We hebben de sleutel gekregen op 29 december 2006 en zijn in januari 2007 begonnen met het schoonmaken van "Het Zimmertje" en alle gebreken die er zijn te laten repareren.

Ook zijn we druk in de weer om er een gezellig onderkomen van te maken,u begrijpt dat valt allemaal niet mee, je moet rekening houden met de ruimte maar u wilt toch ook lekker kunnen zitten en een workshop kunnen doen of een kaartje kunnen leggen met medebewoners, maar we doen het met plezier en hopen dat u dadelijk, als we open gaan in grote getale aanwezig zult zijn.

We hebben al een biljart tafel staan waar u gezellig een balletje kan stoten en een sjoelbak, er is een laptop aanwezig zodat u een beetje wegwijs kunt worden met de computer, enzovoort.

Ik zal proberen om de website in deze tijd up to date te houden zodat u volledig op de hoogte blijft.

23 januari
Als alles goed mag gaan dan gaan we officieel open op 23 februari 2007. Voor die tijd bent u van harte welkom voor een bakje koffie of thee en een praatje maar we kunnen dan nog geen activiteiten organiseren. De precieze details zal ik spoedig plaatsen.

29 januari 
Het staat vast, op 23 februari 2007 om 16.00 uur wordt "Het Zimmertje" officieel geopend door niemand minder dan onze eigen Burgemeester mevrouw

Wij zijn dan ook dankbaar en trots dat onze Burgemeester dit voor onze samenleving wil doen.

23 februari
Vandaag was dan de grote dag "Het Zimmertje" wordt geopend en we zijn dan ook's morgens vroeg begonnen met het opzetten van de tenten, dat ging geweldig met al de hulp die we kregen van de SWS, mannen van de Blauwe Brug en zeker niet te vergeten onze eigen vrijwilligers, totdat de wind ons even dwars ging zitten en blies dan ook de twee tenten, die met zoveel mankracht neer gezet waren, de lucht in en deze belandden tegen een boom, iedereen moest dan ook rennen voor zijn leven en mijn wereld stortte in, en dacht, "daar gaat de dag waar we zo naar uit hadden gekeken", maar door de inzet van al die mensen die ons zo geweldig hebben geholpen werden er gewoon nieuwe tenten neergezet en zo geankerd dat de wind er geen vat meer op zou krijgen.

En dan kan je even niet meer relativeren, alles komt dan allemaal tegelijk en ik heb dan ook een noodkreet moeten doen naar Astrid v Berkel, ik heb gebeld en geroepen 'HELP' en Astrid snelde toe, Astrid geweldig bedankt, en ja, je had gelijk, jij heb al die tijd geroepen "het komt goed" en zie, het resultaat mag er zijn.

Burgemeester Verver arriveerde en iedereen was blij en gelijkertijd zenuwachtig wat gaat er allemaal gebeuren.

Nadat we de Burgemeester hebben verwelkomd werd zij naar mevr Korteland geleid om daar haar bloemetje in ontvangst te nemen, na een praatje gemaakt te hebben met een aantal bewoners was het tijd voor een korte steekhoudende redevoering van de Burgemeester, met aansluitend de officiële opening.

De Burgemeester deed haar mantel er voor uit om haar ambtsketen zichtbaar te maken en opende vlot het gordijn voor "Het Zimmertje" met een luid applaus van de aanwezigen.

En dan was het tijd om ons "Zimmertje" te bewonderen en de Burgemeester was erg onder de indruk, vond het gezellig en een leuk initiatief, daarna zijn we naar Hans Scholte ( onze complexbeheerder) zijn kantoor gegaan en de Burgemeester heeft een briefje voor hem geschreven, waar hij erg blij mee is.

Ook waren we zeer trots dat Mike Kissami, die werkzaam is in Groenoord Zuid als complexbeheerder, en ook zeer ziek is, de kracht heeft gevonden om bij onze opening aanwezig te zijn, Marija Bjelobrk, van Woonplus, heeft hem speciaal hiervoor opgehaald.

Geweldig bedankt!

Na de rondleiding heeft Antoon Groenendaal, voorzitter van het HBV, ons nog toegesproken met lovende woorden. Toen was het de beurt aan Eric van Staveren van Woonplus die namens Woonplus ons ook veel succes wenste en hij was trots op ons met dit project. We kregen daarbij heel veel kado's en die pakken we uit met de bewoners. Wanneer we dat gaan doen zal bekend worden gemaakt, het is wel zo leuk als we dit met z'n allen kunnen doen, alle bloemen en bloemstukken staan al te pronken in "Het Zimmertje", en als u er van wilt genieten, dan moet u zeker komen voor een bakje koffie of thee.

We zijn nu elke werkdag open van 10.00 uur t/m 12.00 uur en van 14.00 uur t/m 16.00 uur. Maar toen moesten Nel en Sjef, Leni en Harry ineens naar voren komen en kregen een ontvangst van onze buren, we waren helemaal uit het veld geslagen, en werden verrast met een vreselijk mooi bloemstuk en voor de mannen flessen wijn, we stonden met een mond vol tanden, en geloof me dat gebeurd niet vaak, we werden beloond voor onze inzet en dat geeft de burger moed.

Het was een geslaagde dag, het weer werkte alsnog mee en wij zijn ook heel erg blij met de opkomst, wat een mensen hebben ons getrakteerd op een fantastische dag!!!!

Bedankt allemaal!!!!!!!!!!!!

Zaterdag 24 februari
's Morgens hebben we Hans Scholte gebeld in het ziekenhuis en hebben een afspraak gemaakt om die dag de film en foto's te laten zien via de laptop, hij vond dat geweldig. Dus wij snel alles op dvd gezet en op naar het ziekenhuis, nou geloof mij, hij was erg onder de indruk, we hebben een foto afgedrukt waar de Burgemeester zijn brief zat te schrijven in zijn kantoor op zijn stoel en ingelijst aan hem gegeven.

We hopen op deze manier dat hij er toch een beetje bij is geweest, hij is zeker niet door de sprekers vergeten, namens Hans Hartelijke dank.

De foto's van dit alles zijn in de maak, ik wacht op alle foto's die er zijn gemaakt en wil deze met z'n alle combineren zodat u niks hoeft te missen van die dag.

Zodra ik alles heb verwerkt zal ik ze plaatsen.