te wachten, we kregen koffie met gebak dus dat was smullen, en ja, je raad het al, wie zat er weer met twee gebakjes voor zijn neus?? Meneer Duifhuizen, de snoeper. Daarna werd er iets verteld over "Streven doet Herleven", leuke organisatie vinden wij, en in de tussentijd werden we vermaakt met heerlijke muziek, die gemaakt werd door een live band, en die een ieder mee kon zingen. Toen werd er een bingo gedraaid en kort daarna kregen we een lunch aangeboden, met koffie thee melk, wat je maar wilde. Na de lunch hebben we nog een bingo gedaan en kregen we een bittergarnituur aangeboden, we waren nog vol van de lunch, maar wel erg lekker allemaal. ook vielen een paar ouderen in de prijzen o.a, Jan Duifhuizen (tuurlijk) Bep v Doorne en Cor Postma, het zijn ook altijd de zelfde die in de prijzen vallen, maar wel erg leuk voor hun. Om een uurtje of zes kregen we nog een uitgebreid diner, met veel groente en vlees, het toetje was ook niet te versmaden, dus in één woord allemaal geweldig, iedereen vond het fantastisch. Dit is voor herhaling vatbaar. Om negen uur was de boot weer aan de kade aangelegd en stonden de busjes van het Rode Kruis al op ons te wachten, we moesten wel even wachten tot dat alle rolstoelen van de steiger af waren, en voor sommige ouderen was het wel bedtijd aan het worden. Om half elf waren we thuis, voldaan en gelukkig hebben de ouderen snel de weg gezocht naar hun bedje.

In de decembermaand gaan we veel doen, ik heb voor iedere ouder een lijst gemaakt met datums en wat we gaan doen, het zijn tenslotte ouderen en die vergeten heel erg snel maar, we helpen gewoon een handje. De activiteiten staan onder de button op de hoofdpagina. Op de woensdagavond word er druk gewerkt aan de kerstkaarten en Nel v Deventer helpt ze daarbij, ze kunnen zichzelf niet meer terug, zo leuk vinden ze het allemaal. De maandagavondactiviteit is even gestopt, dit werd voor mij even te veel, het is te druk allemaal, maar gelukkig gaat Joop Visser mij een handje helpen dat zal zeker gaan schelen, Ik ben hem nu aan het inwerken maar weet zeker dat het gaat lukken. Nou ik hoop dat ik nu wat meer in het gastenboek kan gaan schrijven en meer leuke verhalen kan gaan vertellen. Tot snel ( hoop ik).

Iedere week komen er wel kleinkinderen van al die Oma's en Opa's die "Het Zimmertje" bezoeken, en die vinden dat prachtig natuurlijk, al die aandacht die ze dan krijgen. Zo ook Sven, Niels en Madelon. Niels en Madelon zijn broer en zus(je) en die stonden al eens ergens in een fotoboek, nu wil Sven zijn vader niet meer op de site komen van "Het Zimmertje" omdat zijn zoon er nog niet in stond, dus bij deze Pappa, hij staat er in. Zie fotoboek hiervan.

Zaterdag 1december is onze zeer gewaardeerde complexbeheerder Hans Scholte overleden, wij wensen zijn vrouw kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. We zullen hem missen.

Maandag 3 december hebben we een sieradenparty gehad in "het Zimmertje", alles was bling bling, iedereen moest dringen om bij de sieraden te kunnen, als het zo blijft dan moeten we gaan uitbreiden en dat is een goed teken, maar voorlopig blijven we in "Het Zimmertje", het is er gezellig en knus. Het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar. Zie fotoboek sieradenparty.

Dinsdag 4 december zijn we met z'n allen naar de Blauwe Brug geweest, hebben daar een lunch genuttigd met daaraan vast een zangmiddag, tot onze grote verrassing kregen we ook bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. De pepernoten vlogen om onze oren en Piet had zelfs mijn tas volgegooid met al dat snoepgoed. Maar we hebben weer een hoop ouderen een plezier gedaan, die hebben weer heerlijk genoten.

Zaterdag 8 december zijn alle vrijwilligers/sters uit Groenoord, uitgenodigd voor het Groenoord Gala, ook hebben wij ouderen die vrijwilliger/ster zijn, dus dit is voor hun een geweldig iets, ze kijken er zo naar uit. We gaan naar Rotterdam, daar zijn we al een keer geweest en dat was echt geweldig, ik zal er een verslag van schrijven.

Ook hebben we zaterdagochtend bezoek gehad van de Gemeenteraad in "Het Zimmertje" Zie fotoboek Gemeenteraad.

8 december: GroenoordGala. Verslag Ton Vuisting: Een maand voor velen van ons om nooit te vergeten. vooral voor diegene die de laaste jaren na het verlies van hun partner alleen waren. Herinneringen van vroeger kwamen terug. Kerstdagen, de glans van mooie gedekte tafels en chique kleding. Het feest was fantastisch en ik ben dan ook blij dat ik een vrijwilligster ben, en dat ik dit nog mee heb mogen maken, ondanks mijn leeftijd. We gaan er met z'n allen, het komende jaar weer hard tegen aan om het sukses van "Het Zimmertje" voort te zetten. Het was voor iedereen een geweldige avond en we bedanken dan ook Gemeente Schiedam en Woonplus voor deze avond namens de vrijwilligers/sters van "Het Zimmertje". Zie fotoboek GroenoordGala.

Vandaag 12 december, we gaan een dagje uit, we vertrekken om 9.00uur en denken om 21.30uur weer thuis te zijn, we gaan naar Krimpen aan de Ijssel in zalencentrum "De Ark". Daar worden we ontvangen met een bakje koffie en kerstkrans, er is een kerstmarkt en boekenmarkt. Het is nu 8.00uur en weet zeker dat er al een paar klaar zitten om naar "Het Zimmertje" te gaan, ik ga zo lekker koffie zetten in "Het Zimmertje" en kijken of iedereen wel aanwezig is, vorige keer heb ik ook mensen moeten aan sporen en aan de thuishulp moeten vragen of ze mevr. optijd klaar wilde maken. Of ze vergeten het gewoon, dan heb je de dag daarvoor nog gezegt, morgen gaan we lekker een dagje weg he, en als je dan de volgende dag aanbeld of ze het nog weten dan krijg je als antwoord, gaan we weg vandaag? dat ben ik helemaal vergeten, dus ik ga opschieten, en vertel de rest later.

Kerstfeest 12 december met "Streven doet Herleven" Verslag van de bezoekers van "Het Zimmertje".

Kwart over 8 stond mevrouw Verstijnen ( wij noemen haar de freule) al bij Leni voor de deur of we al weggingen, ze was bang dat ze te laat was, de vorige keer was mevr. het vergeten dus wilde nu op tijd zijn. De afspraak was om half 9 verzamelen in "Het Zimmertje", dan drinken we nog een bakje koffie en wachten op op de busjes. Om ongeveer 9 uur stonden er twee busjes van het Rode Kruis klaar om ons naar De Ark in Krimpen a/d Ijssel te brengen, waar ons een warm onthaal wachtte met koffie en kerstkrans mmmmmmmmm lekker. We werden de hele dag bezig gehouden door de band "Jumping Stars" die kerstnummers speelde en wij mee konden zingen. Tussen door hebben we nog een optreden gehad van Elvis, ja hij leeft echt nog hoor, en het "Chanty Koor" kwam voor ons zeemansliederen zingen, het was geweldig, we zongen allemaal met volle borst mee. Ook hebben sommige mensen een wensgedicht voorgedragen, deze mensen kijken het hele jaar uit om dit te mogen doen. En niet te vergeten de gezellige kerstmarkt, met een chocolade proeverij waar we lekker konden proeven zoveel als we wilde, dus jullie begrijpen we zijn kilo's aangekomen in een korte tijd. Er was ook een boekenmarkt waar we ook de nodige boeken hebben gekocht. De kerstmarkt had hele leuke kerst spulletjes, en we konden ons niet inhouden, dat was dus inslaan, tassen vol. Intussen hebben we ook een heerlijke lunch genuttigd en zijn haast tonnetje rond. Ondertussen hebben we allemaal lootjes gekocht voor de loterij en hopen dan ook op leuke prijsen, we hebben al wat dingen zien staan. De hele middag werden er snacks aangeboden, kaas, worst, gehaktballetje, je kan zo gek niet noemen, we hadden allemaal 4 consumptiebonnen gekregen dus de drank vloeide ook rijkelijk. Om een 18.00 uur stond er een koud en warmbuffet klaar, en echt, er stond zoveel dat we niet konden kiezen zoveel stond er op de prachtig aan gekleden tafels. Het was helemaal af en we konden zoveel eten als we wilde. Daarna werden de lootjes getrokken, en ja hoor, "Het Zimmertje" viel voor vele van ons in de prijzen. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan, de busje van het Rode kruis stonden al voor de deur, en moe maar voldaan zijn we naar huis gebracht. Het is een geweldige dag geweest. Zie fotoboek Kerstfeest

13 december: Nel v Deventer, Joop Visser, Paula Gravelijn en ik zijn uitgenodigd van uit "Het Zimmertje" in de Aleidazaal van het Gemeentehuis voor een onderscheiding, wij rapen elke week de rotzooi op die een ander op straat dumpt, het heeft de naam ZAP gekregen. ZAP staat voor " Zwerf Afval Pakker". Samen met ons waren er nog 24 mensen die genomineerd waren, 18 uit de wijk Groenoord en daar zijn wij trots op. Wethouder Yorik Haan spelde ons de speltjes op en trots als een pauw gingen we naar huis. De volgende dag waren er een paar die met speltje op gingen Zappen, zo trots waren ze op dat speltje, het is een stimulans om door te gaan. Zie fotoboek "ZAP Speltje" de foto's zijn gemaakt door Antoon Groenendaal, voorzitter van het HBV, bedankt Antoon.

Dinsdag 18 december, smorgens was ik al om 8 uur in de Blauwe Brug met wat andere vrijwilligsters, het was zwaar hoor, erg koud buiten en nog zo donker, maar ja het is voor een goed doel. We gaan de tafels opmaken en een lopend buffet klaar zetten, om 10.00uur komen de gasten, we hopen dat een iedere die zich heeft aangemeld ook daadwerkelijk komt, het zou zo jammer zijn ,we hebben een hoop werk aan de voorbereiding en als de mensen dan weg blijven is dat toch een teleurstelling. Maar het viel allemaal wel mee, er waren wel een paar mensen niet gekomen maar er heerst ook griep, er liggen een hoop mensen op bed, we zijn tevreden met wat er toch is gekomen. "Het Zimmertje" was rijkelijk aanwezig, en genoten van een heerlijk ontbijt, het was multi cultureel zoals we gehoopt hadden en zelfs de kleintjes vonden het geweldig. Je kan zien aan de mensen van "Het Zimmertje" dat ze helemaal uitgeput zijn, we hebben zoveel gedaan en gemaakt, we hebben een vrijdag (21ste) nog een workshop "Kerststukjes" maken, dan krijgen we de kerst, voor veel mensen ook geweldig druk, en dan gaan we op naar Oud en Nieuw, waar we met z'n allen gaan fonduën. Zie fotoboek Wijontbijt.

Vrijdag 21 december: We gaan vandaag kerststukjes maken, iedereen denkt dat ze dat niet kunnen, ik ook hoor, heb geen groene vingers, maar Alice heeft ons geholpen daarbij, het ging eigenlijk vanzelf, Alice deed alles voor en wij konden het na maken. Toch, ondanks dat het voorgedaan werd, had iedereen een eigen stukje, er was er geen één het zelfde, en dat was het leuke er van. We gaan dan ook met de pasen weer een stukje maken, dat staat vast. Zie fotoboek kerststukjes maken.

Volgende week is het kerst en wij van "Het Zimmertje" wensen iedereen hele fijne kerstdagen.

Vrijdag 28 december hadden we een feest, ons buurmeisje gaat zaterdag 29 december trouwen maar omdat zij van Marokaanse afkomst is was het dagen feest en wij als buurtjes werden uitgenodigd. De mannen zaten in "Het Zimmertje" onder elkaar en de vrouwen zaten thuis. De bruid werd met Henna beschilderd op handen en voeten, dit was echt geweldig om mee te maken, zo mooi is dat, heel veel eten en dansen, het was echt super. Zaterdag om drie uur zou de bruidegom aan komen maar dat liep anderhalf uur uit, hij zat vast in een file dus was er een beetje vertraging, ik was al gaan vragen of de bruidegom nog wilde komen en zich niet had terug getrokken maar gelukkig was dit niet het geval en kwamen ze met luid getoeter het plein op rijden. Iedereen kwam naar buiten om te kijken. Met veel gezang werd de bruidegom naar zijn bruid gebracht. Niet veel later kwamen bruid en bruidegom naar buiten met tromgeroffel en werd er bij gezongen, het zag er prachtig uit. Ik was uitgenodigd om mee te gaan naar de seremonie van het trouwen maar ze trouwden in Houten en ik moest nog zoveel regelen voor Oud en Nieuw, dat gaan we vieren in "Het Zimmertje", en gaan dan fonduen met de ouderen, niemand hoeft alleen te zitten in deze tijd van het jaar, en dat vinden de ouderen geweldig dus dat moest ik missen, wel jammer hoor, maar ja, je kan niet overal te gelijk zijn, misschien een volgende keer. Zie fotoboek trouwen buurmeisje.

Vandaag is het zondag 30 december en ik ben samen met Harry al de hele dag bezig met de voorbereidingen voor oudejaarsavond, "Het Zimmertje" moet voor een gedeelte worden leeg gehaald, wat tafels en het biljart moeten er uit, anders hebben we niet genoeg ruimte om te zitten met z'n allen. Het biljart is eigenlijk te hoog om daarop te fonduen dus hebben we wat tafels gekregen van de Blauwe Brug, ook hebben we borden bestek en kannen mogen lenen en daar zijn wij erg blij mee, we kunnen het wel gaan kopen maar kunnen het allemaal niet kwijt, dus we zijn de Blauwe Brug dan ook zeer dankbaar. Ook mochten we het een en ander opslaan bij Jane Brinkman ( het kantoor naast ons) en haar koelkast gebruiken, de koelkast in "Het Zimmertje" is te klein om alles in te kunnen zetten. Maar we zijn nog steeds heel erg blij met wat we hebben, met een beetje hulp van anderen komen we een heel eind. En omdat we eigenlijk te weinig ruimte hebben om dit soort dingen te doen, worden we erg vindingrijk, zo blijft het toch een knus onderkomen. Harry en ik hebben ook bakjes voor vlees gemaakt met tekst er op, zodat iedereen kan lezen wat er in zit, dat scheelt een hoop uitleg morgen, en naambordjes gemaakt voor de plaasten aan tafel. Morgen is er nog een hoop werk aan de winkel maar we hopen dan ook dat een hele gezellige avond gaat worden. Later zal ik vertellen hoe het is geweest. PS: als u in de buurt bent kom gezellig even langs na twaalf uur, er staat een hapje en een drankje voor u klaar.

31 december, we hebben alle tafels klaar staan en het ziet er heel gezellig uit, iedereen vond het geweldig, er stond genoeg op tafel om te eten, meloen met ardennenham als voorafje. Harry legt uit hoe je kan fonduen en het smaakte heerlijk, en wat hebben de mensen genoten. Toen we klaar waren met eten en opruimen is Harry zijn gitaar gaan halen en hebben we uit volle borst liedjes gezongen met een glaasje en heerlijke oliebollen en appelflappen, gebakken door Ton Vuisting. Om twaalf uur hebben we met een glaasje champagne het nieuwe jaar ingeluid. Er kwamen buren langs om ons een gelukkig nieuwjaar te wensen en succes met "Het Zimmertje" in het jaar 2008. Iedereen heeft het geweldig naar hun zin gehad en we sloten de deuren om een uurtje of 4 met een heerlijk gevoel. De volgenden dag heb ik wat overgebleven was aan eten, rond gedeeld aan de ouderen en die waren er erg blij mee. Al met al kunnen we terug kijken op een geweldig jaar met "Het Zimmertje". Zie fotoboek "Oudejaarsavond".