2019

Vrijdag 4 januari: Vandaag halen we alles wat met de kerst te maken heeft weg, het is is mooi geweest en we willen weer strak en schoon 2019 in. Zoals altijd heb ik lekker soep gemaakt en die nuttige we met alle helpers. Dank jullie wel allemaal voor jullie inzet, echt super.

Donderdag 10 januari: Sjanie en Marius innen elke 1ste van de maand geld van een ieder die mee wil sparen, om met elkaar uit eten te gaan. Vandaag is het zover, we gaan met z'n allen uit eten en wel bij "Eat Palazzo". Spannend wand de meeste zijn hier nog nooit geweest. Toen iedereen was gearriveerd konden we naar binnen. Tjonge jonge, wat is dat groot en wat een keuze, echt super. En wat ook echt super is dat bij alle gerechten een bordje staat met de alergieën, zoals voedselallergie, lactose intollerantie, noten intollerantie etc, zo fijn, nu kan een ieder zonder zorgen eten wat hij wilt. Nou en dat hebben we hoor en wat was het lekkerrrrrr!!! Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en het is voor herhaling vatbaar. Nu eerst weer sparen dan kunnen we weer met z'n alle uit eten. ik heb er nu al zijn in.

Maandag 28 januari: Of ik nou wil of niet, maar ik heb de 65 aan getikt, ik hoor nu officieel bij de ouwetjes. Toen ik in Het Zimmertje kwam was alles behangen met 65 hihi, vlaggetjes foto's. noem maar op, het hing of stond er. Ik had eigenlijk helemaal niks verwacht, misschien te druk om thuis alles te organiseren maar wat was het leuk om zo ontvangen te worden. Na de koffie met gebak kreeg ik ook nog een geweldig kado, body cream van Angel, echt een hele dure body cream die ik nooit van ze levens dagen zou kopen voor mezelf maar wat ben ik er blij mee, prachtige pot, echt een sieraad in de badkamer. Dank jullie wel voor een gezellige verjaardag.

Vrijdag 22 februari: Morgen bestaat "Het Zimmertje" 12 jaar, echt ik weet niet waar de tijd is gebleven zo snel gaat het allemaal. Maar omdat we op zaterdag gesloten zijn vieren we het gewoon op vrijdag. Niks bizonders maar gewoon met elkaar, hoe leuk is dat. We hebben veel kaarten gekregen en van Melissa, zij loopt stage bij ons, kregen we ook nog bloemen, zo schattig. Het was gezellig en we hopen dit nog vele jaren te kunnen en mogen doen.

9 Maart zijn we een bootreisje gaan maken, het was super gezellig en wat hebben de mensen weer genoten, heerlijk, ik ben nog aan het stoeien met de foto's en hoop dat dat nog gaat lukken maar ik heb er een hard hoofd in.

5 Mei: nel van Deventer wordt 80 jaar, geweldig wat een leeftijd en wat was het een gezellige dag, ook hier wat probleempjes met de foto's maar ook dat komt weer goed. Nel was echt helemaal van de kaart, zo leuk nou ja leuk, ze vond het in ieder geval heel erg leuk. De gelboom gaat dan ook in de tuin, je weet maar nooit, misschien groeit er wel geld aan. Leuk sprookje toch? Het was een hele leuke ochtend. We wensen Nel nog vele jaren in gezondheid erbij.

fijne vakantie allemaal.

1 Oktober: Week van de eenzaamheid begint, wij noemen het de week van het geluk maar of dit dan zo is? Het is toch moeilijk , en dat is bij elke activiteit, om de mensen te bereiken. Wij hebben een ochtend met Imca gehad. Een middag oud hollandse liedjes met oud hollands snoep en koek .En we hebben sleutelhangers gemaakt met het logo van de week van het geluk. Het was super gezellig maar we hebben maar twee nieuwe mensen kunnen bereiken en dat vind ik veel te weinig. Ik weet zeker dat er nog steeds mensen thuis zitten die graag zouden willen komen maar dit toch op 1 of andere manier niet durven. Ik heb nog steeds de hoop dat we een weg vinden die dat doorbreekt. Voor de rest was het echt super gezellig.

Het is woensdag 9 oktober: Iedereen is weer terug van vakantie en we beginnen weer met de Gym, het is de laatste keer dat Hilde ons afbeuld. Hilde gaat lekker aan een ander avondtuur beginnen, ze heeft een nieuwe baan, echt geweldig voor Hilde en we wensen haar ook heel veel succes met haar nieuwe job. We hadden wel een boodschapje voor haar: als ze gaat verloven, trouwen of er is een kind op komst willen wij er graag van de op de hoogte gehouden worden. Ook hadden we een klein presentje voor haar, ze heeft ons altijd heel fijn bijgestaan en afgebeuld, dank je wel Hilde.

'Smorgens 9 oktober hebben we Door verrast. Door was in juli jarig en werd 80 jaar maar helaas is (bijna) iedereen op vakantie, dus.....vieren we het gewoon ietsjes later. We hadden alles goed voorbereid, in stilte geld opgehaald en iets aparts verzonnen voor haar 80ste verjaardag. Het Zimmertje versiert met slingers, ballonnen en natuurlijk was er gebak. Sjanie had Door een beetje om de tuin geleid en daarom kwam Door, zonder dat ze iets door had, binnen wandelen. Buiten hadden we een billbord uitgehangen van fietsmaatjes met Door op de fiets dus zij dacht dat er iets was voor fietsmaatjes. Toen ik foto's aan het maken was en de deur open deed zongen we lang zal ze leven, ze schrok zo dat ze niet naar binnen wilde. We moesten dan ook op haar inpraten dat het goed bedoeld was en we haar verjaardag toch niet zomaar konden laten lopen. Nou, gelukkig hadden we haar overtuigd en ging ze naar binnen. Even wat drinken en een gebakje erbij toen ondooide Door en ze vond het eindelijk toch wel heel leuk. Na de schok en de koffie met gebakje was het tijd voor het kado, nou dat had ze helemaal niet verwacht. Het was echt heel gezellig en we waren blij dat we Door haar verjaardag toch konden vieren. Nogmaals Door, van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren erbij.

Vrijdag 25 Oktober: We gaan een educative uitstap maken, en ik benadruk, uitstap! We gaan naar Amsterdam met de tram en de trein. We gaan het Rijksmuseum bezoeken en we zijn allemaal zo benieuwd hoe dat is?. We hebben afgesproken om half 10 bij de tramhalte bij Hof van Spaland en zullen van daaruit samen verder reizen. Er gaan drie rollators mee dus dat wordt proppen hihi. De tram viel nog wel mee met die vervoersmiddelen maar in de trein werd het toch iets minder, bij elk station werd het drukker dus soms was het even proppen maar iedereen had er vrede mee. Soms had ik een gesprek met een leuke jongen en dan ineens was er commentaar, of ze mij moesten aflossen, ik stond nl. bij de rollators om ze in de gaten te houden, maar ik vond het reuze gezellig. Op een gegeven moment kwamen er dames binnen, ook op leeftijd, en die gingen ook naar het Rijksmuseum en 1 van die dames had geen zitplaats dus heb ik aangeboden om op een rollator te gaan zitten en dan heb je ook gelijk een goed gesprek. Voordat ik het wist waren we op de plaats van bestemming, het Centraal station.Toen moesten we nog even met de tram, ongeveer 20 minuutjes naar het Rijksmuseumplein,Eenmaal daar aangekomen was het tijd om te eten, en dat is echt nodig al was het alleen al omdat er mensen zijn met suikerziekte, die moeten regelmatig eten anders krijgen we problemen en dat willen we niet. Harry had een etenstentje uitgezocht op plm. 500 meter lopen en dat hete Pompa, een erg leuk eettentje met vriendelijke mensen en uitstekend eten. Toen we allemaal verzadigd waren van ons hapje en drankje zijn we terug op weg gegaan naar het Rijksmuseum. In het Rijksmuseum was het geweldig, wat een ervaring en ik had dit ook voor geen goud willen missen, zo mooi om dit te kunnen bekijken. Het was een vermoeiende reis voor ons allemaal, heel veel lopen maar het is allemaal goed gegaan. Ook de terugreis konden we allmaal zitten tot aan Schiedam. Daar nog even met de tram naar ons opstappunt en snel naar huis, lekker een luchtige maaltijd maken, douchen en op de bank ploffen. Maar het was een geweldige dag en ik ben trots op alle 80gers die het toch maar gedaan hebben al was het met veel moeite. Top gedaan.

16 November: Na een lange strijd te hebben geleden is Nel Kelder van ons heen gegaan, Wij wensen Jan en familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Maandagavond 2 december heb ik een kerstworkshop gegeven, We gaan lantarens versieren met een leuk tafereel erin. Het was een leuke workshop en ik ben nog steeds verbaasd hoe goed de ouwetjes het doen. Ik ben dan ook een trotse, ja, wat ben ik eigenlijk dan? Een Juf? hihi Maar al met al, we gingen weer met iets leuks, en zelf gemaakt, naar huis,

Donderdag 5 december, Sinterklaas is jarig en dat gaan we vieren natuurlijk. We kopen allemaal een kleinigheidje voor elkaar en voor een bedrag van 2.50 euro. Niks bizonders het moet alleen maar leuk zijn. Woensdagavond hebben we na de workshop van Nel de tafels en stoelen klaar gezet want we willen wel op tijd beginnen morgen want we hebben een druk schema. De volgende dag, 5 december, chocomelk is warm, slagroom staat klaar dus het feest kan beginnen. We zijn met 25 senioren dus dat wordt gezellig. na alle versnaperingen gaan we beginnen met het sinterklaas spel, zelf ontworpen en super leuk. Fedde en Harry hebben de leiding met het spel en we hebben na een anderhalf uur allemaal al een cadeautje. We moeten ook voor de inwendige mens zorgen dus daar gaan we nu even ruimte voor maken. Ik heb chineesche tomatensoep gemaakt met stokbrood en knoflookboter, ook zelf gemaakt. Het smaakte heerlijk allemaal en nadat we weer ruimte hebben gemaakt starten we het spel weer op. Af en toe mogen we een cadeau uitpakken en er zitten echt hele leuke dingen bij. En toen mocht ik ineens wat uitzoeken van tafel en er waren twee hele leuke poppetjes, dus ja, die heb ik genomen tot verschrikking van Stijnie en Joke, maar ja ik mocht wat uitzoeken en ik vond dit erg leuk dus..... We hebben er zoveel schik om gehad en aan het einde mag een ieder iets van de tafel uitzoeken en ik had mijn poppetjes ook klaar gezet zodat ze deze mochten kiezen. En wat was Stijnie blij, ze was echt boos op mij vertelde ze omdat ik haar poppetje had afgepakt, hihi, ik heb een lol erom gehad!!!! Maar we hebben echt zoveel plezier gehad en dat met cadeautjes van 2.50 euro, het gaat nergens om maar wat kan men daar lol meehebben. We doen het volgend jaar zeker weer.

De dag daarna 6 december gaan we de Zimmer omtoveren naar de kerst, altijd veel werk maar ook wel weer gezellig. we waren toch lekker met wat mensen en vele handen maken licht werk. Cock en Nel, Fedde en Sjanie, Marius, Shakoentela, Cynthia en Leni en Harry, o ja en onze kleindochter Chiara, zij liep stage, voor een dag, bij ons. We zijn toch nog een behoorlijke tijd bezig geweest maar iedereen deed zijn ding en het liep als een trein, echt super hoor. Nadat we tevreden waren met het resultaat hebben we erwtensoep gegeten met z'n allen, dat hadden we wel verdiend. Nu ik dit zit te typen komen de mensen van de kaartclub binnen en ik hoor alleen maar ohhhhh wat mooi etc. kijk, en daar hebben we het voor gedaan, de senioren vinden het allemaal heel erg gezellig en willen niet meer naar huis, bij wijze van spreken dan. Dank aan een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt.

Maandag 16 december: De bond AOV geven de senioren van Het Zimmertje een kerst geschenk, hoe gaaf is dat! Wegens omstandigheden kon ik niet op die dag bij de uitreiking zijn, wat ik super jammer vond, maar gelukkig heeft Nel de taak op zich genomen, dankjewel Nel. Het kerstpakket kwam als een gegantische verrassing voor ze, dat ze dit nog mee mochten maken op hun leeftijd. We zijn echt vereerd en danken dan ook de AOV voor dit grote gebaar.

Maandagavond 16 december hebben we een kerststukje gemaakt, zoals elk jaar, onder leiding van Alice, het was een gezellige avond met prachtige kerststukjes, het is leuk als je senioren toch hun best doen om een leuk stukje te maken en dat ze dit aan de familie kunnen tonen. Ik hoor ze het al zeggen, "kijk zelf gemaakt", echt top.

Donderdag 19 december: Er is een verzoek vanuit de gemeente om spelletjes met ons te doen, hoe leuk is dat, we zullen ze eens een poepie laten ruiken en proberen te winnen van ze. Ik moet zeggen, ze waren best wel fanatiek maar wat was het gezellig. En wie er gewonnen heeft, hihi, laten we lekker in het midden. Het was een leuke middag en dat gaan we zeker herhalen. Dank aan de meiden voor de gezelligheid maar ook voor de prachtige bloemen, chocolaatjes en cake.

31 december: Oud en nieuw. Zoals altijd zijn er mensen die alleen zijn met oud en nieuw, iedereen is welkom bij ons, zodat ze maar niet alleen hoeven te zijn. Ook dit jaar hebben we oud en nieuw met senioren, die alleen zitten, gevierd, we waren met 13 mensen, lekker druk dus. We hebben eerst met elkaar gegeten (qourmet) en daarna hebben we, ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, gespeeld. Dit was best wel hilarisch omdat Fedde net is geopereerd aan zijn oog en nog niks kon zien door dat oog. Maar het was echt weer gezellig. Yvon, Ineke en Hans waren er voor het eerst en die hebben genoten van deze avond, de rest ook hoor. het was weer een gezellige avond, zoals altijd en om 12 uur hebben we het glas geheven en naar het vuurwerk gekeken en natuurlijk de familie aan de telefoon gehad. om een uurtje of twee heeft Harry de mensen naar huis gebracht en we kunnen terug kijken op een goed afscheid van 2019 en een goed begin van 2020.